top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Birçok kişiyi mağdur eden Mahmut Türer Özbeyler öldü


Fotoğraf: A. Bahçekapılı (2011)

İSTANBUL - Türkiye’de yaşadığı dönemde kurduğu eğitim şirketleri kanalıyla pek çok veliyi, öğretmeni, öğrenciyi ve basın mensubunu mağdur eden,hakkında açılan dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik soruşturmalarından kurtulmak için, iddiaya göre 5 milyon dolarlık bir vurgun yaparak ABD’ye kaçan, orada da sahte adlarla ülkeler arası öğrenci mübadelesi yapma girişimleri sırasında karıştığı dört farklı suçtan Florida Şerifi tarafından yakalanarak Main Jail Cezaevi’ne konulan Mahmut Türer Özbeyler’in vefat ettiği öğrenildi.



Türkiye’de hakkında pek çok kişinin dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlarından dolayı soruşturması yürüyen, Kadıköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açılan Mahmut Türer Özbeyler’e Türkiye’de faaliyet gösterdiği 2012 yılında bir dava da gazeteci Alâettin Bahçekapılı açtı. Bahçekapılı’nın yayımladığı Ataşehir Ev Kültür dergisi ve Haberci Gazete’de Özbeyler’in açtığı okullardaki gelişmeleri haberleştirdiği için cep telefonu mesajları ve e-mail aracılığıyla hakarete uğraması ve tehdit edilmesi üzerine açılan dava 10 yıl sonra sonuçlandı.




Özbeyler ABD'de sahte adlarla sahte evlilikler de yaptı...



İstanbul Anadolu 61. Asliye Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararında “Perviz ve Altıngül oğlu, 15/07/1969 İstanbul doğumlu, İstanbul Fatih, Nişanca mah/köy nüfusuna kayıtlı sanık Mahmut Türer Özbeyler’in vefat ettiği” kaydedildi. Mahkeme bu nedenle “her ne kadar sanık hakkında basit tehdit ve hakaret suçlarından TCK 106/1-2, 125/1, 53 maddeleri gereğince cezalandırılması talebi ile kamu davası açılmış ise de; sanığın 06/06/2022 tarihinde ölmüş olması nedeniyle açılan davanın Türk Ceza Kanunu 64. Maddesi gereğince düşürülmesine” karar verdi.

“İstinaf yolu açık olmak üzere” verilen karar hakkında konuşan gazeteci, yazar Alâettin Bahçekapılı, “ölünün ardından konuşmayı doğru bulmam, ancak insanın ardında iyi, temiz bir ad, nam bırakarak dünyadan ayrılması gerektiğine inanırım. Bu kendisi için değilse de, geride bıraktığı yakınları için çok önemli olsa gerektir” dedi. Bahçekapılı, Özbeyler hakkında başkaca kişiler gibi kendisinin de sürmekte olan icra takipleri olduğunu, şimdi mağdurların Özbeyler’in mirasçılarına yöneleceğini belirterek “Tanrı kimseyi bu duruma düşürmesin” ifadelerini kullandı.

248 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page