top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Yöresel Malatya Sofrası Ataşehir'de kuruldu



İSTANBUL/ATAŞEHİR- (BRTAJANS) Bugün Ataşehirliler Malatya lezzetleriyle bir araya geldi. Başkanlığını Necati Bozkurt'un yaptığı Ataşehir Malatyalılar Derneği, bugün Ataşehir'deki Erdal Eren Kültür Merkezi'nde Malatya'nın yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla Yöresel Malatya Sofrası kurdu.


Ataşehir'de bulunan Malatyalıların, siyası parti temsilcilerinin, muhtarların, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve Malatya lezzetlerini sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği sofrada ATAMAD Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bozkurt bir "hoşgeldiniz" konuşması yaptı. Bozkurt konuşmasında "Bizler Anadolu’nun can damarlarıyız, barışın, kardeşliğin, dostluğun toprağıyız. Hem doğuluyuz hem batılıyız. Biz Türkiyeliyiz." vurgusu yaparak birlik-beraberlik mesajı verdi.

Necati Bozkurt "Ataşehir Malatyalılar Derneği çatısı altında bir araya geldiğimiz bu özel buluşmada, dostlarımızı en içten samimi duygularımızla selamlıyorum. Edirne'den, Hakkari'ye kadar Anadolu'nun bütün renkler ve kültürleri burada. Malatyalı hemşerilerimiz ve değerli dostlarımızla birlikte olmak, bu güzel etkinlikte bir araya gelmek, gerçekten bizim için büyük bir mutluluk. Atamızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetimiz 100 yaşında ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Atamızın fikirleri bizleri aydınlatmaya devam etmektedir. Atamızı ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan bu büyük mirası yaşatma sorumluluğumuzun daha da arttığını hissediyoruz." diyerek başladığı konuşmasında daha sonra şöyle seslendi Yöresel Malatya Sofrası'nda yer alanlara: "Demokrasi, adalet, barış, hukuk, eğitim ve sağlık gibi temel değerleri ön planda tutarak, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizler Anadolu’nun can damarlarıyız, barışın, kardeşliğin, dostluğun toprağıyız. Hem doğuluyuz hem batılıyız. Biz Türkiyeliyiz. Malatya, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel zenginliği ve tarihiyle ön plana çıkan bir şehirdir. Malatya'nın adı Hititçe 'Bal' anlamına gelen 'Melid' kelimesinden türetilmiştir. Suyu sert, insanı merttir Malatya'nın. Bugün burada, Malatya'nın sıcakkanlı insanlarının ve eşsiz mutfağının tadını çıkararak, kültürümüzün güzelliklerini bir arada yaşama fırsatını buluyoruz."

Bozkurt, daha sonra 6 Şubat depreminden etkilenen 10 il arasında Malatya'nın da bulunduğundan söz ederek, 1300'e yakın can kaybettiklerini, 36 bin binanın ağır hasar gördüğünü belirtti ve şöyle dedi: "Kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz zaman en kısa süre içinde yaralarımızı saracağımıza inanıyorum. Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında duyarsız kalamayız. Masum insanların yaşadığı acıları görmemezlikte gelemeyiz, barış ve adalete olan inancımızı vurgulamak istiyoruz İnsanlığın öldüğü, Gazze’de dünyanın gözü önünde yaşanan katliam bir an önce durdurulmalıdır. Bizim değerimiz, Ataşehirin kurucu belediye Başkanı, Ataşehir sevdalısı sayın belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye her zaman bizlere vermiş olduğu destek ve katkılardan dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Yerel Malatya Sofrasında emek veren yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Hep birlikte geçirdiğimiz bu güzel anıların, dostlukların daha nice etkinliklerde, pekişmesini diler bütün dostlarımıza sağlık ve mutluluk dolu, güzel günler temenni ederim."

84 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page