top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Yeşilçam'ın ünlü ismi Ahu Tuğba 69 yaşında yaşamını yitirdi




Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Ahu Tuğba dün sabah ABD’nin Miami şehrindeki evinde kızı tarafından ölü bulundu.


69 yaşındaki Tuğba’nın vefat haberini yakın dostu Nuri Alço, yaptığı paylaşımla duyurdu: “Canım dostum Ahu’nun vefat haberini öğrendim. Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm.”



Usta oyuncu, geçen nisan ayında trafik kazası geçirmiş, 8 saatlik operasyonun ardından 3 hafta yoğun bakımda tedavi görmüştü.

Mayıs ayında taburcu olan sanatçı, “Hâlâ şoktayım, elimi kaldıramıyorum. İlaçlar ağır geliyor. Yemek yiyemiyorum. Doktorlar geçer diyor ama moralim sıfır” demişti.

ANNESİ İÇİN DUA İSTEMİŞTİ

Tuğba, haziran ayında tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik zor günler geçiren KOAH hastası olan annesi için dua istemişti.




 


AHU TUĞBA KİMDİR?

Ahu Tuğba, İstanbul Amerikan Kız Lisesi’nden mezun oldu ve Kanada’da Concordia Üniversitesi’nde İngilizce dil bölümüne başladı, ancak eğitimini tamamlamadı.


 Oyuncu, 1970’lerin sonlarına doğru Türk sinemasına adım attı. 1980’lerin başında ulusal çapta üne kavuştu. 1987’de müzik albümü de çıkardı. Ahu Tuğba’nın Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evliliğinden 1992’de Anjelik dünyaya geldi.

4 görüntüleme0 yorum

Коментарі


bottom of page