top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

İBB Ataşehir'e yeni bir Spor Tesisi kazandırıyor



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) - Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin her ilçede olduğu gibi Ataşehir ilçesinde de ekonomik, toplumsal, kültürel ve sportif yatırımları sessiz sedasız sürüyor.

Ataşehirlilerin ve öğrencilerin konfor içinde spor yapabilecekleri sağlıklı tesislerden biri, Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Lisesi'ne yapılan spor salonu. Aynı amaca yönelik,kullanılmayan 12 bin 500 m2 alana kurulu İBB Esatpaşa Spor Tesisi ile Esatpaşa Spor Parkı da hizmet vermeyi sürdüren yatırımlar arasında.



Bugünlerde temel hafriyatı hızla süren İçerenköy Spor Tesisi'nin de Nisan-Mayıs 2025'te hizmete girmesinin hedeflendiği öğrenildi. 10 bin m2'lik oturum alanına ikisi yeraltında, ikisi yer üstünde olmak üzere 4 katta 26 bin 280 m2 kapalı alana sahip olacak İçerenköy Spor Tesisi'nde neler bulunacağını İnşaat Mühendisi Sidar Bıcak BRTAJANS'a açıkladı:

"İçerenköy Spor Tesisi'nde olimpik yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, 1058 araç kapasiteli otopark, olimpik yüzme havuzu ile beraber erkek ve kadın ayrı ayrı giyinme odaları, fitness salonları, pilates odaları ve çok amaçlı salonlar bulunuyor. 26.280 metrekare kapalı alanı yaklaşık 10.000 metrekare oturum alanına sahip tesisi nisan-mayıs 2025 gibi teslim etmeyi planlıyoruz."



Giriş katından itibaren ikisi zemin altında olmak üzere 4 kattan oluşacak İçerenköy Spor Tesisi'nin yapımını ihale ile 456 milyon TL bedelle Aybar İnşaat üstlenmiş.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page