top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Karadeniz Çepnileri Çalıştayı başarıyla sonuçlandı



GİRESUN - Türk Oğuz boyunun en önemli kolu olan ve Giresun şehrinin en önemli kurucularının soy ve boy bağı Çepnilerin bölgede ilk yerleşim, yaşam tarzı gelenek, göreneklerinin en somut ve bilimsel şekilde ele alındığı “KARADENİZ ÇEPNİLERİ” Çalıştayı başarıyla sona erdi.



Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştay Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Eğitim Araştırma Dayanışma Kaldırdırma ve Kültür Federasyonu Genel Başkanı Harun Özdemir'in konuşmasıyla 20 Temmuz'da başladı. Özdemir konuşmasında "Federasyonumuz kurulduğu günden bu yana amacına uygun boydaş ve soy bağı olan bireyleri bir araya toplayarak kardeşlik, vatan sevgisi, aidiyet duygusunu ön planda tutarak doğru vatandaşlık bilincine ulaşma hedefiyle büyümeye doğru organizasyonlar yapmaya özen göstermektedir. Bu hedefler ışığında Türkiye Cumhuriyetinin kurucu çimentosu Giresun’un yiğit Çepni Beyi Osman Ağa’nın şehrinde Karadeniz Çepnileri Çalıştayı yapmış olmaktan büyük bir onuru yönetim kurulu olarak yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.


Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu da federasyon üyelerine yönelik "hoşgeldiniz" konuşmasında "Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelmiş olan Çepni boyu üyelerine Giresun şehrini en güzel şekilde tanıtmak ve Vilayeti Çepni olarak bilinen bu güzide şehri doyasıya yaşatmaktan mutluyuz" dedi. Konuşmaların ardından, Trabzon, Ordu, Samsun, İstanbul ve Ankara’dan akademisyen ve bilim insanlarının katıldığı oturumlarda yaptığı sunumlar ile bölgenin Çepnilerinin tarihi ve sosyal konularına ışık tutuldu.




Bilim insanları Sezai Balcı, Bekir Sarıyıldız, Hanefi Bostan, Mehmet Özmenli, Mevlut Kaya, Oktay Karaman, Mehmet Fatsa, Sadullah Gülten, Adnan Sofuoğlu, Adnan Yazıcı, Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, Ahmet Gürsoy, Mustafa Özer ve Sırrı Oğuz'un dikkatle izlenen sunumlarından sonra çalıştayın son gününde geleneksel otçu göçü ve Sis Dağı Yaylası'ndaki şenliğe katılım sağlandı.





Federasyon Genel Başkanı Harun Özdemir, çalıştaydan sonra yayımladığı bildiriyle katılımcıları ve katkıda bulunanlara teşekkür etti: "Karadeniz Çepnileri Çalıştayını Giresun şehrinde yapılması için bizleri en iyi şekilde ağırlayan Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu’na, bizlere Giresun'da mihmandarlık yapan MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal'a, Sis Dağı şenliklerinde bizleri ağırlayan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız'a, yönetim kurulumuz adına teşekkürü borç biliyorum. İş birliği ile Çepni boylarının en güzel şekilde anlatılmasını sağlayan Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Balcı ve Üniversitelerden gelen bütün akademisyenlere ayrıca teşekkür ediyorum."



66 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page