top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

'Ülkenin çocukları savruluyor, kadınları kıyıma uğruyor'





Kadın Partisi Genel Başkanı F. Benal Yazgan, bir açıklama yaparak Türkiye’de artan kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekti. Kadın Partisi olarak her zaman dile getirdikleri gibi, "Kadın ve çocuk cinayetleri politiktir" diyen Yazgan, yaşanan son olaylarla ilgili sert eleştirilerde bulundu.


Yazgan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Feodal sistem ve tarikatlar ülkenin huzurunu kaçırıyor! 8 yaşındaki küçük Narin'in vahşice katledilmesinin iktidarın oy kaygısıyla görmezden geldiği feodal sistem ve tarikatların toplumda yarattığı tahribatın bir göstergesidir. TÜİK’in 2008-2016 yılları arasında 104.531 çocuğun kaybolduğunu, son 8 yıldır bu konuda herhangi bir veri paylaşılmamasını da anlamlı buluyoruz. Bu veri eksikliği, tarikat mensuplarının kamuda yerleşmesi nedeniyle mi yaşanıyor?"


"Aile içi cinayetler kadın ve çocukları hedef alıyor!"


Yazgan, kadın-erkek eşitliğini reddeden zihniyetin, cinayetlerin önünü açtığını belirterek, çocuk ve kadın cinayetlerinin büyük oranda aile bireyleri tarafından gerçekleştirildiğine vurgu yaptı. "Narin’in tabutuna duvak ve gelinlik koymak, cinsiyet ayrımcılığının ve küçük yaşta bile kadın rolü biçen algının dışavurumudur" ifadelerini kullandı.




"Şiddet sarmalında bir ülke olduk!"



Türkiye’de artan şiddet olaylarına da dikkat çeken Yazgan, iktidarın ve Diyanet’in erkekliği yücelten söylemlerinin, tarikatların ve cemaatlerin varlığının bu cinayetlerin önünü almakta büyük bir engel olduğunu söyledi. "Failler cezasız kalıyor, kişisel silahlanma sorumsuzca artıyor. Büyük şehirlerde artık kimse kendini güvende hissetmiyor." dedi.



"Bakanlıklar görevlerini yapmıyor!"



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, gerçek sorunları görmezden gelerek sadece sosyal yardım dağıtmakla meşgul olduğunu vurgulayan Yazgan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dini eğitimi yaygınlaştırma çabalarının da asıl sorunları gölgelediğini ifade etti.



"Bakanları acilen göreve çağırıyoruz!"



Yazgan, son olarak ülkeyi yöneten bakanlara seslenerek, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nı, Adalet Bakanı’nı ve İçişleri Bakanı’nı acilen göreve çağırıyoruz. Çocuklarımızın yaşama, eğitim ve adalet gibi temel haklarını savunmak sizin asli görevinizdir. Bu görevi derhal yerine getirmenizi talep ediyoruz!" dedi.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page