top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Özgür Özel’den 'İYİ Parti'ye gönderme: Muhalefetin muhalefeti eleştirmesini doğru bulmuyorum



İSTANBUL/ATAŞEHİR- (BRTAJANS) -CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu akşam Halk TV’de Parış Pehlivan, Şirin Payzın ve Kürşad Oğuz'un yerel seçimler, siyaset, ekonomi gibi konulardaki sorularını yanıtladı. Özel, Meral Akşener'in sert tutumuyla ilgili soruya "Eski dosttan düşman olmaz diyorum ama, muhalefeti muhalefet etmenin kimin ekmeğine yağ sürdüğünü düşünmek gerek" yanıtını verdi. Özel, “İYİ Parti ile işbirliği sandık güvenliği açısından bizi zafiyete uğrattı” dedi.



CHP Genel Başkanı Özgür Özel Halk TV'de Ankara'dan canlı yayımlanan programda saat 20.00'den 22.30'a kadar gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, sandık güvenliği, İstanbul ve Ankara adaylarının durumu, Mayıs seçiminde iktidarın yarattığı algı, emekliler, DEM Parti ile ilişkiler, Yeniden Refah Partisi'nin durumu gibi konularda açıklamalarda bulundu.


Özel, sandık güvenliği ile ilgili bir sorun yaşanmayacağını, daha önceki seçimde bazı çevrelerin yarattığı "sistem çökmesi, 17 bin sandığa egemen olunamaması" gibi bir algının doğru olmadığını, 13 bin yerde İYİ Parti lehine aday göstermedikleri için sandıklarda görevli bulundurma haklarının olmadığını, Onursal Adıgüzel'in sorumlu olduğu bilgisayar sisteminin de "tıkır tıkır çalıştığını" dile getirerek "doğrusu biz o seçimi kaybettik, ama ittifakla birlikte oy oranılızı %48'e çıkardık" ifadelerini kullandı.

"İstanbul'da Ankara kadar rahat değiliz. Öndeyiz. Ekrem İmamoğlu'nun performansı her geçen gün farkı biraz açıyor." diyen Özel, partiden istifalarla ilgili olarak da,

"3 Mart tarihi itibariyle partide tartışma kalmadı. Parti seçim için çalışıyor. Gürsel abiyle bir sorun yaşamayız. Battal İlgezdi ile de yaşamayız." ifadelerini kullandı.

"BİZİ ZAFİYETE UĞRATTI"

"İYİ Parti ile işbirliği sandık güvenliği açısından bizi zafiyete uğrattı. İstanbul örgütümüz o kadar güçlü sandık güvenliği alan bir örgüt ki... Orada bir sıkıntı olmaz.

İlk günden beri Hatay'daki tansiyon Twitter'daki tansiyonun birbirinden farklı olduğunu doğrudan ölçümlerle gördüm. İzmir'de 21 tane aday değiştirmişiz.

Eski ortaklarıma saygılıyım ama geçmiş defterini kapattım. Ben muhalefete muhalefet etmem. İktidarın ekmeğine yağ sürersiniz." ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilerin iktidar tarafından mağdur edildiğini, eskiden emeklilerin asgari ücretten fazla maaş aldığını, bu durumda şimdi en düşük emekli maaşının en azından asgari ücret kadar, ancak eskisiyle orantılayınca 26 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Özel, "öğrenilmiş çaresizliğin sesi" olacağını, sokağa çıkmanın, protesto etmenin anayasal hak olduğunu, öyle bir durumda yürüyenlerin en önünde bulunacağını da sözlerine ekledi.


"KAPILAR ARDINDA DA GÖRÜŞÜYORLAR"



İktidarın Meclis'te temsil edilen DEM Parti ile ilişki kurmayı suç gibi göstermeye çalıştığını, ancak kendisinde bu hakkı gördüğünü dile getirerek şöyle dedi: "Partinizle övünebilirsiniz neyiniz var, diye sorsanız şunu söylerim: Bütün partilerle bayramlaşırız. DEM ile görüşmelerimiz siyasi görüşmelerdir. AK Parti Meclis de arkada sarılır. Hiç sorun değil ama neden kamuoyunda bu insanlar şeytan da arkada canciğer arkadaşsın. Kapalı kapılar ardında da görüşüyorlar. En çok bunu yapan AK Parti'dir. Tarihte ne örnekleri var. Yapmasını da şeytanlaştırmam. Kapının önünde yapana DEM'leniyor. Kapının ardından yapılınca A Haber görmeyince bir şey denmiyor. Kent uzlaşısı tanımı DEM'in Parti Meclisi'nin tanımıdır. Ünlü opera sanatçısı Pervin Çakar'ın elini öptüm diye kıyameti kopardılar. Bir İsrailli bir Alman opera sanatçısının elini öpünce bir şey yok Kürt opera sanatçısının elini öpünce olay oluyor. Yine gideyim yine öperim."

"KRİMİNAL İLİŞKİLER VAR"

Özgür Özel Halk TV'deki canlı yayında, soru üzerine Sinan Ateş cinayetiyle ilgili de konuştu:

"Sinan Ateş'in eşini aradım. Ben CHP Genel Başkanı oldum, sayın Kılıçdaroğlu'nun tutumunu aynen sürdürüyorum, dedim. O cinayetin için bir takım kriminal ilişkiler var. Cinayetin içinde Sinan Ateş'in bir liderlik pozisyonu var. Bu yürümüyor. Bir savcı biraz ilgili görev yeri değiştiriliyor. Savcı geri çekiliyor. Bir çocuğun kral çıplak diye bağırmasına ihtiyaç mı vardır? Ben jüri olsam atılmayan tweetlere gidilmeyen cenazelere bakarak bulurum faili.",

Yerel Seçimlerde 11 büyük şehirdeki başkanlıklarını korumaya çalışacaklarını, Bursa, Balıkesir, Manisa'yı da alacaklarını iddia eden Özel, Yeniden Refah Partisi sayesinde herkes AK Parti'nin ne olduğunu gördü. YRP AK Parti seçmeninin turnusal kâğıdıdır. Erdoğan iyi bir siyasetçidir ama kötü bir insandır. Dün dost olduğuyla bugün düşman. Bahçeli'ye cibiliyetsiz diyordu. Ne oldu? En çok benim ağrıma gidiyordu o söz."


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı


32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page