top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Trabzon’un sevilen öğretmeni Sait Aydemir toprağa verildi

Güncelleme tarihi: 21 Şub 2023


Dün vefat eden Trabzon'un sevilen öğretmenlerinden Sait Aydemir, bugün İskenderpaşa Camisi'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından doğup büyüdüğü Maçka'nın Sevinç (Soldoy) Mahallesi'nde (Köyünde) toprağa verildi.

97 yaşında vefat eden uzun yıllar Trabzon Öğretmen Okulu ve Fatih Eğitim Enstitüsü'nde öğretmenlik yapan Sait Aydemir'in vefatı öğrencileri ve yakınları arasında büyük üzüntüye neden oldu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Metin Serdar sosyal medya hesabında Sait Aydemir için şu paylaşımı yaptı:

"Eğitime adanmış koca bir ömür, 97 yıl. Bir çınar gibi yaprak yaprak yeşermiş yaşama. Kökler salmış geleceğin aydınlığına. Bir öğretmenden öte iyi bir insan, şefkatli bir baba, sevgi dolu bir eş. 77 yıllık bir evlilik. Üç kitap ve zengin bir fotoğraf arşivi... Takma adıyla Kara Sait, öğrencilerinin Sait Hocası, kimliğinde Sait Aydemir. 1926 yılında Trabzon Maçka Soldoy Köyünde başlayan yaşamı ve bir çok anı bugün son buldu.. Üyemiz Sayın Emine Çelik'in babası, değerli öğretmenimiz Sait Aydemir'in vefatından derin üzüntü duyduk. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Değerli öğretmeniz ışıklar içinde uyusun."




Bugün Trabzon İskenderpaşa Camisi'ndeki dini törene öğrencilerinden yazar-şair-öğretmen Ahmet Özer ve öğretmenler Zeki Karahasanoğlu, Temel Koçhan, Kazım Ural, Gazi Gazioğlu, Haydar Karsan, Zeki Akyüz, Cengiz Karahasanoğlu, Nusret Karsan ve Hilmi Bahçekapılı da katıldı. Özer, "Yalnızca Trabzon'un değil, tüm Türkiye'nin örnek bir öğretmeniydi. Geniş bir kültür yelpazesi vardı. Öğrencilerinin çok sevdiği bir öğretmendi. Kendisiyle yaptığım söyleşiye Sesime Ses Verenler kitabımın 39-46 sayfaları arasında yer verdim. Öğretmenimin son yolculuğunda bulunmanın anlatılamaz hüznü içindeyim." dedi.

Sait Aydemir öğretmenin ailesinden oğlu Mehmet Timur Aydemir ve kızı Emine Çelik'i bu zor günlerinde yalnız bırakmayanlardan biri de öğrencisi Zeki Karahasanoğlu'ydu. Yaşadığı Ege Bölgesi'nden gelerek öğretmeninin cenazesine katılan Karahasanoğlu duygularını, "yalnız öğretmen olarak değil, yaşça da bizden büyüktü; ancak dost ve arkadaştık, eşitlikçi, aydınlanmacı, fotoğrafa ve arşivlemeye dönük ilgisiyle biriktirici bir kişilikti. Basılı 3 kitabın sahibiydi. Çevreyi ve tarihi tanıtmak için sergiler açardı. Büyük değerdi. Böyleleri azalıyor git gide." diye dile getirdi.

Sait Aydemir, Trabzon İskenderpaşa Camisi'ndeki dini törenin ardından Maçka-Sevinç Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Merhum Aydemir'in camideki dini törenine öğrencilerinden ve eğitim topluluğundan yaklaşık 500 kişi katıldı. Yerel yönetimin katılımcıları camiden merhum Aydemir'in toprağa verileceği Sevinç Köyü'ne taşıyacak araç tahsis etmeyi düşünememesi büyük üzüntüye ve tepkiye neden oldu.


Haber: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı


247 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page