top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

YANGINLARDA SON DURUM İzmir'deki yangın söndürüldü mü? Nerede yangın çıktı?






İzmir başta olmak üzere, Bolu, Karabük, Aydın, Manisa ve Uşak gibi illerde başlayan yangınlarda son durum takip ediliyor. Çeşitli nedenlerle çıkan yangın kontrol altına alındı mı, söndürüldü mü? Kimi il ve ilçelerde çıkan yangınlar söndürüldü ve soğutma çalışmaları yürütülüyor. İşte, yangınlarda son durum...



1

Türkiye'nin farklı noktalarında orman yangınları meydana geldi. Yangınları söndürmek için vatandaşlar, kurum ve kuruluşlar seferber oldu. İzmir, Bolu, Aydın, Manisa, Karabük illerindeki yangınların yanı sıra perşembe günününden itibaren 247 yangına müdahale edildi. 3 ilde 142 yapının etkilendiği yangınlarda İzmir'deki 7 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. İşte, yangın haritası son durum.



2

YANGINDA SON DAKİKA

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.Aydın Bozdoğan'daki orman yangınının kontrol altına alındığını açıklayan Bakan Yumaklı soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.Tuzla Piyade Okulu arazisindeki ağaçlık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. İstasyon Mahallesi'nde bulunan arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.



3

Manisa ve Uşak'taki yangınların kontrol altına alındığını duyuran Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla'da devam eden iki yangının da kontrol altına alındığını duyurdu. Aydın Bozdoğan ve İzmir Menderes yangınlarını da tamamen kontrol altına almak için müdahalelerimiz sürüyor.



4

YANGINLARDA SON DURUM


* Vali Elban, Menderes ve Urla ilçelerinde çıkan orman yangınlarının, kopan elektrik tellerinin çıkarmış olduğu belirtti. Elban, ''Menderes yangınının enerjisi düştü. Her an söndürüldü haberi gelebilir. Yangınların çoğu ihmal kaynaklı. 7 kişi gözaltında. Menderes ve Urla'da çıkan yangın elektrik tellerinin kopmasıyla çıktı.'' dedi.

* 3 ilde 142 yapının yangında hasar aldığını söyleyen AFAD Başkanı Okay Memiş, İzmir'de açıklamalarda bulundu.Memiş'in açıklamalarından satır başları şöyle; ''Tüm illerimizde yönetim merkezlerine yangın merkezlerine personel hizmeti vermek amacıyla teyakkuz halinde görevlerine devam etmektedirler. 99 hava aracıyla müdahale yapılmıştır ve orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerinde 4 bin 700 vatandaşımız güvenli yerlere tahliye edilmiştir.İlk belirlemelere göre İzmir, Manisa ve Aydın illerimizde 142 yapı yangınlardan etkilenmiştir. Özellikle İzmir ilimizde zararlarla ilgili çalışmalar devam etmektedir.''

* İzmir'in Menderes ilçesinde 2 gün önce ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla bölgeye 5 uçak ve 8 helikopter ile destek sağlanmaya başlandı. Yangın bölgesinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 18 arazöz ve 7 su ikmal aracı da görev yapıyor. Rüzgarın etkisini yitirdiği bölgede ekipler, yangını kontrol almaya çalışıyor.



   

5


* İzmir’de Karşıyaka ve Urla, Bolu Göynük, Karabük’teki yangınlarda önceki gün kontrol sağlandı. Bolu'da soğutma çalışmaları sürüyor.

* Bakan Yumaklı, Manisa Gördes ve Uşak Eşme’deki orman yangınları havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındığını bildirdi.

* Soğutma çalışmalarının devam ettiği ve Aydın Bozdoğan’daki yangının da büyük oranda kontrol altında olduğunu ifade etti.

* İzmir Menderes, Muğla Ula ve Yatağan’daki yangınlar kısmen kontrol altında. Ekipleri yoğun müdahalelerini sürüyor.



6

Bakan Yumaklı söndürme çalışmaları süren yangınlarla ilgili de İzmir’de Urla ve Karşıyaka, Bolu Göynük ve Karabük’teki yangınlar yoğun çabalar sonunda kontrol altına alınabildiğini söyledi. Muğla’da Yatağan ve Ula ile Datça’da da dün öğle saatlerinde orman yangınlarının çıktığını aktaran Bakan, bu bölgelerde de alevlere en kısa sürede müdahale edildiğini ve bu müdahalelerin sürdüğünü belirtti.

Görseller:Olay Tan-İzmir

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page