top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

TİP'in Ataşehir çıkarmasında Kadıgil: 1 oy Kılıçdaroğlu'na 1 oy TİP'e... Çünkü...



İSTANBUL/ATAŞEHİR - Ülke genelinde 40 bin üyesi olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Sözcüsü ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Sera Kadıgil, bu akşam Halk Buluşmaları kapsamında Ataşehir Atatürk Mahallesi Yakut Sitesi'nde kalabalık bir topluluğa seslendi. Kadıgil, "seçim hileleriyle, yalancı vaatlerle iktidarı ele geçirenlerin kurduğu tek adam rejiminden kurtulmak ve 1920'lerde 23'lerde kazandıklarımızı geri almak için Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu'na oy verilmesini istiyoruz. Mecliste tek başına iktidara gelecek partiyi denetlemek üzere de TİP'in etkili biçimde Meclis'te bulunmasını önemsiyoruz" dedi.


14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri nedeniyle partilerin sahada çalışmaları hız kazandı. Türkiye'nin pek çok ilinde kendi parti listesindeki adaylarıyla seçime katılan, öteki illerde Özgürlük İttifakı'nı destekleyen TİP de seçim çalışmalarına hız veren partilerden biri.

TİP'in İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ve Anıl Denizci, bu akşam, partinin Ataşehir sorumlusu Rahime Polat'ın kolaylaştırıcılığında Atatürk Mahallesi Yakut Sitesi'ndeki kapalı ortamda Halk Buluşmaları kapsamında Ataşehirlilerle bir araya geldi. Sevinçle karşılanan milletvekili adayları alkışlar arasında süren konuşmalarında önemli mesajlar verdi. Anıl Denizci, sendikalaşmanın önündeki engellere, iş güvenliğine ve iş cinayetlerine dikkat çekerken, Sera Kadıgil, siyasetin bir "meslek" olmadığını, önümüzdeki seçimin "mutlu olmak, yeniden demokrasiye kavuşmak adına önemli iki görev yüklediğini, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığını parti olarak desteklediklerini, Meclis'te denetleme görevi yapabilmek için de TİP'in güçlü bir kadroyla seçilmesinin önem taşıdığını" vurguladı.


TİP'nin Ataşehir'deki Halk Buluşmaları'nda ilk sözü İstanbul 1. Bölge Miletvekili adaylarından Anıl Denizci aldı. Denizci, açıkhavada gerçekleştirmek istedikleri toplantının son anda kaymakamlık tarafından yasaklanmasına tepkisini dile getirdikten sonra "patronaj baskısına" örnek olsun diye iş güvenliğinden ve iş cinayetlerinden söz etti.

Denizci şöyle dedi: "2023 ilk 3 ayında toplam 450 işçi İş kazalarında hayatını kaybetti; Bunun tek bir sebebi var; iş güvenliği tedbirlerinin masraf olarak görülmeye devam edilmesi. İşçileri korumak için alınacak güvenlik tedbirleri, teknik emniyet çalışmaları bir masraf talebi olarak görüyor işverenler, patronlar. Bu yüzden bu ülkenin her yerinde her gün en az bir işçi, bazı günler 5 işçi iş kazalarında hayatını kaybediyor. Soma'da bir maden faciası yaşadık, 301 işçi öldü, tek bir istifa olmadı bu ülkede; tek bir kamu kurumu görevlisi görevinden alınmadı ya da tutuklanmadı, hakkında herhangi bir soruşturma açılmadı. Hatta deprem oldu 50.000 insanımız, resmi rakamlara göre 50.000 insanımız hayatını kaybetti Bu 50.000 insanımızın hatırına onların ailelerinin hatırına tek bir istifa olmadığı memlekette böyle bir ülkede yaşıyoruz."

TİP'nin Parti Sözcüsü, İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Sera Kadıgil de konuşmasına milletvekilliğinin, siyasetin bir "meslek olmadığını", ama toplumun sorunlarını çözmeye katkı sunmak adına böylesi bir görevin de yerine getirilmesini gerekli gördüğü için milletvekilliğine yeniden aday olduğunu dile getirerek başladı. Kadıgil, "Bugünün Saray rejiminin suçlarına bulaşmış olanların korkularının dağları sardığını, bunun halkını satanların korkusu olduğunu" dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Başladığımızdan beri biz hesaplaşacağız deyip duruyoruz. Adalet istiyoruz, yani 100 Yıllık Cumhuriyet tarihinin son 20 yılında egemen olan Recep Tayyip Erdoğan'ın halka söyleyeceği artık şeyi de kalmadı, yani daha rahat yaşama, gelişme, ilerleme diye bir şey kalmadı, ben duygusu var ya geçiyorum manevi kısmını dönüp bakalım, işte bizim hesaplaşma çizgimizi milletvekili adaylarımız ortaya koyduklarında söylemek istediğimiz budur, bu ben duygusudur. Bayram harçlığı veremediği için gizli gizli odada ağlayan da eminim vardır yani bir markete gittiğinde kendine ped almaktan imtina eden çocuğuna bir şey alabilmek için, kadın arkadaşlarım vardır bu ülkeye karşı işlenen her suçun hesabını tarafsız ve bağımsız mahkemeler önünde görmek hesaplaşmak dediğimiz budur. Hakikaten bu ülkedeki herhangi bir kadının bir tek damla gözyaşına değmeyecek bu adamlardan kurtulmamıza 13 gün kaldı o yüzden lütfen gözyaşlarınızı ziyan etmeyin 13 gün sonra hep birlikte Mutluluktan ağlayacağız."

