top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

İsa Günalan: Barbaros'a ben muhtar olmalıyım; çünkü...



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) Yerel yönetim seçimleri sürecinde partiler belediye başkan ve belediye meclis üyelerini belirlemede yavaş davranırken, mahalle muhtarlıkları için bireysel başvurular ve tanıtım toplantıları hız kazanıyor.

Ataşehir'in iki ayrı gelir düzeyi ve yaşam standartlarına sahip kesimini bağrında taşıyan Barbaros Mahallesi muhtarlığına aday olduğunu açıklamak için pekçok sivil toplum kuruluşunun üyesi, Ataşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nden emekli İsa Günalan, bugün, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İsa Günalan Ataşehirli basın mensupları ile yaptığı toplantıda konuşmasına "bugün benim Barbaros Mahallesi Muhtar adaylığımla alakalı olarak sizleri buraya çağırmış bulunuyorum" diyerek başladı; ardından özgeçmişi ile ilgili bilgiler aktardı.



1969 Ordu Mesudiye doğumlu olduğunu, 1972 yılında Yenisahra Mahallesi'ne yerleştiğini, 1992 yılından itibaren Yeni Sahra'dan ayrılan ve yeni kurulan Barbaros Mahallesi'nde oturmakta olduğunu belirten İsa Günalan, 1981-85 yılları arasında trafik müşavirliği yaptığını, Yenisahra Kadıköy minibüs durağı kurucularından olduğunu sözlerine ekledi ve sonra içinde yer aldığı sivil toplum kuruluşları ile ilgili bilgiler aktardı. Buna göre İsa Günalan Yeni Sahra Spor Kulübü kurucularından ve halen yönetiminde, Ataşehir Ordulular Derneği kurucusu ve halen üyesi, Mesudiye Çavdar Spor Kulübü kurucusu ve halen üyesi, Ataşehir Atatürk Düşünce Derneği üyesi ve Ataşehir Barbaros Mahallesi Güzelleştirme Derneği'nin başkanı olduğunu belirtti. İsa Günalan Ataşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde 12 yıl çalıştığını ve oradan emekli olduğunu belirttikten sonra, evli ve 5 çocuk 6 torun sahibi olduğunu da sözlerine ekledi.

İsa Günalan daha sonra başkanı olduğu Ataşehir Barbaros Mahallesi Güzelleştirme Derneği'nin şimdiye kadar yaptığı çalışmalardan söz etti ve "çok güzel faaliyetlerde bulunduk, bunlar arasında okula giden çocuklarımıza gönüllü öğretmenlerimizle ücretsiz edüt dersleri vermek; mahallemizde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerimizin her türlü ihtiyaçlarına destek olmak, bu destekleri veren Batı Ataşehir'de bulunan site sakinlerine teşekkür etmeyi de unutmuyorum," dedi. Günalan sözlerini şöyle sürdürdü:




" Mahallemizde bulunan boş arazilere kaçak döküm yapıldığını biliyorsunuz, bu dökümler çevre kirliliğine sebep oluyor, bu sorunu gerekli mercilere ulaştırıp çözümünü muhtarlığım döneminde sağlamaya çalışacağım. Gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması için spor ve sosyal etkinlikler düzenlemeyi düşünüyorum Muhtar seçildiğimde. Mahallemizin ulaşım sorunu var; minibüs durağının kalkması ile birlikte şu an Mahalle halkı ulaşım konusunda zorluklar yaşıyor, bu sorununu gidermek için gerekli mercilerle görüşüp sorunu çözmeye çalışacağım Muhtar olursan eğer."

Günalan Barbaros Mahallesi'nde aşağı kesim yukarı kesim diye bir ayrım söz konusu olduğunu, bunun gelir dağılımın ve yaşam standartları ile ilgili bulunduğunu ifade ettikten sonra bu ayrımı ortadan kaldırmak için çalışacağını vaat etti ve oturmakta olduğu mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Günalan kentsel dönüşüme girecek binalarda karot çalışmaları yapıldığını ve yıkıma geçildiğini, yıkım enkazlarının yerinde kaldığını ,bunun üzerine kaçak dökümlerin çok olduğunu, Dernek yönetimi olarak durumu saptadıklarını ve sağlık gerekçeleri ile bu tür enkazları kaldırmaya çalıştıklarını; ama yeterli olmadığını, geceleri bölgeye kaçak dökümlerin sürdüğünü, Muhtar olduğunda bu sorunla ilgili olarak da daha ciddi çalışmalar yaparak önüne geçmeye çalışacağını dile getirdi.

Günalan son olarak derneğin çalışmalarına destek olan ve katkıda bulunan Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi'ye ve ekibine teşekkür etti ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Mahallenizde ne vardı sizin muhtarlığa aday olmanızı gerektiren, hangi sorunlar gerektirdi adaylığınızı" diye sorulduğunda "mahallemizde olan hiçbir şey yok aslında" diye yanıtlamaya başlayan İsa Günalan ardından şöyle dedi:

"Eskiden minibüsler çalışıyordu 40'a yakın minibüs mahallede hizmete veriyordu, sonra minibüsler taksiye çevrildi, şimdi bu sayı önce 20'ye sonra da 18'e indi, mahallelinin yoğun bir ulaşım sorunu var bunu çözmek gerekir diye düşünüyorum ve onun için Muhtarlığa adayım. Otobüs hatları yetersiz, bir otobüs var mahalleye hizmet eden, o da günde bir servis olarak geliyor. Mahallemizin gençlerinin durumu ortadadır ve bunlara sahip çıkan kimse yok. Biz mahallede esnaflık yaptığımız dönemde her kazancımızın dörtte birini o gençlere ayırıyorduk. Şu anda öyle bir imkânımız olmadığı için bunu yapamadık ama Allah nasip eder de Muhtar seçilirsem maaşımın bir bölümü ile her ay 5 tane öğrenci çocuğa destek olacağım."


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı



106 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page