top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Van'daki Gurme ve Gastronomi Fuarı'nda Trabzon rüzgârı esti



Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Onur Konuğu olarak katıldığı Van Gurme ve Gastronomi Fuarına, Trabzon horon ekibinin gösterisi damga vurdu. Fuar dün başarıyla sona erdi.


VAN- Van’da açılan 2. Gurme ve Gastronomi Fuarı dün başarıyla sona erdi. Fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, kültürlerin buluşmasını anlamlı bulduğunu belirterek, kayyımların kentin huzurunu kaçırarak bu buluşmaya zarar verdiğini söyledi.



Van'da bu yıl ikincisi düzenlenen "Gurme ve Gastronomi Fuarı", 12 Eylül'de Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde gerçekleştirilen fuara, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal'ın yanı sıra Ankara, Trabzon, Erzurum, Hakkari, Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan 88 firma katıldı.




‘Kültürlerin buluşmasını anlamlı buluyoruz’

Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi’nin birer açış konuşması yaptığı törende konuşan Eşbaşkan Neslihan Şedal, "Bu fuarın kentimizi layık olduğu en üst değerlere taşımayı umut ediyorum. Bizler, horonun Karadeniz kültürüyle, halayın Kürt, Ermeni ve Türk kültürüyle buluşmasını anlamlı buluyoruz. Van, misafirperverliği, kardeşliği, eşitliği, özgürlüğü ve adaletiyle birçok medeniyeti besleyen bir kent olmuştur. Bu gastronomi fuarı, aslında Van’ın neye hizmet ettiğini gösteriyor" dedi.



‘Kentin huzurunu kayyımlar kaçırıyordu’

Konuşmasında kayyumların yarattığı tahribata değinen Şedal, şunları söyledi: "Maalesef son 8-9 yıldır bu kentin huzurunu kaçıran kayyım gaspı ile karşı karşıyayız. Kayyım gaspı, halkların değerlerine saldıran ve özgürlük ile eşitliği inşa etmeye çalışan kentlerin değerlerini yok etmeye çalışan politikaların en somut örneklerindendir. Bu kentte huzuru kaçıranlar, iktidar aklıyla atanan kayyımlardır. Bu kayyımlar, halkın dilini ve kültürünü yok etmek istemiştir. Bugün burada huzuru buluyorsak, bu halkın iradesine saygı duymayı öğrenmekle gerçekleşmiştir."



Açılış töreninde konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, “Van’da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Fuarın ülkemizin gastronomisine değerli katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise “Gurme ve Gastronomi Fuarı, oda ve borsalarımız başta olmak üzere, kamu kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, üreticilerimiz, halkımız ve ülkemizin birçok şehrinden katılan firmaların destekleriyle daha güçlü bir hale gelmiştir. Bu yılki onur konuğumuz Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’dır” dedi.



HORON GÖSTERİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Törene Van TSO Başkanı Necdet Takva, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, protokol üyeleri, çeşitli illerin oda ve borsa başkanı ve yöneticileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni Trabzon horon ekibinin gösterisiyle başlarken, katılımcıların beğeniyle izlediği gösteri büyük alkış aldı.


1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page