top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Şener Şen'in tiyatro oyununa şişeli saldırı!



Usta oyuncu Şener Şen‘in Ankara’da oynadığı 'Zengin Mutfağı' oyunu sırasında, seyircilere kimliği belirsiz kişiler tarafından cam şişeler fırlatıldı.


Usta isim Şener Şen’in “Zengin Mutfağı” isimli oyunu dün akşam Ankara’da, Oran Açık Hava Sahnesi’nde sahnedeydi.


Oyun sürerken alanın dışından önce bir grup bağırıp çağırdıktan sonra duvarın arkasından izleyicilere cam şişeler fırlatıldı.

Şişe saldırısında yaralanan olmazken, Şener Şen oyuna kısa bir süre ara verdi. Polisin saldırganlara müdahalesinden sonra sahneye dönen sanatçılar oyunu tamamladı.



Bilindiği gibi, Şener Şen'in kapalı gişe oynadığı oyunda

Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansıması anlatılmıştadır.

Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanları da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacaktır. Toplumdaki değişimden her biri kendi payına düşeni alacaktır.Vasıf Öngören’in bu olayları eğlenceli bir biçimde aktardığı oyun, tiyatro sahnesinde defalarca yorumlanmış ve beyazperdeye de uyarlanmıştır. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrolarında bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede.

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page