top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu



SON DAKİKA: Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz vefat etti.


İSTANBUL - Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu.


MEHMET ALİ YILMAZ'IN ÖLÜM NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Alınan bilgiye göre, bir dönem Trabzonspor Kulübü Başkanlığı da yapan Yılmaz, Beşiktaş'taki ikametinde henüz belirlenemeyen nedenle hayatını kaybetti. İlk incelemede, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durum tespit edilemediği öğrenildi.


TRABZONSPOR'DAN TAZİYE MESAJI

Trabzonspor'dan Mehmet Ali Yılmaz'ın hayatını kaybetmesi sonrası yapılan açıklamada, "Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın yanı sıra sayısız başarılar kazandıran Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve Futbol ailesinin başı sağ olsun." ifadeleri kullanıldı.


MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?



(21 Ekim 1948, Trabzon – 24 Nisan 2024, İstanbul), Türk siyasetçi, iş insanı ve eski Trabzonspor başkanı.

İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Antalya'da Zigana Tatil Köyü, Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Trabzonspor Kulübü Başkanlığı, 19. Dönem Trabzon Milletvekilliği ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmıştır.

Mehmet Ali Yılmaz, bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi.Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor'a tesis kazandırdı.

Yılmaz'ın medya alanında da yatırımları vardır. İnternet üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı, Trabzon'da eskiden yayın yapan Zigana TV ve hâlâ yayın yapan Zigana FM, Karadeniz, Türk Sesi gibi medya kuruluşları kendisine aittir.

Yılmaz, evli ve beş çocuk babasıdır.

Mehmet Ali Yılmaz, 24 Nisan 2024'te Beşiktaş'taki evinde ölü bulundu. 75 yaşındaydı.

Görsel: Mehmet Ali Yılmaz- Aydın Doğan - Recep Tayyip Erdoğan (2003)

233 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page