top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Yavaş yerel seçimi anlatırken 'sosyal belediyecilik' dersi verdi




ANKARA - (BRTAJANS) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP ABB Başkan adayı Mahsur Yavaş, bu sabah Ankara'dan canlı yayın yapan NOW TV'deki Çalar Saat programında önemli açıklamalar yaptı. Programın sunucusu İlker Karagöz'ün sorularını yanıtlayan Yavaş, hem yaptıkları ve yapmayı planladıkları bakımından sosyal belediyecilik, hem de seçimlerde yarışanın nasıl olması gerektiği açısından "efendilik" dersi verdi.



Yavaş, milletin parasını harcarken çok dikkatli olduklarını, kuruşun bile hesabını verebilecek bir yönetim oluşturduklarını, savurganlıktan uzak durduklarını, kendisinin ve çalıştırdığı bürokratların hiçbirinin veremeyeceği hesabı bulunmadığını dile getirerek, seçim çalışmaları sırasında rakip adayların suçmaları için "Artık bizim bunları kanıtsamadan her şeyimiz açık bir şekilde kamuoyunun önünde; başkasının bütçesini kullanan çok daha dikkatli kullanır, bunun kuralları vardır, herkes buna uyar; Ben çalışma arkadaşlarıma güvenirim, müfettişlerin gelip incelemesinden hiç rahatsız olmadım; Çünkü bugüne kadar henüz bir personel ben dahil, gidip savcılığa dahi ifade vermedi." dedi.

Cumhur İttifaki adayı, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un "Mansur Yavaş önce daire başkanları ve onların mal varlıklarına bir baksın" sözünün sorulması üzerine Mansur Yavaş "Böyle bir mal artışı falan var mı şimdiye kadar merak etmesin, burası Büyükşehir seçimi, olsaydı çıkarıp mutlaka televizyonda milletin gözünün önüne koyarlardı, varsa da çıkarsınlar. Ben de görmek isterim. Ben böyle bir şey olsa, affetmem, her şeyden önce 'çalıyor ama çalışıyor' dediğiniz türden insanlar değiliz, ben kendime söyletmem, kimse de bunu söylemesin. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının ve Bakanların seçim çalışmalarına katılmasını doğru bulmadığını, eskiden genel seçim çalışmalarına katılabilen Bakanların, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra Bakanların "memur konumunda" oldukları için yerel seçime katılmamaları gerektiğini dile getiren ABB Başkanı Mahsur Yavaş "Oy verdi vermedi diye ayrım yapmak da kul hakkıdır. Bakanlar memur konumundadır bence, kamunun gücünü kullanmaları doğru değil, problemli. Ben kiralık araçla gidiyorum seçim çalışmalarına, kamu gücünü kullanmadan seçim çalışması yapıyorum." dedi.



İnsanların gözyaşlarından etkilendiğini, 25 yıldır yapamadıklarını şimdi yapacaklarını söyleyenlere inanılmaması gerektiğini dile getiren Yavaş "Turgut Bey'e oy verirseniz bu mesele ortadan kalkacak diyor , Vallahi zihniyeti aynı zihniyeti 25 yıldır yapamayanlar hiçbir zaman yapamazlar ben şöyle bakıyorum olayı insanların gözyaşları beni etkiliyor, beklentileri etkiliyor. 14 bin konut sözü verdiler, yapamadıklarını biz yaptık, borçlarını biz ödedik. Gelecek dönemde tamamını teslim etmeden içim rahat etmeyecek." ifadelerini kullandı.

Ankapark'ta 800 milyon dolar kamu zararı bulunduğunu, "bu çöp projenin" yükünü ortadan kaldırmak için büyük bir bölümünü günlük 50-100 bin kişinin yararlanabileceği park haline getirmekte olduklarını, bahar aylarında açılacak bu alandan yararlanmanın ücretsiz olacağını dile getiren Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'un "kendi seçilirse Gazzelilerin bayram edeceğini, şehitlerin zafer kazanacağını" söylemesinin "çok üzücü olduğunu, zafer kazanma yarışı değil, seçim yarışı yaptıklarını" ifade etti ve şöyle dedi: "Sana oy verenler dost da, vermeyenler düşman mı? Seçim zamanı milliyetçilikleri tutuyor."

Bala'da iktidar yanlılarının "DEM Parti ile anlaştık, bize oy verecekler" konuşmalarının ortaya çıkışını da yorumlayan Yavaş, "Hangi aparat işlerine yarıyorsa onu kullanıyorlar. Dem Partili seçmin AK Partiye oy verirse vatansever oluyor, başkasına oy verirse hain oluyor. Bu ziyniyet kendi ellerinde patlar" dedi.

Ankara'da yoksullar, emekliler ve vatandaşlar için yaptıklarından örnekler ve sayılar açıklayan CHP Ankara Büyükşehir Başkan adayı Mansur Yavaş, bu sabah NOW TV'deki canlı yayında "zihniyet farkını değiştirirken kimseyi ötelemeyen, ayrıştırmayan bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettik, edeceğiz. Bu seçimi de kazanacağız ama asla Zafer kazanmış olmayacağız; Çünkü Zafer düşmana karşı kazanılır Biz herkesin tercihine saygılarımızı koruruz ve herkesin belediye başkanı oluruz." diyerek sözlerini tamamladı.


Haber ve görseller (TV'den) : BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

125 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page