top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

İYİ Parti Ataşehir basınla tanıştı




İSTANBUL/ATAŞEHİR- İYİ Parti Ataşehir İl Başkanlığı'nda belirlenen yeni divan ve yönetim kurulu üyeleri bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek ülke sorunları ve yerel seçimler hakkında düşüncelerini paylaştı. Toplantıda yanıtlanması en zor soru BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı'dan geldi: "Merkezi ve yerel yönetim olarak oluşturduğunuz ekibe bakıldığında rahatlıkla BİR BİLEN sıfatına layık olduğunuz görülüyor, seçimlerde aldığınız oya bakıldığında da yerel seçimlerde herhangi bir işbirliğine gitmediğinizde BİR BÖLEN olarak nitelendirileceksiniz. Bunu içselleştirmeye hazır mısınız?"

Bu soruya verilen yanıtı haberimizin sonunda okuyabileceksiniz.

Bugün saat 17.00'de başlayıp 3 saat süren tanışma toplantısında gazetecilerin sorularını İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu yanıtladı. Yörükoğlu, ilkin, Ortadoğu'da sürmekte olan savaşa değinerek "sivilleri, hastaları, çocukları ayırt etmeden bombalayan İsraili kınıyoruz, lanetliyoruz" dedi. Yörükoğlu soru üzerine, yerel seçimler öncesi Ataşehir'de mahalle ölçeğinde eğitim, sağlık, imar ve öteki sorunlar konusunda titiz incelemeler yaptıklarını, elde ettikleri verileri yakında bir rapor haline getireceklerini belirterek, "seçime girme konusunda şimdilik kararımız tek başına kendi kadrolarımızla girip en iyi sonucu almaktır" ifadelerini kullandı.



"İnsanlık adına görmek, yaşamak istemediğimiz bir insanlık travmasını yaşatıyor bize İsrail. Bu tutumu lanetliyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeden, din, dil, ırk, cinsiyet, yaş gözetmeksizin bütün sivillere karşı yapılan her türlü terörist eylemi ve teröristleri lanetliyoruz" diyerek başladığı konuşmasında partinin ilçe divan kurulunun yeni oluşumunu basın mensuplarına tanıttı.


Selçuk Yüce, Şebnem Tonka, Muzaffer Çavlak, Hakan Koseliören, Cem Cebir, Yeşim Aki, Handan Yılmaz Duman, Hüseyin Ayan, Gözde Telatar, Bayram Ali Angi, Erdoğan Kuzu, Hüzün Yücel, Yıldıray Kurban, Melihcan Törüner, Nuri Tolga Seçilmiş, Mustafa Kaya, Özlem Bozkurt Baysal, Bülent Soyyiğit, Vergül Tan, Burak Balcı, Hasan Hüseyin Sert, Şenay Öztürk ve Yusuf Uzun'dan oluşan yeni divan üyelerinin kendilerini tanıtmalarından sonra, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yörükoğlu, Ataşehir'de ayrıntılı incelemeler yaptıklarını, mahallelerdeki eğitim, sağlık, imar ve mikro sorunları analiz ettikleri bir süreç yaşadıklarını belirterek "seçime hazır duruma geldik, birden fazla adayımız var, dürüst, başarılı, pozitif, çözüm odaklı, ekip ruhuna uyabilen özellikleri olan üyelerimizden herhangi birini aday göstereceğiz, ben herhangi bir göreve kendimi aday göstermem, ancak aday gösterilirsem sorumluluktan da kaçmam" dedi.



"Şu an için" ittifak düşünmediklerini, seçmeni iki tercih kıskacından kurtarmak ve üçüncü bir yol açmak için kurulan bir parti olduklarını, kendilerini doğru ifade edebilecekleri bir yolda olduklarını, Belediye Meclisi seçimlerinde kadın kotası uygulayacaklarını, nüfus olarak kadınların çoğunlukta olduğu bir Türkiye yapısında, kadınların siyasete vakit ayıramamaları sorununu aşmaya çalıştıklarını ifade eden İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir görevde uzun süre kalınmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Bu merkezi yönetimde de böyle, yerelde de geçerli bir düşüncemdir. Biz ülkemizde iktidarın yüzde 51-52 bandındaki oy potansiyelinden oy alamazsak bugünkü durumu aşma şansına sahip olamayız. Bizim oy koparacağımız kitle, bu anki anamuhalefetin kitlesi değil, karşı tarafın kitlesidir."

Ataşehir'de üye sayılarının 4 bini aştığını, İstanbul'da üye sayısı bakımından 2. ilçe durumunda bulunduklarını, gençlerin yükselen duyarlılıklarına yanıt vererek hedefe daha kolay ulaşacaklarına inandıklarını, Ataşehir Belediyesi'nin 3 milyar 600 milyonu aşan bütçesinde borç oranı olarak sorunlar gördüklerini dile getiren Yörükoğlu, "Merkezi ve yerel yönetim olarak oluşturduğunuz ekibe bakıldığında rahatlıkla BİR BİLEN sıfatına layık olduğunuz görülüyor, seçimlerde aldığınız oya bakıldığında da yerel seçimlerde herhangi bir işbirliğine gitmediğinizde BİR BÖLEN olarak nitelendirileceksiniz. Bunu içselleştirmeye hazır mısınız?" sorumuza şu karşılığı verdi:

"Benim İYİ Partide siyasete başlama amacım İYİ Parti'nin doğru bir yol çizeceğiydi, yani İYİ Parti'de politikaya başladığımızda hiçbirimiz gidip CHP ile ittifak yaparız, şunla birleşiriz, bununla bir arada hareket ederiz diye bu partide siyasete başlamadık. Bu bağlamda bizim duruşumuz çok da farklılaşmadı, biz aynı noktadayız, çözüm üretmeye çalışıyoruz, bu çözümü en ideal, rasyonel bir şekilde olmasına uğraştık. Zaten bizim de buradaki amacımız, genel seçimde Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaktı, en kilit tercihimiz oydu. Bir önceki yerel seçimleri İstanbul veya Ankara'ya baktığımızda başkanlıkları kazandığımız halde en çok şikâyet ettiğimiz konu Meclislerde çoğunluğu sağlayamamız oldu. Bu da istediklerini yapamaz duruma gelinmesine neden oldu. Bu nedenle de cumhurbaşkanlığını kazanmak ön plana çıktı. Burada asıl Hedef iktidarı kazanmaktı, bunu başaramadık. Yerel seçime baktığımızda bizim elimizdeki belediyeler belli, Biz bir iddia ile yola çıkıyoruz, her yerde kazanmak iddiasıyla çıkacağız, sonuca gitmeden, sonucu görmeden 'bölen' olarak nitelendirilmemiz bana çok Adil gelmiyor. Oran farklı diyorsunuz, ama bu yerel seçimlerde değişecek, daha iyi gördükleri bir yerde tersten İYİ Partinin adayını desteklemiş olabilirler belli yerlerde, farklı yerlerde. Biz BİRİNCİ Parti olmayı hedefliyoruz, bunu dile getiriyoruz, bunun için çalışıyoruz."


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

273 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page