top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Orhan Çerkez: Çekmeköy'ü 'enkaz' olarak devraldım



İSTANBUL/ÇEKMEKÖY - 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Çekmeköy Belediye Başkanlığına seçilen Orhan Çerkez, bugün NOW TV'nin Çalar Saat izlencesinde yaptığı açıklamada, daha önce Adalet ve Kalkınma Partili Başkan tarafından yönetilen belediyeyi 610 milyonluk borçla devraldığını, her gün iş insanlarının yeni hakedişler getirerek paralarını istediğini, eski yönetimden kalan borcun 1 MİLYAR TL'yi aştığını dile getirdi.

NOW TV'de Merve Yıldırım'ın sunduğu Çalar Saat izlencesinde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, eski yönetim sırasında Belediye'nin Veterinerlik ve Sağlık Müdürlükleri'nin bile oluşturulmadığını, o zamanki yönetime hem İller Bankası, hem de Cumhurbaşkanlığı tarafından yüklü miktarda "hibeler" gönderildiği, şimdi ise, İller Bankası'nın belediyenin nüfusa göre tahakkuk eden hakedişlerinden eski yönetimin borçlarını keserek ödeme yaptığını ifade etti.



Çerkez, bütün olumsuzluklara ve engelleme girişimlerine karşın, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirdiklerini, halkın yararlanacağı parkların, sosyal tesislerin, lokallerin ve kreşlerin yapımına başlandığını dile getirerek şöyle dedi:

"Emeklilerimiz zor durumda, çalışanlarımız zor durumda, ev hanımları zor durumda, okullar açıldı biliyorsunuz, veliler beklenti içerisinde. Hayatın her alanında zorluklar var. Hepsine belediye olarak elimizden ne geliyorsa bir katkı sunmaya çalışıyoruz. Emekliler için ucuzuna çay-kahve içecekleri bir lokalin yapımı sürüyor. Aşevimiz intiyaç sahiplerine günde üç öğün yemek gönderiyor, kimi ailelere kuru gıda yardımı yapıyoruz. Öğrencilerimizi fındık vb. kuruyemiş yardımı yapıyor verdiğimiz burs miktarlarını artırmaya çalışıyoruz. Kurduğumuz dersane ile öğrencilerin öğrenimine katkıda bulunuyoruz. İSMEK Kurslarına büyük talep var. 270 çocuğa hizmet veren kreşimizi açtık, İBB'nin yaptıklarıyla birlikte bu yıl 6 kreşimiz olacak. Bütün bunlar sosyal belediyeciliğin, halka hizmeti önceleyen anlayışın uygulamalarıdır. Daha iyisini yapmak için kararlıyız."


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page