top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Trabzon'dan 'beşibiryerde' haber





İMAMOĞLU AİLESİ, BAYRAM VE MEZARLIK ZİYARETLERİ İÇİN TRABZON’DA


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram nedeniyle mezarlık ziyaretleri yapmak amacıyla eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, oğulları Semih ve kızları Beren ile birlikte memleketleri Trabzon’a geldi. İmamoğlu, Trabzon Havaalanı’nda yüzlerce hemşehrisi tarafından horonlarla karşılandı. 2 gün Trabzon’da kalacak İmamoğlu Ailesi, ilk gün Dilek Hanım’ın Çarşıbaşı ilçesi Kovanlı Köyü’nde bulunan aile kabristanını ziyaret edip, dua okudu. İBB Başkanı, eşi ve çocukları, yarın da Akçaabat Cevizli Köyü’ndeki İmamoğlu aile kabristanına ziyarette bulunacak.




ORTAHİSAR / TRABZON

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, oğulları Semih İmamoğlu ve kızları Beren İmamoğlu ile birlikte memleketi Trabzon’a geldi. CHP Trabzon milletvekili Sibel Suiçmez, CHP’li Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede ve İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık tarafından horonlarla karşılanan İmamoğlu, kendisini bekleyen ve sevgi gösterilerinde bulunan coşkulu kalabalığa yaptığı kısa konuşmada, “Zahmet ettiniz. Bütün hemşehrilerime güzel bir Ramazan Bayramı diliyorum. Hepinizin ailelerine, en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Güzel şehrimizin büyüklerimizin ellerinden öperim. Özellikle can kurban güzel ablalarımız gelmiş. Sizi yürekten kucaklıyorum. İyi ki varsınız. Yarın, İstanbul'umuzun inşallah çok güzel eşleşerek, iyi hizmetler yapacağımız Ortahisar Belediyesi’nde buluşalım. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” ifadelerini kullandı. 

 



İLK ZİYARET KOVANLI KÖYÜ’NE

İmamoğlu ve ailesi, havaalanındaki coşkulu karşılamanın ardından, Dilek Hanım’ın Çarşıbaşı ilçesinde bulunan Kovanlı Köyü’ne doğru yola çıktı. Yaklaşık 1000 rakımlı köyde bulunan yakınlarıyla bayramlaşan ve anı fotoğrafları çektiren İmamoğlu Ailesi, Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun 9 Nisan 2021’de yaşamını yitiren annesi Hava Kaya’nın mezarını ziyaret edip, dua okudu. Daha sonra Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun köydeki baba evine geçen İmamoğlu ailesi, yakınlarıyla çay eşliğinde sohbet etti. İBB Başkanı, eşi ve çocukları, yarın da Akçaabat Cevizli Köyü’ndeki İmamoğlu aile kabristanına ziyarette bulunacak.


Uzungöl ve Solaklı Deresi Paydaşları, HES Projesine Karşı Seslerini Yükseltiyor

Karadeniz'in ve ülke turizminin önemli merkezlerinden biri olan Uzungöl'de, Uzungöl ve Solaklı Deresi paydaşları tarafından HES Projesi'ne karşı bir protesto düzenlenecek. Bayramın son günü olan 12 Nisan 2024 Cuma günü saat 14.00'te Uzungöl Çadır Cafe'de gerçekleştirilecek.





Karadeniz'in ve ülke turizminin önemli merkezlerinden biri olan Uzungöl'de, Uzungöl ve Solaklı Deresi paydaşları tarafından HES Projesi'ne karşı bir protesto düzenlenecek. Bayramın son günü olan 12 Nisan 2024 Cuma günü saat 14.00'te Uzungöl Çadır Cafe'de gerçekleştirilecek olan HES Protestosu'nda, tüm mahalle muhtarları, Uzungöl ve Taşkıran Mahallesi vatandaşları ile Uzungöl Platformu temsilcileri bir araya gelecek. Proje iptali talebiyle yapılacak açıklamaların yanı sıra konuşmalar ve koreografik etkinlikler de gerçekleştirilecek.


Taşkıran Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu, HES Projesinin bölgenin doğal dokusuna zarar vereceğini ifade ederek, dedelerinden miras kalan doğal ortamı korumak istediklerini ve gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirtti. Uzungöl Muhtarı Selman Dilek ise bölgenin Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak, HES projesinin turizmi olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen Uzungöl ve Solaklı Vadisi'nin bozulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan vatandaşlar, eyleme katılımın önemine dikkat çekiyor. Bu protesto, bölgenin doğal ve turistik değerlerinin korunması için yapılan çabalara destek olma amacını taşıyor.

