top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Âşık Veysel Ataşehir ve Şişli'de anıldı



İSTANBUL/ATAŞEHİR/ŞİŞLİ- (BRTAJANS) Halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu dün gece Ataşehir'de ve Şişli'de gerçekleştirilen iki ayrı etkinlikle anıldı. UNESCO'nun bu yılı Âşık Veysel Yılı ilan etmesinden yola çıkılarak vefatının 50. yılında Ataşehir ve Şişli belediyelerinin düzenlediği anma programlarına büyük ilgi gösterildiği bildirildi.



Ataşehir Belediyesi'nin Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde düzenlediği anma etkinliği Ressam Haydar Özay’ın Âşık Veysel Resimleri Sergisi ile başladı. İlgi ile dinlenen Müzik Folkloru Araştırmacısı, Yazar, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Sanatçı Öğretim Görevlisi Süleyman Şenel'in konferansından sonra Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Haluk Tolga İlhan, Âşık Veysel'in eserleri ile müzikseverleri anlamlı bir yolculuğa çıkardı.




Şişli Belediyesi'nin düzenlediği Âşık Veysel'i anma etkinliği Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde kalabalık bir seyirci önünde gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Başak İkiz’in yaptığı anmada sanatçılar Hüseyin Turan ve Nilüfer Sarıtaş sahne aldı ve Âşık Veysel türkülerine yeni yorumlar getirdi.

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page