top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Türkiye büyük, Trabzon çok büyük bir değerini yitirdi: Ahmet Suat Özyazıcı vefat etti



Trabzonspor'un efsanevi teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazıcı yaşamını yitirdi. 87 yaşında yaşamını yitiren Özyazıcı Trabzonspor'un başında 4 kez lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 4 Süper kupa kazanmıştı.

Türk futbolunun önemli isimlerinden Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı, 87 yaşında vefat etti. Trabzonspor kulübünden yapılan açıklamada, "Kulübümüze 4 Lig Şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası ve 2. Lig şampiyonluğunun yanı sıra sayısız kupa kazandıran efsane teknik direktörümüz Ahmet Suat Özyazıcı'yı kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun." denildi. Trabzonspor'u ve Trabzon'u yasa boğan Özyazıcı'nın cenazesinin 19 Şubat Pazar (yarın) öğle namazını müteakip İskenderpaşa Camisi'nden kaldırılacağı açıklandı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da yaptığı açıklamada "Türk futbolu için çok önemli bir değerdi. Hepimizin başı sağ olsun. Trabzonspor'un bu noktaya gelmesinde çok büyük emeği vardı. Trabzonspor'u başarıdan başarıya koşturan biriydi. Acımız büyük. Değerlerimizi, efsanelerimizi birer birer kaybediyoruz." ifadelerini kullandı.




(d. 1 Ocak 1936, Trabzon - ö. 18 Şubat 2023, Trabzon) Türk eski futbolcu ve teknik direktör. Trabzonspor ilk şampiyonluğunu ve üç şampiyonluk hariç diğer tüm şampiyonluklarını onun yönetiminde kazanmıştır. Kendisine, taktikleri başarıyla uygulayabilmesinden ötürü taraftar ve yorumcular tarafından "Brezilyalı" benzetmesi yapılmıştır.


Ahmet Suat Özyazıcı, futbol kariyerine Yolspor'da başladı. Daha sonra Trabzon'da zamanının en popüler futbol takımı olan İdmanocağı'nda (İdmangücü ile birlikte) kendini kelimenin tam anlamıyla futbola adadı. İdmanocağı ile İdmangücü arasındaki rekabet sonucunda; Trabzon'da futbol kültürünün kalbinde büyüyen Özyazıcı, Trabzon'daki futbol kulüplerinin Trabzonspor çatısı altında birleşmesiyle Trabzonspor'da top koşturmaya başladı.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Özyazıcı, farklı dönemlerde Trabzonspor'u çalıştırdı. 1975-1980 ve 1983-84 yıllarında Anadolu Devrimi'ni yaparak Trabzonspor'un kazandığı şampiyonluklarda Trabzonspor'a liderlik etti. Bu şampiyonluklarla Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleşmiş; İstanbul takımları Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray dışında ilk kez bir Anadolu takımı şampiyonluğu kazandı. Bu şampiyonluklar Türk futboluna "Dört Büyükler" kavramını getirmiştir. Özyazıcı'nın başarıları, Trabzonspor taraftarları arasında "efsanevi" olarak tanımlanmasına neden oldu. Özyazıcı aynı zamanda Türkiye'nin en çok madalya alan 2. yerli antrenörüdür.


Özyazıcı son olarak Sarıyer ve Vanspor'u çalıştırdı. Ondan sonra hiçbir takıma koçluk yapmadı. 2010 yılında Trabzonspor'un teknik komitesinde ve yönetiminde danışman olarak çalıştı.


AHMET SUAT ÖZYAZICI TRABZONSPOR'DAKİ BAŞARILARI

Ahmet Suat Özyazıcı ayrıca Trabzonspor'da 4 şampiyonluk, 4 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, 2 kez Başbakanlık Kupası şampiyonluğu, 3 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu ve bir Kıbrıs Barış Kupası şampiyonluğu kazandı.



79 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page