top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

TYS: Özgürlük ve demokrasiye evet!


Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs ve genel seçimin yapılacağı 14 Mayıs için çağrı yaparak “Özgürlük ve demokrasiye evet” dedi.


Türkiye Yazarlar Sendikasına ait 1 Mayıs korteji, 2022 | Fotoğraf: Onur Kavak/Evrensel Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs ve genel seçimin yapılacağı 14 Mayıs için çağrı yaptı.

“Özgürlük ve demokrasiye evet” başlıklı açıklamada “Düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığı yerde insan hak ve özgürlüklerinin de olmadığı/olmayacağı bir gerçektir. Yazar, sanatçı, gazeteci ve aydınlar olarak güzel günlere olan inanç, umut ve hayallerimizle birlikte yaşam hakkımıza da el konuldu. İşçi, emekçi, kadın hak ve özgürlükleriyle siyasal, ekonomik, toplumsal ve inanç özgürlüklerimiz de yok edildi” denildi. “TEK ADAM-TEK DÜŞÜNCE DÖNEMİNE SON VERMENİN VAKTİ ÇOKTAN GELMİŞ/GEÇMEKTEDİR”

“Tek adam-tek düşünce dönemine son vermenin vakti çoktan gelmiş/geçmektedir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Emeğin/emekçinin yarattığı bütün güzelliklerle zenginliklerin eşitçe paylaşılması gerektiğini 1 Mayıs’ta bütün meydanlarda haykıralım. 14 Mayıs seçimlerinde de baskıya, yoksulluğa, ayrımcılığa karşı çıkarak geniş bir özgürlük ve demokrasi düzeninin egemen olacağı hak ve adalet düzenine evet diyerek taze bir sabaha uyanalım” denildi.


ALÂETTİN BAHÇEKAPILI'NIN DİLEĞİ:

Türkiye Yazarlar Sendikası'nın üyesiyim. Üye olduğumda TRT'de çalıştığım ve yasal olarak "memur" statüsünde bulunduğum için 12 Eylül faşist darbesinin olası etkilerinden korumak amacıyla sevgili Aziz Nesin tarafından birkaç arkadaşla birlikte kaydımız "gizlendi." Uzun yıllardır değişen yönetimlere "kaydımın yenilenmesini" isteyen dilekçeler yazıyorum; yol alamadım. "Yeniden kayıt" değil, "yenilenmiş kayıt" istiyorum. Buradan çağrı yapıyor ve yanlış anlamalara engel olmak için "yalnızca üye olarak kalacağımı" beyan ediyorum.

İşte sevgili Aziz Nesin ve Ataol Behramoğlu'nun imzalarını taşıyan TYS Kimliğim:




20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page