top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Sessiz, sakin, inatla ve bilinçle SANDIK BAŞINDAYIZ





İSTANBUL/ATAŞEHİR- (BRTAJANS) - Bugün 61 milyon 441 bin 882 yurttaş, ülke genelinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarını belirlemek üzere sandık başında. 18 Yaşını dolduran her yurttaşın en önemli hak ve görevlerinden olan seçme ve seçilme hakkını kullanan yurttaşlarımızın oy verme işlemleri saat 17.00'ye kadar sürecek. Haberin yayına hazırlandığı bu saate kadar (15.30) ülke genelinde seçimle ilintili üç ayrı bir olay yaşandı. Trabzon'a İzmit'ten oy kullanmaya giden 6 kişilik bir aile Giresun'un Bulancak mevkiinde devrilen TIR'ın altında kalarak can verdi; Diyarbakır'ın Sur ilçesinde muhtarlık seçiminde silahlı kavga yaşandı, bir ölü, iki yaralı olduğu bildirildi; Siirt'te sandık başında taşlı-sopalı kavga çıktı.


İstanbul'un Ataşehir İlçesinde seçim çalışmaları sürecinde kıyasıya ancak demokratik bir anlayışla yarışan üç aday bugün ayrı ayrı okullarda sandık başındaydı. CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir 100. Yıl Anadolu Lisesi'nde saat 09.00'da oyunu kullanırken, İYİ Parti'nin adayı Ali Coşkun Habire Yahşi Lisesi'nde saat 10.30'da seçmenlik görevini yerine getirdi. AK Parti'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Naim Yağcı da, 12.30'da Dilek Sabancı Meslek Lisesi'nde oy kullandı. Aynı yerden Ataşehir Belediyesi'nin kurucu başkanı Battal İlgezdi, eşi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte saat 12.00'de aynı sandıkta oy verdi. 314 bin 652 seçmeni bulunan Ataşehir'de 919 sandıkta oy kullanan seçmenlerin, sandık başına öğleden sonra gitmeyi tercih ettiği gözlendi.



CHP Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir 100. Yıl Anadolu Lisesi'nde oy kullandı. Oy vermeye eşi Duygu Adıgüzel ve Algı Adıgüzel ile birlikte gelen Onursal Adıgüzel oy verdikten sonra yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin yapılabilmesinin demokrasi için önemli olduğunu, sonuçların hayırlı olmasını ve Ataşehir'i daha aydınlık günlere götürmesini diledi.



İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun da Habire Yahşi Lisesi'ndeki oy verme yerine eşi Ayla Coşkun, çocukları Ece ve Sarp Coşkun, annesi Gülizar Coşkun, yeğeni Belemir Bakıcı-Mert Bakıcı çifti ile birlikte geldi. Ali Coşkun, oyunu verdikten sonra basın mensuplarına, seçim sonuçlarının hayırlı olması, Ataşehir'e yakışır bir sonuç getirmesi dileklerini iletti.

Eşi Sülbiye Yağcı, çocukları Ahmet Hamdi ve Şevval Yağcı ile Dilek Sabancı Meslek Lisesi'ne oy vermek için gelen AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Av. Mustafa Naim Yağcı, oy kullandıktan sonra, seçim nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın kazanan Ataşehir olacak, sonuçlar hayırlara vesile olsun, dedi.

Dilek Sabancı Meslek Lisesi'ne eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte gelen Ataşehir Belediyesi'nin kurucu başkanı Battal İlgezdi'nin oy zarfını, İBB Başkanlığı seçimiyle ilgili pusulayı oy kabininde bırakarak atması "anlamlı" bulunurken, Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin kabinde fazla oyalanması, gazeteciler arasında "Gamze Hanım pusulada Battal Beyin adını arıyor" esprilerine neden oldu. İlgezdilerin oy vermeye gelen bütün seçmenlerin ellerini sıkarak ve hal-hatır sorarak okuldan ayrılmadan önce, basın mensuplarına verdiği demeçlerdeki yorumlar "seçim yasaklarının kalkmasını" beklemeyi gerektirecek içerikte oldu.



Yerel Seçimlerde, oy kullanmaya gelen yurttaşlara adlarının yazılı olduğu pusulaları dağıtmak için gayret gösteren muhtar adayları kadar, oy verme ve çıkacak sonuçları beklemenin heyecanını yaşayan belediye meclis adayları da vardı. Yeniden Refah Partili meclis adayı Erol Karlı, heyecanını ve sonuçlardan umutlu olduğunu dile getirenler arasındaydı.




Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

159 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page