top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Kafkasör Festivali'nin başboğası Karagöz oldu



200 yıllık bir geleneği yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz "Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali 5. ve son gününde yapılan boğa güreşleri ile son buldu.

Hayati Akbaş

 ARTVİN- Artvin Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilen 43. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat festivali kapsamında gerçekleştirilen boğa güreşlerinin 5. gününde 27 boğa güreşti.

200 yıllık bir geleneği yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz "Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali 5. ve son gününde yapılan boğa güreşleri ile son buldu.



Küçük Başaltı kategorisinde Hilmi Aydın'a ait "Cumhur", Başaltı kategorisinde Hızır Sert'e ait "Doğuş" ve Baş kategorisinde Sabri Aydın'a ait "Karagöz" kazandı.






Küçük Başaltı, Başaltı ve Baş kategorilerinde toplam 330 bin TL ödül dağıtıldı.

Küçük Orta kategorisine; CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, Büyük Orta kategorisine İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Makar, Küçük Baş Altı kategorisine Bursa CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve Artvin CHP İl Başkan Vekili Vehbi Yılmaz, Süper Baş kategorisine İl Jandarma Komutanı Mehmet Taştan, Baş Altı kategorisine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Baş kategorisine Artvin Milletvekili ve Meclis İdari Amiri Uğur Bayraktutan ve Belediye Başkanı Bilgehan Erdem kazanan boğa sahiplerine ödüllerini takdim ettiler.




Olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen Küçük Orta, Büyük Orta ve Süper Baş kategorilerinin ödül töreninde gerçekleştirildi.

Başkan Erdem bura da yaptığı konuşmada kendisinin de Boğacı olduğunu ifade ederek, “Bu meydanda olmak benim için ayrı bir heyecan. Buna katkı sunmak ve belediye başkanı olarak burada olmak inanılmaz bir heyecan,” dedi.

Erdem konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnanılmaz bir katılım var. İl dışından ve il içinden gelen misafirlerimiz oldu. Bu yıl daha profesyonel bir çalışma sergiledik. Şükürler olsun ki kazasız belasız güreşlerimizi tamamladık. İnanılmaz bir heyecan var. Artvin’in yanı sıra diğer illerden favori boğalar Kafkasör’e geldiler. Her boğacının en büyük hayali Kafkasör’de birinci olmaktır. Bu anlamda festivalimize emeği geçen herkese, Boğacılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum,” dedi.


KAFKASÖR’DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ




111 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page