top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

İYİ Parti Ataşehir'den kadınlara destek



İSTANBUL/ATAŞEHİR - İYİ Parti Ataşehir, bölgedeki kadınların el sanatlarındaki üretimlerini geliştirmek ve değerlendirmek için destek çalışmalarını sürdürüyor: Bu kapsamda kadınların aksesuar, ev tekstili, hediyelik eşya, sabun, hediyelik ahşap kutu, çocuk oyuncağı gibi üretimlerde hem becerilerini geliştirmek, hem de üretilenleri değerlendirmek için 8 Mart'ta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katılacağı etkinliğin çalışmaları hızla sürüyor.


İYİ Parti Ataşehir Kadın Politikaları Başkanı Av. Vergül Tan Türk'ün yönetiminde sürdürülen eğitim ve üretim çalışmalarını İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu da destek vererek üretici kadınları teşvik ediyor.




Çalışmalar hakkında bilgi veren Vergül Tan Türk "ülkenin kalkınmasında ve güçlü toplumlar oluşturulmasında kadınların öncülüğünün desteklenmesi çok önemli ve gereklidir.

Kadınların mevcut becerileriyle üretebilecekleri, pazarda talep olan yeni ürünler geliştirmek, ekonomik olanakları araştırarak iş fikri geliştirmek ve ortak işler kurmaları için eğitim ve öğrenme desteği vermesi gerekmektedir." diyerek yaptıkları çalışmaların kapsamını şöyle açıkladı:



"Biz İYİ Kadınlar olarak KIZ KARDEŞLERİMİZ ile birlikte aksesuar, ev tekstili, hediyelik eşya, sabun, hediyelik ahşap kutu üretimi, gıda (talebe göre) gibi alanlarda ortak çalışma yaparak ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla yola çıktık. El sanatları ve keçe yapımıyla ilgili eğitmenimizle birlikte kadınlarımıza ürün desteği vererek becerileri doğrultusunda hediyelik eşya yapmalarına destek oluyoruz. Her hafta daha da hızlanan çalışmalarımızın ürünlerini 8 Mart'ta düzenleyeceğimiz büyük kermeslerle satışa sunacağız.

İYİ Kadınlar olarak amacımız, kapı kapı dolaşıp kahve dağıtmak yerine kadınlarımızla birlikte üretip onların ekonomisine katkı sağlayacak adımları atmaktır.

Kadınların sosyal alana çıkabilmeleri, ekonomik girişimleri başlatabilmeleri için bilgi ve becerilerini artırmak ve yerel yönetimlerle diyaloglarını güçlendirmek için az önce sözünü ettiğim alanlarda kapasite geliştirme ve eğitim faaliyetleri yürütüyoruz."




82 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page