top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Kenan Işık İstanbul'daki törenin ardından Ankara'da toprağa verildi



İSTANBUL- ANKARA - Banyoda düşerek başını mermere çarptığı için 10 yıl komada kalan, 29 Temmuz'da vefat eden ünlü sunucu, oyuncu Kenan Işık, önceki gün İstanbul'da yapılan törenin ardından Ankara'ya getirilerek dün toprağa verildi.

21 Mart 2014 tarihinde düşme sonrasında beyin kanaması geçiren oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 10 yıldır komadaydı. Tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.


İstanbul'da özel bir hastanede hayatını kaybeden Kenan Işık'ın cenazesi hastaneye gelen ailesine teslim edildi..



Kenan Işık için önceki gün İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlendi. Dostları usta oyuncunun ardından duygularını dile getirdiler.


Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, çocukları Ahmet ve Mehmet Işık, kardeşi Mehmet Cengiz Işık, torunu Doruk Işık, Burcu Akar, tarihçi İlber Ortaylı, sanatçı Zafer Algöz katıldı.


Kenan Işık’ın kardeşi Mehmet Engiz Işık gözyaşlarına güçlükle hakim oldu. Işık, "Kenan Işık gibi bir rol model, bir sanatçı daha var mı? Bana biriniz bunu söyleyin. Var mı onun gibi bir rol model? Sevilmesindeki neden de buydu zaten. İzleyicilerine karşı olan saygısı, sevgisi... Bundan öte daha ne söylenebilir ki? Sabırla... umutla... el bebek, gül bebek... Kendisi sabretti, biz sabrettik... Ama sonunda beden dedi ki 'ben artık eziyet çekmeyeyim, ben artık gideyim'... Can canana kavuştu, o kadar." dedi.



Kenan Işık’ın oğlu Ahmet Işık ise "Çok üzgünüz. 10 yıllık bu süreç, maddi-manevi, psikolojik anlamda zordu. En çok annem bu zorluğu yaşadı. Hep yanına gittik, konuştuk. Babama hayatı anlattık. Sevdiği müzikleri dinlettik. Filmleri izlettik, onu hayatta tutmaya çalıştık. Bu kadarmış" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Kenan Işık için taziye mesajı paylaştı:

“Çok değerli tiyatro ve seslendirme sanatçısı, sunucu, gazeteci Kenan Işık beyefendinin vefatından derin üzüntü duydum. Merhum Kenan Işık’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, tüm sanat ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da sosyal medya hesabından vefat haberini duyurdu: “Türk tiyatrosunun ve televizyon dünyasının duayen isimlerinden Kenan Işık’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Sanatıyla, bilgisiyle ve saygın duruşuyla gönüllerimizde taht kuran Kenan Işık, Türk kültür yaşamında büyük katkılarda bulundu. Işık’ın eserleri ve performansları gelecek nesiller için de rehber niteliğinde olacaktır. Mekânı cennet olsun.”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Işık'ın toplumun her kesimi tarafından sevilen ve saygı gören biri olduğuna dikkati çekerek, "Gerek sahnede gerekse kamera arkasında birbirinden başarılı bir çok çalışmayla insanların sevgisini kazanmıştı. Oyunculuğun yanı sıra yönetmenliği, yazarlığı, sanat çalışmalarıyla birlikte bir sunucu olarak sanat camiasında yer almıştı" diye konuştu


Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sanat camiası adına çok acı bir gün yaşandığını, Türk tiyatrosunun ve televizyon dünyasının duayen isimlerinden Kenan Işık'ı son yolculuğuna uğurlamak üzere bir araya gelindiğini söyledi. Kenan Işık'ın vefatının sadece ailesi ve yakınları için değil sanat camiası ve tüm Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Ersoy, "Kenan Işık sadece sahnede sergilediği eserlerle değil aynı zamanda yönetmenlik, yazarlık ve televizyon programcılığı alanlarında eşsiz katkılarıyla da hepimizin kalbinde çok özel bir yer edinmiştir. Onun sanata olan aşkı her zaman ilham kaynağı olmuştur" dedi.


ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ...



Işık'ın naaşı İstanbul'da düzenlenen törenin ardından Ankara'ya getirildi. Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde dün öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Işık ailesi ve sevenleri katıldı. Cenaze namazı öncesi Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, oğulları Ahmet ve Mehmet Işık taziyeleri kabul etti.

Kenan Işık'ı sağlığında göremeyen 9 yaşındaki torunu Doruk Işık, cenazede dedesinin fotoğrafını taşıdı.

'TİYATRO İNSANIYDI'

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, "Kenan Işık çok önemli bir kayıp. Hem sahne üstünde hem ekran önünde aynı zamanda çok önemli bir yazar ve yönetmendi. Sadece tiyatro oyuncusu değildi tiyatro insanıydı. Acımız büyük, kaybımız büyük" dedi.


Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, defnin Ankara'da olmasının ailenin isteği olduğunu belirtti. Beril Işık, eşinin tabutuna cenaze aracına konulduktan sonra son kez dokunarak "Güle güle" dedi. Kenan Işık'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.




36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Комментарии


bottom of page