top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Trabzon'dan 'beşibiryerde' haber


Trabzonspor'dan Avrupa Şampiyonu... Busenaz Sürmeneli


Trabzonspor, Busenaz Sürmeneli'yi tebrik etti

01.07.2023 21:45

Trabzonspor Kulübü, 3. Avrupa Oyunları'nda kadınlar boks 66 kilo finalinde altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli'yi tebrik etti. Bordo-mavili kulüp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gurur duyduklarını belirtti.

Trabzonspor Kulübü, 3. Avrupa Oyunları'nda kadınlar boks 66 kilo finalinde Belçikalı rakibi Oshin Derieuw'u 5-0 yenerek altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli için tebrik mesajı yayımladı. Bordo-mavili kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Gururumuzsun Busenaz Sürmeneli! Krakow-Malopolska 2023 Avrupa Oyunları 66 kiloda mücadele ederek altın madalyayı ülkemize kazandıran sporcumuz Busenaz Sürmeneli'yi tebrik ederiz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA


TRABZON TSO BAŞKANINDAN BANKALARA ÇAĞRI

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, bayram tatili sonrası bankaların kredi musluklarını açmaması halinde birçok firmanın kapanmak zorunda kalacağını ve binlerce kişinin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.



TRABZON-Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma töreni düzenlendi. Trabzon TSO Başkanı Erkut Çelebi, bayram tatili sonrası bankaların kredi musluklarını açmaması halinde birçok firmanın kapanmak zorunda kalacağını ve binlerce kişinin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Çelebi, turizmi sürdürülebilir hale getirmek için sektördeki herkesin ve ilgili kurumların turizmi sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon TSO'daki bayramlaşma törenine Başkan Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri katıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy, herkesin bayramını kutlayarak, "Bundan sonraki bayramlarda da hep birlikte buluşmayı diliyorum" dedi.

ÇELEBİ: BANKALAR DA ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR

Trabzon TSO Başkanı Erkut Çelebi, tüm oda üyelerinin ve iş camiasının Kurban Bayramı'nı kutlayarak, "Kurum olarak iş dünyamızı ileriye taşımak adına çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Ortak akılla ve ortak girişimlerle şehrimize azami faydayı sağlamak istiyoruz" dedi. Çelebi, iş dünyasının üretime, istihdama ve ihracata devam etmesi için finansmana erişimin hayati önemde olduğunu ancak son dönemlerde bankaların kredileri çok az ve yüksek faiz oranlarıyla verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Bankaların bayram dönüşü en kısa sürede kredileri açması lazım. Yoksa birçok şirket zora düşecek. Birçok firma kapanma noktasına gelmiş durumda. Bu firmalar kapanırsa binlerce kişi işsiz kalacak. Bu anlamda bankaların kredi musluklarını açması lazım. Her zaman üst düzey kazanç peşinde koşulmaz. Bazen elini taşın altına da koymak lazım. İş dünyası olarak biz her zaman elimizi taşın altına koyuyoruz. Devletin bu da olaya çözüm bulmasını bekliyoruz."

"TURİZMDE ALTERNATİF YARATMAMIZ LAZIM"

Başkan Çelebi, turizm sezonunun başladığını ve şehirde hareketliliğin arttığını vurgulayarak, "Şehrimizde turizmi çeşitlendirmek, ileriye dönük alternatif turizm olanakları yaratmak için çalışıyoruz. Sağlık turizminde yol kat etmeye başladık. Kongre, gastronomi ve diğer turizm dallarına da yoğunlaşıyoruz. Alternatif üretmediğimiz zaman turizm ileride zora düşebilir. Gayri resmi rakamlarla Trabzon'da 100 bin yatak kapasitesine ulaşıldığı belirtiliyor. Bu çok büyük bir tehlike. Bu turistlerin aniden şehirden çekilmesi büyük sorunlara yol açabilir. Bu durumun örnekleri geçmişte Trabzon'da ve dünyanın birçok bölgesinde de yaşandı. Bu anlamda gelen turistlere iyi davranmak, fahiş fiyat uygulamamak önemli. Çünkü sosyal medyayı çok iyi kullanıyorlar. Kötü bir davranış veya fahiş fiyat uygulaması anında yayılıyor. Bu da Trabzon'u turizmde olumsuz şekilde etkiler. Sektördeki herkesin, ilgili tüm kurumların olayın farkında ve hassasiyetinde olması lazım. Gastronomi turizmini geliştirmek için de geçtiğimiz hafta bir somon festivali düzenledik. Başarılı geçti. Seneye daha geniş kapsamlı şekilde yapmak istiyoruz" dedi.

ÇELEBİ YOĞUN KATILIMA TEŞEKKÜR ETTİ

Trabzon TSO Başkanı Erkut Çelebi, daha önce olmadığı kadar yoğun katılımla geçen bayramlaşma törenine iştirak eden tüm oda üyelerine teşekkür etti.