TAKA/BİROL SANCAK


Ramazan Bayramı dolayısıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bayramlaşma töreni düzenlendi



Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in ev sahipliği yaptığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve AK Parti Milletvekillerinin de katıldığı törende adeta izdiham yaşandı. Herkesle tek tek ilgilenen Başkan Genç, “Bayramlaşma törenlerimizi geleneksel hale getireceğiz” dedi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ramazan Bayramı dolayısıyla hemşehrileriyle ve personeliyle bir araya gelerek bayram sevincini paylaştı. Başkan Genç’in ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Protokol giriş katında gerçekleştirilen programa; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu ve Yılmaz Büyükaydın, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, mahalle muhtarları ve belediye personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Adeta izdihamın yaşandığı törende Bakan Uraloğlu, Milletvekilleri ve Başkan Genç, herkesle tek tek ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.


GENÇ: GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, hemşehrilerinden gördükleri ilgi karşısında memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bayramlarımız sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü bağlarının güçlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların geride bırakıldığı en özel günlerdir. Bayramlaşma etkinlikleri de toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirmek, sevgi ve saygı bağlarını güçlendirmek adına büyük önem taşımaktadır. Tatil günü olmasına rağmen programımıza gösterdikleri ilgi nedeniyle hemşehrilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Genç ayrıca bayramlaşma törenlerini geleneksel hale getireceklerini vurguladı.


URALOĞLU: TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Yoğun ilgi gören isimlerin başında gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise, “Bugün Trabzon’da Büyükşehir Belediyemizin organize ettiği bayramlaşmadayız. Ülke genelinde huzur içerisinde geçirdiğimiz bir bayram var. Çok şükür önemli bir problemimiz yok. 81 ilde tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Trabzon’da da bayram boyunca belli etkinlik ve ziyaretlerimiz olacak. Bayramı doya doya, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak yaşayacağız. Trabzon’dan tüm Türkiye’ye selamlarımızı gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.


Yomra-Özdil-Oymalı-Yağmurdere Grup Yolu'nda Taş Ocağı Güvenliği İçin Basın Açıklaması Yapıldı



Yomra-Özdil-Oymalı-Yağmurdere Grup Yolu'nda bulunan taş ocaklarının yol güvenliğini tehlikeye attığına dair endişeleri dile getiren bir grup vatandaş, yolun yapımı ve bakımı için gereken güvenlik önlemlerinin alınması için bir basın açıklaması düzenledi. Yolun üzerinde bulunan taş ocaklarının patlatmaları sonucu kayaların yola düşme riskiyle karşı karşıya kalındığını belirten vatandaşlar, can ve mal kaybının önlenmesi için yetkililerin harekete geçmesini talep etti.


Açıklamada, yolun ulaşım hizmeti verdiği 19 mahalleye bağlantı sağladığı ve bu nedenle yolun güvenliğinin önemli olduğu vurgulandı. Özellikle taş ocaklarının işletme kurallarına uygun şekilde çalışmamasının yol güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekildi.



Vatandaşlar, taş ocağı yanındaki güvenli geçiş sorunlarının çözümü için alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:

1.    Mevcut taş ocağının yolun kenarında bulunan sınırının belirlenen ölçülere çekilmesi.


2.    Yol boyunca taş ocağındaki patlatmalardan kaynaklı tehlike oluşturan kaya kitlelerinin temizlenmesi.

3.    Yolun yapımını üstlenen firmanın, taş ocağı boyunca yolun alt kısmına yapılacak olan isnat duvarı ile yolun genişletilerek araçların geçişte kullanacağı güvenli bir şeridin oluşturulması.


Sonuç olarak, vatandaşlar taş ocağı patlatmalarından kaynaklanan güvenlik risklerinin giderilmesi için yetkililerden harekete geçmelerini talep ederek, yol güvenliğinin sağlanmasının önemini vurguladılar. Basın açıklamasının ardından Jandarma'nın aldığı güvenlik önlemleriyle vatandaşlar bulundukları yerden ayrıldılar ancak grup yolunun güvenliği için mücadelelerinin devam edeceğini belirttiler.

TAKA/TUNCAY UÇKUN


Trabzonspor, Sivasspor Maçı Öncesi Son Hazırlıklarını Tamamladı



Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yarın akşam Papara Park'ta EMS Yapı Sivasspor ile karşılaşacak. Takım, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde bugün saat 18.00'de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maç öncesi hazırlıklarını tamamladı.


Fenerbahçe'nin Süper Kupa Maçı Terk Etmesi Sonucunda PFDK Tarafından Alınan Cezalar Açıklandı

Fırtına, Sivasspor maçının son taktik provasını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Çaykur Rizespor maçında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Hüseyin Türkmen dışında eksik bir oyuncu bulunmuyor. Cezası biten Enis Destan'ın ilk 11'de başlaması beklenirken, sakatlığını atlatan Onuachu ise yedek kulübesinde bekleyecek. Bir diğer sakatlığını atlatan isim ise Mehmet Can Aydın. Abdullah Avcı'dan forma bekleyen isimler arasında yer alan Mehmet Can, takımın kadrosunda yer alacak.TAKA/BİROL SANCAK


322 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page