top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Trabzon’da Memleket Partisi’ni aynı sülaleden iki kişi omuzluyor!





TRABZON - Muharrem İnce’nin başkanlığında 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine giren Memleket Partisi’nin (MP) Trabzon’daki milletvekili adayları arasında aynı sülaleye mensup iki kişi bulunuyor. Memleket Partisi Trabzon’da sırasıyla Erkan Armutcu, Yasin Bahçekapılı, Murat Yıldız, Ahmet Üçüncü, Doğan Emirzeoğlu ve Utku Arslan’ı milletvekili adayı olarak listeye koydu. Bu 6 kişi arasında iki akraba var; soyadları ayrı olsa da, Yasin Bahçekapılı ve Doğan Emirzeoğlu aynı sülalenin bireyleri.

Emekli öğretmenler Fikret ve Enver Bahçekapılı’nın tarihsel kayıtlarda yaptığı araştırmaya göre, 1600’li yıllarda Akkoyunlu Devleti’nin yıkılışından sonra Maraş bölgesinden Karadeniz bölgesine göç eden Türk boylarından biri olan Emirza(e)oğulları’nın Akçaabat, Uzungöl, Maçka yerleşimlerine dağılan, sonradan Bahçekapılı, Kokoşimoğlu, Kakışım, Kalkışan, Soylu ve Sezgin soyadlarını alan kalabalık aileler sanatta, sporda, bilimde ve siyasette yetiştirdiği kişilerle tanınıyor.

14 Mayıs seçimlerinde aynı kökten gelen iki kişinin Trabzon’da Memleket Partisi’nin milletvekili adayı gösterilmesi ilginç bulunuyor.

MP’nin Trabzon adaylarından Yasin Bahçekapılı, Maçka Örnekalan Köyü’nde doğmuş. 37 yaşında: Uluslararası Dış Ticaret ve İşletme eğitimi görmüş. 20 yıldan beri İstanbul’da sağlık sektöründe yönetici olarak çalışıyor.

Yasin Bahçekapılı’ya neden siyasete girdiği sorulduğunda şöyle diyor: “İnsanın sağlıklı, huzurlu, daha uzun ömürlü yaşamasını hedefleyen ve bu hedefe katkı sunan bir sektörde çalışıyorum uzun yıllardır. Pek çok tecrübem oldu iş hayatında; şunu da gördüm, doğduğumuz coğrafyanın doyuramadığı, iş veremediği kişiler olarak, eğitim için, geçinmek için dağıldığımız yurt yüzeyinde fazlaca geriye bakmıyoruz, geride kalanları bir anlamda unutuyoruz. Acaba eğitim olanaklarına ulaşabildiler mi, aşları-işleri var mı, sağlıklılar mı, bir el uzatmayı beklerler mi? Bunlar çoğu zaman düşünülmese de, uykularınızı kaçıracak düşünceler. Siyaset tam da böyle imkânsızlıkları artıya çevirmenin aracıdır, diye düşünüyorum.”

Nasıl kendi başımıza mutlu yarınları geliştirebiliriz, nasıl rant düzeninden para elde etmeden siyaset yapabiliriz” diye düşündüğü için siyasete girdiğini belirten Yasin Bahçekapılı, altı ilkede/soruda topluyor:


Yasin Bahçekapılı MP Genel Merkezi'nde Mevlüt Dudu ile...

“- Nasıl Atatürk'ü ve düşüncelerini savunabiliriz - Nasıl kadına şiddeti engelleyebiliriz; - Nasıl doğaya veya çevreye saygılı olabiliriz;

- Nasıl terörü engelleyebiliriz; - Nasıl ayrımcılığa engel olabiliriz; - Nasıl çocuk istismarını önleyebiliriz?”

Bu altı ilkenin/sorunun vermiş olduğu ışık ve vizyon ile yola çıktığını ifade eden MP Trabzon Milletvekili adayı Yasin Bahçekapılı “bu umutla dolu yarınları kendimize şiar edinerek başladık, bunları gerçekleştirmek için de gerekirse kanımızla canımızla çalışmaya, elimizden geleni yapmaya hazırız.” diyor ve ekliyor: “Buradaki asıl mesele dilimizle, gözümüzle, bedenimizle doğruyu-dürüstlüğü-ahlakı inşa etmek, ne şekilde olursa olsun elimizi taşın altına koymaktır.”

“Aynı kökenden gelen Doğan Emirzeoğlu ile birlikte aday olmayı nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı veriyor Yasin Bahçekapılı:

“Siyaset bir yarıştır; aynı aileden farklı düşünceden bireyler de çıkabilir; ama bizimki tam bir dayanışmanın örneği olacak, birbiriyle yarışmayacağız, kafaları karıştırmayacağız, hem birbirimize hem halkımıza el uzatacağız, hizmet edeceğiz.


Gelecek haber: MP Trabzon Milletvekili adayı Doğan Emirzeoğlu ne diyor?

416 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page