top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

"Ruhi Su Sen Gittin Gideli" kitabına ulaşmak için...



Ruhi Su bir yazısında “Türkü söylemek benim için bir aşk halidir. En güzel aşklarımı türkü söylerken yaşadım. Ne onlar beni aldattı ne de ben onları. Türkü söyledikçe yeşeriyor çiçekleniyorum.” diyordu. Ruhi Su aşkla türkü söyledi, Sıdıka Su ile birlikte aşkla yaşadılar...

Ruhi Su ve Sıdıka Su her yıl olduğu gibi bu yıl da anılacak mutlaka.

Dostlarından anlamlı vefa kitabı: ‘Ruhi Su ‘Sen Gittin Gideli’

Ünlü sanatçımız Ruhi Su’nun 30.ölüm yıldönümü nedeniyle dostlarının, arkadaşlarının, sevenlerinin ve dinleyenlerinin Ruhi Su 'Sen Gittin Gideli' başlığı altında kaleme aldığı mektuplardan ve anılardan oluşan, emekli TRT Şef Prodüktörü, gazeteci, yazar Alâettin Bahçekapılı ile emekli Öğretmen Nabi Belekoğlu'nun hazırladığı "Ruhi Su 'Sen Gittin Gideli'" kitabının piyasaya verilmediği halde özellikle Nadir Kitap çatısı altında toplanan sahaflarda satışa sunulması nedeniyle bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Ruhi Su ve kitapseverlerin sahaflarda aşırı pahalı satılan kitabın resmi fiyatıyla edinilmesi için kolaylık sağlandığı duyuruldu. Sahaflarda 1.800 liraya kadar değişen fiyatlarla satışa sunulan Yasal olmayan yollarla ele geçirilmiş ve dava konusu Ruhi Su Sen Gittin Gideli kitabının yasal yayıncısı ve satıcısı BRT Yayınları'ndan, bandrolü, kargo bedeli, KDV'si dahil 280 TL'ye alınabileceği açıklandı.

Bunun için brtreklam@gmail.com e-postasından istekte bulunulmasının ya da Bahçekapılı'nın 0532 314 43 17 numaralı telefonunun aranmasının yeterli olacağı da bildirildi.



Daha önce ünlü şairimiz Nâzım Hikmet'in 50. ölüm yıldönümü nedeniyle aynı tarz bir kitap hazırlayan Alâettin Bahçekapılı'nın kısa sürede tükenen bu kitabının da sahaflarda 800 TL fiyatla satıldığının öğrenilmesi üzerine 2. baskısının yapılması için hazırlığa girişildiği de öğrenildi.


BRT Yayınları’nın 30. kitabı olarak basılan “Ruhi Su ‘Sen Gittin Gideli’” kitabı dostlarının, arkadaşlarının, sevenlerinin ve dinleyenlerinin 5 yıl önce 30. ölüm yıldönümünde kendisine yazdığı mektuplardan ve ilk kez kaleme alınan anılardan oluşuyor. Ruhi Su’nun hiçbir yerde yayımlanmamış fotoğraflarının da yer aldığı kitap, benzer bir çalışmayı ünlü şairimiz Nâzım Hikmet’in 50. Ölüm yıldönümü olan 2013’te gerçekleştiren Alâettin Bahçekapılı’nın kolaylaştırıcılığında hazırlanmış. 296 sayfadan oluşan, büyük boy "Ruhi Su 'Sen Gittin Gideli'" kitabında bu kez Bahçekapılı'nın yanı sıra öğretmen, Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nabi Belekoğlu imzasını da görüyoruz.

“Ruhi Su ‘Sen Gittin Gideli’” kitabında Hıfzı Topuz, Bertan Onaran, Karabey Aydoğan, Emin İgüs, Cevat Çapan, Cengiz Bektaş, Öner Yağcı, Tektaş Ağaoğlu, Zeynep Oral, Şanar Yurdatapan, Sarper Özsan, Işıl Özgentürk, Şükran Soner, Deniz Türkali, Ahmet Özer, Turgay Fişekçi, Semih Poroy, Yaşar Miraç, Alâettin Bahçekapılı, Ayten Mutlu, Gülsüm Cengiz, Müjdat Gezen, Behiç Ak, İbrahim Balaban, Mehmet Aksoy, Filiz Ali, Ömer Asan ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nun da aralarında bulunduğu 60 yazar, çizer, sanatçı, yönetici, sanatçı ve “ Ruhi Su sevdalısının” 30. ölüm yıldönümü nedeniyle kaleme aldığı mektupları ve anıları yer alıyor.

Ruhi Su ile yolları kesişen, dostluk kuran, çalıştığı koroda bulunan ya da yapıtlarını dinleyerek seven Ali Ekrem Budak, Aşkın Baran, Ufuk Karakoç, Battal İlgezdi, Refik Köksal, Erkan Oğur, Dr. Ferda Ereren, Dr. Erdal Şalikoğlu, Varlık Özmenek, Mehmet Doruk, Günel Altıntaş, Su Apaydın Öge, Yücel Gürsel, Mehmet Atay, Selçuk Ülker, Dr. Ali Naki Selmanpakoğlu, Niyal Akmanalp, Bekir Gerçek, Mehmet Salih Akan, Haydar Gedikoğlu, Kâzım Turan Ural, Ali Özkal, Orhan Nedim Ayık, Muzaffer Özdemir, Mükremin Mungan, Hanefi Yeter, Ekin Duru, Sevim Günay, Sevgi Türker Terlemez, A. Levent Alpay ve Yaşar Özürküt de mektuplarıyla, anılarıyla kitaba değer katanlar arasında. Kitap, Ruhi Su’nun kurucusu olduğu ve şimdilerde Ruhi Su Dostlar Korosu olarak çalışmalarını sürdüren koronun da 40. yıldönümüne denk gelmesi açısından ayrı bir özellik taşıyor.

Ruhi Su dostlarının özel arşivlerinden derlenen hiçbir yerde yayımlanmamış fotoğrafların da yer aldığı “Ruhi Su ‘Sen Gittin Gideli’” kitabı ünlü sanatçının 30. Ölüm yıldönümünde anısına armağan olarak kitapseverlerle buluştu.

İmzalı olarak edinmek için: brtreklam@gmail.com

77 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page