top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Olay Tan oradaydı: Ecevit saldırıya uğradığında



Bugün aramızdan ayrılışının 17. yıldönümünde saygıyla, sevgiyle andığımız şair, siyasetçi , Türkiye'nin Karaoğlan'ı Bülent Ecevit, 1975 yılında Bolu/Gerede'de saldırıya uğradığında Günaydın gazetesi muhabiri Olay Tan oradaydı.

Mesleğin duayeni, şimdilerde Bodrum'da deniz turizminin gelişmesi için iş insanlarına destek veren Olay Tan, Ecevit'in ölümünün 17. yıldönümünde duygularını ve saldırıya uğradığı anı, şöyle anlatıyor: "Ölümünün 17.yıldönümünde işte Ecevit.. Umudumuz Ecevit.. gerçek halk lideri cesur yürekli bir Ecevit vardı . Ecevit dışarda tutsak olmaksa içerde özgür olmayı tercih ederim diyerek darbecilere karşı mücadele eden bir liderdi! Ezilenden yana devrimci halkçı lider Ecevit 1977 seçimlerinde solun oyunu yüzde 42'ye yükseltti. Efsane Günaydın gazetesinde muhabir olarak çalıştığım yıllarda seçim gezilerinde Anadolu'yu bırlikte gezdik.. Her yerde 'Umudumuz Ecevit' diye halk bağrına bastı Ecevit'i. Namuslu siyasetçi Ecevit bu ülkede yıllarca başbakanlık yaptı ve Ankara'da üç odalı bir evi vardı. Örtülü ödeneği belgeli olarak imzalayarak teslim eden başbakandı..

CHP Genel Başkanı ve Kıbrıs Fatihi Ecevit 1975 yılında Bolu Gerede'de silahlı saldırıya uğradığında oradaydım. Tarihe tanıklık eden fotoğrafları çektim. Günaydın gazetesinde ve dünya basınında yayımlandı.. Ecevit siyasi hayatında emperyalizme kafa tuttu, boyun eğmedi. Ecevit demokrat, halkçı, adam gibi bir liderdi. Önce insan sonra siyasetçiydi. Ecevit'i özlüyoruz.."



161 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page