SEKTÖRLERİN TALEPLERİ DİLE GETİRİLDİ

Bayramlaşma töreninde daha sonra yönetim kurulu, meclis ve yüksek istişare kurulu üyeleri sektörlerinin taleplerini dile getirdi, çözümlerle ilgili önerilerini sıraladı. Yönetim Kurulu Üyesi Alper Bektaş, ABD'de Türk girişimcilere yönelik yatırım ve ticaret fırsatları konusunda bilgi verdi ve deneyimlerini paylaştı. Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Suat Şen, ABD pazarında Türk fındığının perakende olarak reyonlarda bulunmadığını ve bunun ticari fırsat olduğunu dile getirdi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz Trabzon'un teşvikte daha üst sıralarda yer alması gerektiğini vurguladı. Meclis Üyesi ve Arsin OSB Başkanı Dursun Ali Sakarya, Güney Çevre Yolu güzergahında yeni yatırım alanlarının şehrin sanayi ve turizme yönelik eğlence sektörü başta olmak üzere ihtiyaçlarını gözetecek şekilde planlanması gerektiğini, büyük kentlerden bölgeye göç eden dar gelirlilere yönelik bir konut üretimi gerektiğini söyledi. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Hülya Ergin, turizm sektöründe fiyat istikrarı sağlanması gerektiğini vurguladı. Meclis Üyesi Emanullah Tüfekçioğlu, eğitim sektöründe önceden belirlenen fiyatların, değişken ekonomide sektörü zora soktuğunu dile getirdi. Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, kıdem tazminatlarının işverene büyük yük getirdiğini vurgulayarak bu konuda devletin çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Meclis Kâtip Üyesi Mehmet Üçüncüoğlu, Trabzon'un ortak bir turizm politikasına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Meclis Üyesi Ahmet Aksu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemal Akçay da turizme dönük yatırımlarla ilgili görüşlerini paylaştı.



Trabzon Köprübaşı’nın efsane Belediye Başkanı Mustafa Sancak, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederek sevenlerini üzüntüye boğdu. Gazi Üniversitesi, hastanesinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve 15 gün önce entübe olan Sancak, bugün öğlen saatlerinde yaşama veda etti. Renkli kişiliği ile bilinen ve tecrübeli siyasetçi 3 çocuk babasıydı. Sancak’ın cenazesinin Köprübaşı ilçesinde pazartesi günü öğle namazına müteakip uğurlanacak. SANCAK KİMDİR? Eğitim enstitüsü mezunu olan Sancak ilk işine Çaykur’a başladı. Ardından Devlet istatistik müdürü olarak Malatya’da görev yaptı. Trabzon’da SGK kurumunu yönettti. Kültür bakanlığında bakan müşaviri olarak da görevde bulundu. 1989-1994 yılı Köprübaşı belediye başkanıdır. Kaynak: Taka gazetesi




Trabzon Havalimanı Kurban Bayramı tatilinde tarihinin en yoğun günlerini yaşadı. 30 Haziran günü havalimanına 145 uçak iniş-kalkış yaparken, tüm zamanların rekoru kırıldı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde geçtiğimiz yıl yaşanan turizm hareketliliği bu yıl da artarak devam ediyor. Geçen yıl 23 bini geçen uçak ve 3 milyonu geçen yolcu sayısı yoğun bir trafik yaşayan Trabzon Havalimanı’ndan 2022 yılında 16 bin 972 iç hat ve 6 bin 507 dış hat olmak üzere 23 bin 479 sefer gerçekleştirilmişti. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 471 bin iç hat ve 703 bin dış hat olmak üzere toplam 3 milyon 174 bini aşan yolcu sayısına ulaşılırken, özellikle dış hatlarda bir önceki yıla oranla sefer sayısı yüzde 96, yolcu sayısı da yüzde 186 artış göstermişti. Geçtiğimiz yıl yaşanan bu turizm hareketliliğinin bu yıl da artarak devam edeceğinin en büyük kanıtı ise Kurban Bayramı tatilindeki yoğunluk ile kendini gösterdi. Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) Trabzon Havalimanı’ndaki rekoru sosyal medya hesabından duyurdu. Konuya ilişkin TATCA açıklamasında, “Trabzon Havalimanı’nda 30 Haziran Cuma günü 145 iniş-kalkış ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Kötü hava koşulları sebebiyle oluşan yoğun kaçınmalar ve kısıtlı imkanlara rağmen trafiğin sorunsuz idare edilmesini sağlayan meslektaşlarımızı gönülden tebrik ediyoruz” denildi.


İbrahim Usta’nın Arsin Konak camiindeki mezarını ziyaret eden Abdulkadir Uraloğlu Onun acı kaybı bizleri derinden üzdü dedi. Türk futbol camiasının çok yakından tanıdığı ve Trabzon’un sevilen isimlerinden olan İbrahim Usta’nın kabrini ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çok değerli bir insanı çok genç yaşta kaybettik. Benim üniversiteden sınıf arkadaşımdı. Onun acı kaybı bizleri derinden üzdü” dedi. Trabzon’un sevilen isimlerinden birin olan Arsinspor’da başkanlık, Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) da yönetim kurulu üyeliği yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan İbrahim Usta, geçtiğimiz 30 Mayıs’ta tedavi için gittiği ABD’den dönerken uçakta fenalaşarak hayatını kaybetti. Usta’nın acı kaybının kendilerini de derinden üzdüğünü belirterek mezarını ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türk futbolunun içinde olan önemli bir isimdi. Trabzon’un da sevilen simalarından birisiydi. Yıllarca birlikte üniversitede aynı sınıfta okuduk. Çok değerli biriydi. Onun ani ve acı kaybı bizleri çok üzdü. Allah mekanını cennet eylesin ve geride kalan yakınlarına Allah sabırlar ihsan eylesin” diye konuştu. Arsin ilçesi Yeşildere Mahallesi’nde bulunan Usta’nın mezarını ziyarette Bakan Uraloğlu’na Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve İl Başkanı Sezgin Mumcu da eşlik etti.

Kaynak: Taka gazetesi

32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page