top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Şile'de şiir ve müzik fırtınası...



İSTANBUL/ŞİLE - Doğal, tarihsel güzellikleri ve İstanbulluların girebileceği tek temiz deniziyle son yılların ilgi odağı olan Şile'de kültür ve sanat etkinlikleri de yoğunlaşıyor. Güftekâr, şair, radyo programcısı Atılay Erge'nin kolaylaştırıcılığında belli periyodlarda bir araya gelen müzisyenler, şairler ve sanatseverler önceki akşam Şile'de şiir ve müzik fırtınası estirdi.

Gecenin ayrıntılarını kolaylaştırıcısı Atılay Erge'nin sosyal medya hesabında paylaştığı biçimiyle sunuyoruz:





"DÜN AKŞAM, CENNETİN VAR OLDUĞU YER ŞİLE’NİN GÜZEL MEKÂNINDAN MİSS CAFE’DEN HEP BİR AĞIZDAN ŞİİRLER VE ŞARKI SESLERİ YÜKSELDİ.

Uzun yıllardan bu yana Şile’mizde el birliği ile gerçekleşen ŞİİR VE MÜZİK GECELERİ’nin biri daha Cennetin Var Olduğu Yer Şile’nin güzel ve nezih mekânlarından Saadet KAYMAZ & Ekrem KAYMAZ’ın mekânları MİSS CAFE'de, bir elin nesi var, iki elin sesi var misali sevgi ve saygı ile şiir ve müzik sever katılımları ve katkıları ile gerçekleşmesine hep birlikte imza attık.

Şile’de gerçekleştirdiğimiz ŞİİR VE MÜZİK GECELERİ’ne hem yürek kapılarını, hem güzelim mekanları MİSS CAFE’nin kapılarını dostlarına hiç karşılık beklemeden ardına kadar açan Saadet KAYMAZ ve Ekrem KAYMAZ kardeşlerime sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.

Gecede Şile’nin 40 yıllık müzik elçisi ve icraatçısı 'Şile’de Müziğin Adı, Şarkıların Tadı' dediğimiz piyanist şantör Tekin AKBAŞ üstadım, kendi müzikholünden zahmet edip getirdiği ses düzenini kurarak geceye konuk olan sanatçı dostların seslerini bizlere daha sağlıklı duyurduğu için Tekin AKBAŞ üstadıma canı gönülden binlerce teşekkürler, iyi ki varsınız üstat.



Şiir yorumcuları ve ses sanatçıları bu güzel gecelerde hazır ve nazır olunca, geceye katılan dostlara sunulan ikramları da yine dostlar karşılayınca, geceye katılan dostlar da yoğun olunca ortaya dün akşamki gibi güzel bir etkinlik çıkıyor.

Konuklara ikram edilen pastalar Şile’de Pastanın adı, Damağın tadı BİLİR pastanesi sahibi Özcan BİLİR oğlumuzdan, gecelerin çiçekleri Şile İNCİ Fidanlığı ( 4 Mevsim Bahar ) sahibesi Nezahat ÇAĞLIN hocamdan, içecek ikramları Şile KOCAMANLAR Market sahipleri Ali KOCAMAN, Kaya KOCAMAN, Derya KOCAMAN’dan. Şile’de ve her yerde dostların destekleri olduğu müddetçe gece yapmak niye zor olsun ki?



Geceye katılan dostların arasında Şair, Av. Celal ÜLGEN hocamız, Gazeteci, Yazar, TRT Program Yapımcısı Alâettin BAHÇEKAPILI, Şile Eski Bel. Bşk. Ecz. İhsan ÇAYIROĞLU, Şile Eski Bel. Bşk. Şecaattin GÜNEY, Ses Sanatcısi Kemal ERIŞ, İşletmeci ( FAÇİBA Butik Otel ) Sahibesi Çiğdem BAŞARAN, Çok değerli Müdürüm Abdullah GÖLALP, Tuğçe PALA Koro Bşk. Rıfkı ÇOKLAR, Diksiyon öğretmeni Murat DOĞAN eşi Fazilet MISIRLIOĞLU, Üsküdar Musıki Cemiyetinden Selma DEMİRCAN, Galip DEMİRCAN, geceye yorumladığı şarkı ile renk katan Sema SARGIN, Alm. Öğr. Cahide ÖZYARAMIŞ, Yıldız AKSOY, Beyhan UÇTA, Bahriye VARLIK, Çiğdem GÜRSOY, Evcan GENÇTÜRK, Safiye DİLER, Sait DİLER, İbrahim BAĞLAR, Rasim ALACA, Nedim YANIK, Necla ÇAKIR, Şadiye ESKİCİ, Hüseyin GÜLMEZ, Raziye VEİS, Hâkim VEİS. Tülay BAHÇEKAPILI da vardı.



Geceye kemanıyla ve varlığı ile renk katan yazar, eski yargıç Haşmet Sırrı AKŞENER, udu ile desteğini esirgemeyen Ekrem KAYMAZ hocam, yine değerli yürek Tekin AKBAŞ, Ses Sanatçısı Kemal ERİŞ, Turgut KAMA, Haluk DUVAN, Tekin AKBAŞ hocamın talebesi Nazan hanım.

Güzel bir Şile gecesine sakladığımız şiirler ve şarkıların Saz ve Saz sanatçıları ve birbirinden güzel şiir ve şarkı yorumcuları dostlar ve bir birinden değerli konuklarımız iyi ki varsınız.

Bir başka gecede buluşmak üzere sağlıkla kalınız inşallah…

27 Haziran 2024 – Atılay ERGE"



 

70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page