top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Nebahat Akın'ın yazısı: İmamoğlu'na sesleniş!



                                                                                           Dakka bir gol bir.





Nebahat Akın yazısı...


Ey İmamoğlu, ben olaylardan olanlardan yaşananlardan ders almamışım. Görünen o ki, sen de alamamışsın herhalde. Nereden mi biliyorum, bu günlerde yaşadıklarımızdan. Anlatayım…

Yağmurdan kaçarken doluya tutulacağımızı düşünmeden, “İBB halkındır, Ekrem İmamoğlu halk adamı olarak konuşuyor, dediklerini yapar. Ben de İBB’ye evim gibi gelip, çayımı da içerek sorunlarımı rahatlıkla anlatırım” diyerek oyumu senin için kullandım.


Meğer kazın ayağı öyle değilmiş, evdeki hesap çarşıya uymuyormuuuş!

“Ey Neboş, koltuğa oturduktan sonra seni kim tanır! Çünkü sen halksın, sen çaresizsin, sabırlısın ‘bu bahar olmadı başka bahara’ diyebilirsin. Hem de seçime kadar her şeyi unutursun. Bizler gene mitinglerde ‘en iyisini ben yapacağım’ der gene oyunuzu alırız.”

Tekerlek döner, gene ezilen halklar olur yaşayan onlar.

1950’lerden beri CHP hep bunu yapıyor. “Benim %25 kemikleşmiş oyum var, üstelik ana muhalefet partisiyim” diyerek yeniliklere kapısını açmıyor, patinaj yapan tekerlek gibi yerinde sayıp duruyor. Kusura bakmayın, halk baskıdan kurtulmak için, bir nefes alırım diye oylarını size verdi.  Bu durumu iyi kullanmanız gerek. Ama nerdeee!…


Size somut bir örnek:

Ülkemiz yıllardır benzer sorunlarla karşı karşıya. Halk, ekmek teknesi olan zeytin ağaçlarını, ormanını, yaylasını, havasını, suyunu korumak için evini barkını bırakarak sokaklarda aç susuz devletin -haksız yere karşısına çıkarılan- askeri jandarması, polisine karşı gece gündüz öz savunma veriyor. Kanunlar halktan yana ama uygulamak devletin. Arada ezilen, aç kalan, sürünen gene halk oluyor. Halk olarak sorunlarımız o kadar çok ki konuya gelemiyorum.







Kadıköy, Acıbadem mahallesinin E5 karayolu üzerinde, yani Kadıköy’ün göbeğinde, metro ile bitişik alana 10 katı yerin altında 10 katı yerin üstünde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ait bir hastane yapıldı. Trafik zaten sıkışıktı, otoparkı da olmadığı için iyice keşmekeş yaşıyoruz. Daha proje halindeyken, neden “nerede bunun otoparkı” diye sormadın? Yoldan da çalarak yapılan hastanenin de katkısı ile mahallenin havasını kirletecek olan bu devasa binaya yapım ruhsatı nasıl verdin? Üstelik asıl proje tadilatlarıyla yükselmesine, yolu kesmesine de ruhsat verdin. Önceden beri trafiği sorun olan bu (E-5’ten Kadıköy’e giren tek) 6 metrelik yolu bir de hastaneye hizmet için çift yönlü yaptın. Açılan hastanenin araçları park edince bir yön

kullanılamaz halde, biliyor musun?

Ne benim ne de bir başka Acıbademli’nin orada muayene olmaya gücü yeter. Ellerin zenginleri gelip muayene olacak diye niye pisliği, zorluğu, sıkışıklığı biz çekiyoruz? Üstelik, yeşil alana otopark yapmayı koymuşsun kafana, o otoparka giriş çıkış ana arterdeki trafiği kesecek, bilmiyor musun? Önü ardı düşünülmeden yapılan Avrasya Tüneli nedeniyle araç kuyruğu Göztepe’ye ulaşıyor, egzoz soluyoruz evlerimizde.

Siz okumuşlar, ülkenin yönetim kadrolarında çalışıyorsunuz. Plan yapılırken sorunları görmeniz lazımdı. Mahalle sakinleriyle birlikte halkın sağlığını bozacak, birçok sorunu içinde barındıracak olan bu ucube binaya izin vermemeliydiniz.

Projesi bile hatalı hastanenin para kazanması için yapacağınız (haksız ve bizim yaşamımızı kökten değiştirecek) otoparka alacağın ücret yaşamımızı bitirmeye değer mi?

Bu haksız, gereksiz, sadece Bakan’ın hastanesi için düşünülen otopark için, bir gece ansızın meyvesi üstünde ağaçları kökünden söktüler, körpe fidanları elleriyle ayaklarıyla kırdılar. Bizim diktiğimiz, bizim sulayıp beslediğimiz ağaçlardan kalanları kesmelerini hep birlikte önledik. Mahalleli olarak nöbete başladık; üç ay oldu nöbet alanındayız, duydun mu? Öz çabamızla ağaçlar alıp diktik, her gün suluyoruz.


Yağma yok karıncanın kardeşi var onu size ezdirmeyiz..

Sayın İBB Başkanı, halktan yanasın diye seninle konuşalım dedik cevap vermedin. Acıbademliler olarak, aldık belgelerimizi, pankartlarımızı geldik İBB’nin önüne, içeri almadılar. Biz de açtık pankartlarımızı, sorunlarımızı gelen geçene anlattık. Vay be! Önümüze belediyenin zabıtaları dikildi, şiddet uygulayarak tartaklandık, pankartlarımızı yırttılar.

İBB! Kimden yana olduğun çıktı meydana… Meğer karşılıklı birbirinize yumuşamışsınız… Haklı davamızda bile bırakın desteği, protesto hakkımızı bile engelledin… Vay halimize.

31 Mayıs 2024      

  Neboş90+   



527 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page