top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Özel: Eskişehirlileri kandırıp oyunu aldıktan sonra Erdoğan'ın yanına geçenlere dersini verin!



ESKİŞEHİR - CHP lideri Özgür Özel, Eskişehir adaylarını açıkladı, partisine katılan İYİ Partililere rozet taktı. CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, törende veda konuşması yaptı. Özel, Büyükerşen’in elini öperek sarıldı. Özel ayrıca, İYİ Parti'den ayrılan ve AKP'nin Eskişehir adayı olan Nebi Hatipoğlu'nu "‘Erdoğan’ın karşısındayım’ diyerek oyları toplayıp Erdoğan’a götürdü" sözleriyle eleştirdi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı.

BÜYÜKERŞEN VEDA ETTİ!

Bu seçimde aday gösterilmeyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’e “Bu şehri çok seviyorum, sizleri çok seviyorum. Şimdiden hoşça kalın, esenle kalın” sözleriyle veda etti.

Özel ise, Büyükerşen’in elini öperek sarıldı.


"31 MART’TA ZAFERE ULAŞACAĞIZ"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce de, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Bugün büyük bir coşkuyla tarihi bir güne ev sahipliği yapıyoruz. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında Atatürk sevdalısı Eskişehir’imizde bir Cumhuriyet kadını olarak büyükşehir belediye başkana dayı olarak sizleri selamlamaktan gurur duyurum. Şehirciliği büyük ustalardan öğrendim ve aday olarak karşınızdayım. Bugün sizlerle heyecanla doluyuz.

Bu şehri koruyacak ve daha da ileri taşıyacak olan kadro huzurunuzdaydı. Mutlaka başaracağız ve 31 Mart’ta zafere ulaşacağız. Sevgili Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım sizlerle birlikte yürümekten onur duyduğum bu yolda, Eskişehir için kazınacağız. Geçmişimize güveniyorum geleceğimize inanıyorum.”

İYİ PARTİLERE ROZET TAKTI

Özgür Özel ardından, İYİ Parti'den ayrılıP CHP'ye katılanlara rozetlerini taktı.

Özel, 'baba evi' vurgusu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Biraz önce altı oklu rozetimizi yeni yakalara taktık. Hepsi bir yere geldi nereye geldiler baba evine geldiler. Hepimiz baba evinde doğarız. Ama herkes bilir ki baba evinin çorbası kaynamaktadır, bacası tütmektedir. Bir gün eğer ihtiyaç olursa o baba evinde bir yer vardır. Çünkü o baba evinin tapusu ne Özgür Özel’de ne de Kemal Kılıçdaroğlu’nda... O baba evininin tapusu bir kişiye kayıtlıdır; o da Mustafa Kemal Atatürk’tedir."

"MAKAM, MEVKİ İÇİN ESKİŞEHİR’İ SATAN..."

Mayıs 2023 seçimlerinde milletvekili seçildikten sonra, İYİ Parti'den ayrılıp AKP'ye geçen ve AKP'nin Eskişehir adayı olarak açıklanan Nebi Hatipoğlu'nun adını vermeden, sert bir dille eleştirdi:

"‘Erdoğan’ın karşısındayım’ diyerek oyları toplayıp Erdoğan’a götürdü. Makam, mevki için Eskişehir’i satan kişiye Eskişehir en iyi cevabı 31 Mart’ta verecek 31 Mart’ta. Eskişehir irade hırsızlarına oy vermez."

Özel şöyle dedi: "Buranın değerlerini içselleştirmek yerine peşkeş çekmek isteyen birileri gelirse bu kente yazık olurdu. İşte o yüzden önce hukuk fakültesini bitirmiş genç yaşında kadın bir hâkim olarak Adalet dağıtmış, sonra avukatlık mesleğini başarıyla yapmış ve ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik gibi sadece CHP'li belediyelere değil 14 belediye'ye eşit, kıymetli hizmet vermiş ve Yılmaz hocanın hem öğrencisi hem yol arkadaşı olmuş, bu belediyeciliği en iyi bilen Ayşe Hanım'a sonuna kadar güveniyoruz ve Eskişehir'e emanet ediyoruz. 14 Mayıs gününde 10 ay önce ne oldu biliyor musunuz? Eskişehirlerin karşısına çıktı 'ben Recep Tayyip Erdoğan'a muhalifim, ben Milliyetçi Hareket Partisi'nin ona verdiği desteğe inanmıyorum, doğru bulmuyorum, ben iyi bir insanım, İYİ Parti'de muhalefet yapmak üzere sizden destek istiyorum' dedi, eskişehirlilerden oy aldı, oy bir kentin bir siyasetçiye emanet ettiğin namusudur, o oyları aldı ve çok kısa süre içinde -ha bilmediğimiz bir şey var, oyları alırken bir yandan da AK Parti'den teşvikleri alıyormuş onu sonradan öğrendik- oyları 'muhalefetim AK Parti'nin karşısındayım Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısındayım' diye topladı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine geçti. Şimdi de 'Eskişehir'i bana verin ben yöneteyim' diyor. Daha bir yıl önce Eskişehirlileri kandırıp onların oyunu alan, o oyları Recep Tayyip Erdoğan'a karşı toplayıp Recep Tayyip Erdoğan'a götüren, makam mevkii için Eskişehir'i satan birisine Eskişehirli en iyi cevabı 31 Mart'ta verecek. 31 Mart günü sandığa gittiğinizde geçmişte AK Partili olabilirsiniz, MHP'li olabilirsiniz, yarın da o partilere oy verecek olabilirsiniz; Ama ahlak için, Vicdan için, bu güzel Eskişehir'e sahip çıkmak ve Eskişehir'i kandıran Saray işbirliği yapan bu akla bir cevap vermek için, bütün Türkiye'ye ibreti alem olsun diye 31 Mart'ta Eskişehir'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden Türkiye rekoru bekliyorum."



50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page