top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

TRT'nin acı kaybı: Ersin Tunçkaya'yı yitirdik




İSTANBUL/SİLİVRİ- Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) ünlü sunucularından Ersin Tunçkaya, bu gece saat 03.00 sıralarında bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini kapadı. "Kadife sesli" sunucu Tunçkaya'nın Silivri Selimpaşa Merkez Cami'inden bugün Öğleyin kılınacak cenaze namazından sonra Silivri Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

TRT İstanbul Radyosu'nda uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan Tunçkaya'nın ölümü, çalışma arkadaşları ve çok sevildiği çevresi tarafından büyük üzüntüyle karşılandı.

Ersin Tunçkaya'nın TRT İstanbul Radyosu'ndaki çalışma arkadaşlarından emekli Şef Prodüktör Alâettin Bahçekapılı, yaptığı açıklamada, "iş disipliniyle, kadife sesiyle, çalışkanlığı ve sıcakkanlılığıyla örnek oluşturan sevgili Ersin'in vefatından büyük üzüntü duyuyorum. Birlikte çalıştığımız 10'larca yıl boyunca incitici, kırıcı hiçbir tavrını görmediğim, sözünü duymadığım Ersin'e Tanrı'dan rahmet diliyorum. Ailesine, yakın çalışma arkadaşlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

İletişim .Ümit Artan (Ablası ): +90 (532) 767 38 81


Ersin Tunçkaya kimdir?



1957 yılında İstanbul’da doğdu. Mesleğe 1981 yılında TRT’de spiker olarak başladı. İstanbul Radyosu’nda spikerlik yaparak mesleğini sürdürdü. Canli yayınlanan Gecenin İçinden programının (Alâettin Bahçekapılı - Hilal Ertan yapımı) Pazartesi ve Perşembe geceleri sürekli sunuculuğunu yaptı. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.


Alâettin Bahçekapılı'nın anlatımıyla Ersin Tunçkaya ile ilgili bir anı...



Kaynak: YİTİK UMUTLARIN GECE BEKÇİSİ ALÂETTİN BAHÇEKAPILI, (Nehir Söyleşi: Korkut Akın), BRT Yayınları, İstanbul, Cilt 1, s:284-285


248 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page