top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Onursal Adıgüzel Ataşehir’e aday gösteriliyor!



 

ANKARA - 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'li büyükşehir belediyesinin 8'indeki adaylarını belirleyen CHP, bugün geri kalan büyükşehir belediyelerindeki adayları ile 300'e yakın ilçe belediye başkan adaylarını göstermek için MYK toplantısı yapıyor. Saat 13.00'de başlaması kararlaştırılan toplantı ancak 15.30'larda başlayabildi ve haberin yayına hazırlandığı sıralarda sürüyor. Toplantıdan haber sızmaması için cep telefonlarının iletişimini bile kesen CHP'de büyük çekişme yaşandığı bildiriliyor.

3 dönemdir Ataşehir Belediye Başkanlığı yapan Battal İlgezdi'nin aday gösterilmeyeceği anlaşılınca CHP'den istifa ettiği, Ataşehir'de örgütlü 7 siyasal partinin ortak adayı olarak seçimlere gireceğini söylediği az önce basına duyurulunca, Ataşehir'e CHP'nin adayının kim olacağı daha da konuşulur oldu. Parti çevrelerinden adaylık için Onursal Adıgüzel ismi ön plana çıktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da tercihini Onursal Adıgüzel’den yana kullandığı iddia ediliyor.

 

Daha önce, adaylığı konusunda konuşan Onursal Adıgüzel şunları söylemişti:

"Ben hizmet insanıyım, partime ve tüm halkıma hizmet etmeyi bir borç bilirim. Sayın partili büyüklerim ve yetkililerimiz beni nerde göreve layık ve uygun  bulurlarsa ben orada hizmet vermeye hazırım."

 

 

ONURSAL ADIGÜZEL KİMDİR?

 



Gençlik kollarından gelen ve  CHP içinde dikkat çeken bir isim olan Adıgüzel, çeşitli özel sektör firmalarında Endüstri Mühendisi ve yönetici olarak görev yaptı. Eylül 2010 ile Ocak 2011 tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi oldu, Adıgüzel, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 34. Olağan Kurultay’da, 18. Olağanüstü Kurultay’da ve 36. Olağan Kurultay’da Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

Onursal Adıgüzel ayrıca 25, 26 ve 27. Dönemde İstanbul milletvekili seçildi. Adıgüzel, Şubat 2018’den bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 26. yasama döneminde TBMM AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Çevre Komisyonu ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeliği yaptı. Endüstri mühendisi olan Onursal Adıgüzel, iyi düzeyde İngilizce biliyor.

196 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page