top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Oyuncu Sevil Üstekin'i yitirdik



Mahallenin Muhtarları dizisindeki 'Müzevir Müzeyyen' karakteriyle tanınan oyuncu Sevil Üstekin vefat etti. Üstekin, 'Kapıcılar Kralı' ve 'Şaban Oğlu Şaban' gibi filmlerde de rol almıştı.


İSTANBUL- 'Kapıcılar Kralı' ve 'Şaban Oğlu Şaban' gibi birçok filmde rol alan oyuncu Sevil Üstekin, 79 yaşında vefat etti.

Vefat haberini duyuran Film-San Vakfı, açıklamasında "Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nden mezun olan Sevil Üstekin, tiyatro eğitimini Muhsin Ertuğrul’un başkanlığında özel bir tiyatro okulunda tamamladı. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi birçok önemli tiyatroda sahne aldı.

Tiyatro deneyiminin ardından sinemaya geçiş yapan Üstekin, "Kapıcılar Kralı" ve "Şaban Oğlu Şaban" gibi unutulmaz filmlerde rol aldı.

Sevil Üstekin, 1992 yılında başlayan "Mahallenin Muhtarları" dizisindeki "Müzevir Müzeyyen" karakteriyle büyük beğeni topladı. Üstekin, Tarık Akan ve Zihni Göktay ile birlikte rol aldığı "Koçum Benim" gibi birçok dizide de yer aldı.

Öte yandan, BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı, Sevil Üstekin'in vefatı üzerine yayımladığı başsağlığı mesajında şöyle dedi:

"TRT Radyoları'nda program ürettiğim yıllarda, özellikle 1983-84 döneminde yayımlanan Yolun Yarısından Sonra dizisindeki dramatize bölümlere Alev Gürzap, Erol Keskin, Çetin İpekkaya, Uğurtan Atakan, Güzin Özyağcılar, Rıdvan Çelebi, Zekai Müftüoğlu gibi sanatçılarla birlikte sesiyle büyük katkıda bulunan Sevil Üstekin'in vefatından büyük üzüntü duydum. Yaşar Kemal'in 'o güzel insanlar, o güzel atlara bindiler gittiler' sözündeki gerçeği yaşamanın üzüntüsü bu ve gün geçtikçe katmerleniyor. Üstekin'in tiyatroda, sinemada, seslendirmelerde canlandırdığı karakterlerle halkımızın unutmayacağı sanatçılar arasında yer aldığını söylemek bile gereksiz. Bir yıldızdı, göğe ağdı, tıpkı öteki sevdiğimiz sanatçılar gibi... Tanrı çiçeklerden çelenk örsün başına."

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Коментарі


bottom of page