top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

"Kâbus mu? Mucize mi?" Ataşehirlilere yeniden sunulacak




  

 İSTANBUL/ATAŞEHİR-  Tiyatro eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi



Tiyatro Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktorasını Samuel Beckett Tiyatrosu üzerine Paris Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde yapan ve uzun zamandır Fransa’da yaşayan Tiyatro Estetiği doktoru, Şair-Çevirmen Serpilekin Adeline Terlemez’in yazıp yönettiği Kâbus mu Mucize mi? oyunu yeniden tiyatroseverlerle buluşuyor.

      Ataşehir Metropol AVM’deki DASDAS Tiyatrosu’nda 7-8 Şubat’ta oynanan ve büyük ilgi çeken “Kâbus mu? Mucize mi?” oyunu, 12-13 Mart tarihlerinde yine Ataşehirlilere sunulacak.  Şiir ve tiyatro bünyesinde dil ve kültür birlikteliği odaklı çalışmalarını Paris’te sürdüren Serpilekin Adeline Terlemez’in  “Kâbus mu? Mucize mi?” oyununda yetenekli pilot Haluk, geçirdiği bir kaza nedeniyle tekerlekli sandalye ile çıkar hayatın karşısına. Geçmiş–bugün, kurgu-gerçek, benzerlikler-benzersizlikler arasında bocalayan Haluk’un iyileşme çabası karısı Seda’yı sarsar. Bu oyun bencil ben’ini biz yapmaya çabalayan insanın, arayışına çıktığı öteki veya ötekiler tarafından gördüğü sevginin içtenliği ölçüsünde içindeki öteki veya ötekileri sevebileceğini gösterir. İnsan kendi içinde bir okyanus barındırdığının; yaşadığı sevinç, hüzün, coşku, korku ve tutkuları ile bu okyanusu her an daha da derinleştirdiğinin farkına vardığı için mi içinde büyüyen sessizliğin çığlığından çekinir? Yoksa büyüteçlerin abartısından uzak, aynalardaki görüntüsünden mi hoşlanmaz? sorularının yanıtları aranır.



      12-13 Mart’ta yeniden seyircilerin karşısına çıkarılacak Serpilekin Adeline Terlemez’in yazıp yönettiği  Kâbus mu? Mucize mi? oyununda Gürkan Arıkboğa, Başak Kalkan, Işıl Ezgi Çeçen, Kutlu Ada Bahadır rol alırken, müzikleri Bülent Deliormanlı, ses ve efektleri Yıldız Çiçek Sivri Turhan gerçekleştirdi. Kutlu Ata Bahadır’ın oyun asistanı olduğu yapıtta, dış sesler de Gürkan Develi, Didem Balçın ve Sibel Yılmaz Arınç’tan.




 

59 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page