Kadıgil, daha sonra kadınların yönetimde, temsilde, iş yaşamında erkeklerle eşit olmadığını, olamadığını dile getirerek sordu: "Kadınlar erkeklerden %20 daha az ücret kazanıyor neden, bu ülkede çocuklara, torunlara, yaşlılara, varsa engellilere bakmanın tek sorumlusu kadınlar kabul ediliyor merak ediyor ve bunları düzeltmemiz lazım diye düşünüyorum. Gençler diyorum ya övünüp duruyorlar ya böyle bu ülkenin nüfusunun şu kadarı genç bu kadarı şöyle bu kadarı böyle genç, 30 yaşından küçük arkadaşlarım özellikle beni dinlesin, o Meclis'te şu an 8 genç var 8, yazıyla SEKİZ. Geri kalan 592 kişiden ne bekliyorsunuz? O yüzden bu ülkenin gençlerinin yüzde sekseni fırsatını bulsam bu ülkede ben 1 dakika kalmam diyor. Bundan kurtulmaya çalışıyoruz üstümüzdeki yükün farkındayım Özellikle bu ekonomik yoksulluğun yokluğun toplumsal cinsiyet eşitliği nedeniyle eşitsizliği nedeniyle ekstra erkeklerin üzerinde oluşturduğu baskının çok Farkındayım."


Kadıgil, önümüzdeki seçimlerde "ülkenin 100 yılda yaptığı en önemli şeyin gerçekleşeceğini" dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

" Genç arkadaşlarımda bazı kafa karışıklıkları gözlüyorum, hâlâ ben oy vermeye gitmeyeceğim diyen; Çünkü çok bıkmışlar, bu az önce anlattığım rezil siyaset düzeninden ve hiçbir şekilde umutları kalmamış, böyle arkadaşlarımız da çok görüyorum, o yüzden hepinizden, TİP'ten önce Sera'dan önce Anıl'dan önce bir ricam olacak: hep birlikte İlk turda bu işi bitirebilmek için Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemenizi rica ediyorum, gerçekten teşekkür ederim, bu bizim için diğer her şeyden daha önemli sevgili arkadaşlar; Çünkü Recep Tayyip Erdoğan'dan ve temsil ettiği Saray rejiminden kurtulmadan hayatımızda hiçbir şey düzelmeyecek. O yüzden Hepimizin bir numaralı sorumluluk, Her gördüğümüz insana bunu anlatmak. Çünkü 12 gün kaldı yani 22 yıldır direniyoruz 22 yıldır dayanıyoruz, bu rezilliğe 12 gün daha dayanacağız, 12 gün sonra bitecek, gerçekten bitecek. Yani ben bunu düşündükçe çok heyecanlanıyorum öyle senin tarzın öyledir böyledir nasıl dayanıyorsun falan harbiden böyle Dayanıyorum ha gözlerimi kapatıyorum Allah'ım Tayyib'in gitmesine 14 gün kaldı, anlayın işte. Şu anda çok önemli O yüzden sevgili genç arkadaşlarım kızgınlıklarınız, kırgınlıklarınız olabilir, gönlünüzde yatan asıl aslan bu değildir, bozulmuş olabilirsiniz. İlk günden beri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesi gerektiğini anlatıyorum, İkinci Tura kalmasın."


TİP'nin Halk Buluşmaları kapsamında bu akşam Ataşehir Atatürk Mahallesi'ndeki etkinliğe katılan Parti Sözcüsü, İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Sera Kadıgil, konuşmasının sonunda, uygulanacak seçim sisteminden dolayı "oyların boşa gitmemesi için" büyük özen gösterdiklerini, kimi yerde Millet İttifaki, kimi yerde HDP adayları lehine seçime katılmadıklarını, zorunlu olarak seçime katılma il sayısını doldurabilmede bile buna dikkat ettiklerini vurguladı.

Kadıgil, TİP'e verilen oyların boşa gitmeyeceğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.


TİP'in iki milletvekili adayı geldikleri gibi, sevgi gösterileri arasında Ataşehir'den ayrıldı.

Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

493 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page