top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Spor yazarı Ahmet Çakır yaşamını yitirdi




Ünlü gazeteci ve spor yazarı Ahmet Çakır, 72 yaşında yaşamını yitirdi.


Spor medyasının önemli isimlerinden Ahmet Çakır bir süredir beyin tümörü tedavisi görüyordu. Çakır, 72. yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Acı haberi Türkiye Spor Yazarları Derneği duyurdu.

Duyuruda "Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı, üyemiz Ahmet Çakır'ı kaybettik. Merhumun cenazesiyle ilgili bilgi kısa sürede verilecektir. Allah rahmet eylesin." denildi.

Ahmet Çakır, 2022 yılında geçirdiği beyin ameliyatı sonrası tedavi süreci devam ediyordu.

Usta gazeteci Ahmet Çakır, mesleki yaşantısında Günaydın, Hürgün, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah-Fotomaç ve Radikal gazetelerinde çalışmıştı.

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de üyesi, sürekli basın kartı sahibi Ahmet Çakır için bir başsağlığı mesaj yayımladı.

Mesajda şu görüşler yer aldı:

“Spor yazarı Ahmet Çakır’ı kaybettik. Uzun yıllar başarıyla mesleğimize hizmet veren Ahmet Çakır’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Ahmet Çakır’ın cenazesi 17 Eylül 2024 Salı günü saat 12.00’de Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin önünde yapılacak törenin ardından öğle namazından sonra Levent’teki Afet Yolal Camisi’nden kaldırılacak.


Ahmet Çakır kimdir?



1952 yılında Kastamonu'da dünyaya gelen Çakır, 1960 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. 1969'da, öğrenim gördüğü Sultanahmet Ticaret Lisesi'nden ayrılıp askere gitti. 1978'de Beyoğlu Akşam Lisesi'ni, 1982'de ise İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi.

Ahmet Çakır, Günaydın, Hürgün, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah-Fotomaç ve Radikal gazetelerinde çalıştı.

TRT’de yayın şefi olarak basın hayatına giren Çakır, 1977’de başladığı yazarlık serüvenine önemli kitaplar ve sayısız köşe yazısı sığdırdı. 1995’te yayımladığı “Galatasaray Tarihi” isimli kitap, yüz binlerin evine girdi ve 16 yıl içinde 7 kez basıldı. Fatih Terim’in hayatını anlatan “O Bir İmparator” isimli kitabı ise 2000 yılında çıktı. Galatasaray’ın kuruluşunun 100. yılı anısına “Yüzyılın Aslanı” adlı bir kitabı da olan Ahmet Çakır, ölümünün 20. yılına atfen Metin Oktay için “Taçlı Kral: Metin Oktay” isimli bir eser yayımladı. 

1982'de, Dostun Ölümü adlı Varlık Yayınevi'nden yayınlanan ve çeşitli öykülerin toplandığı kitap, Akademi Kitabevi tarafından verilen Öykü Başarı Ödülü'nün sahibi oldu. Yazdığı radyo oyunları çeşitli tarihlerde, çeşitli radyo kanallarında yayınlandı. 

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page