top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

İmamoğlu: 'Talimatla iş yapan' zihniyetten Allah İstanbul'u korusun


İSTANBUL- (BRTAJANS) - Bu sabah FOX TV'de yayımlanan Çalar Saat programında İlker Karagöz'ün sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "her şeyi birinin, bir merkezin talimatıyla yapmaya kalkan, vesayet altındaki yönetimlerden ve yöneticilerden Allah İstanbul'u korusun. İstanbul'a ancak halkın çıkarı için düşünen ve çalışan insanlardan fayda gelir. 2019'da Yeniden İstanbul yürüyüşü başladı, bazıları bunun farkında değil" dedi.



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun FOX TV'deki konuşmasından satırbaşları şöyle:


  • İstanbul demokrasiyle İstanbul halkının katılımıyla güçlü bir şehir onlar şunu istiyor bir kişinin prensipleriyle göreve gelecekler bir kişinin prensipleriyle görevinden istifa edecekler.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine ait olduğunu, 16 milyon insanımız her kuruşunun hizmet için kullanıldığını bilecek. "Büyükşehir Belediyesi'ne sormak zorunda değiliz" diyemez kimse. Cumhurbaşkanının 94-99 arasında söylediklerine bak, söylemlerimin farkı yok, yani millete ait olduğunu İstanbul halkının yetki sahibi olduğunu söylüyor, söylüyorum.

  • Sistemi değiştirmeye çalışıyorlar yani rejimi değiştirmeye çalışıyorlar. Bir kişinin dudağının arasından çıkacak şekilde şekillendirmeye çalışıyorlar.

  • Genel seçime giderken Kanal İstanbul kayboldu gitti gündemde yok oldu hiç tartışılmıyor Hiç konuşulmuyor Niye? Çünkü o dönemde ekonomik kriz depremle ilgili süreç çok öndeydi ve kanal İstanbul'u ağzına alsa bir siyasetçi bu millet onu döver. Şimdi de ekonomik depremle ilgili bir süreç gündemde ağzına alamazlar.

  • Kanal İstanbul veya Beton Kanal, emlakçı projesi. Niye? Bir malı birine bir arsayı birine 10 liraya aldırtıyorsun, bugün onu 10.000 lira yaptırtıyorsun, Yarın da orada konut vesaire yapacaktı, İstanbul'un nüfusun en az 2-3 milyon daha ilave edeceksiniz...

  • Sazlıdere Barajı, o kanalın etkileyici alanında, Alibeyköy Barajı yine o kanalın derinden etkileyeceği, Terkos Barajı İstanbul için milimetre küpü bile çok kıymetli hale geldi az önce dedim ya İstanbul'daki su yolculuğu o kadar önemlidir Tamam Melen'i bitiremediniz, Melen'deki zarar gömülmüş para 20 milyar liranın üzerindeki 20 milyar 20 milyar liranın üzerinde 2016'da hizmete açılacaktı, hâlâ bitmedi. Gövdesi de çatlak.



  • Cumhuriyet 1923'te ilan edildi, önceden padişahlık vardı, her şeyi ona aitti, tebalık vardı, o 1923'te Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bitti. Kentler artık millete ait.

  • Yeniden İstanbul dönemi 2019'da başladı, vesayete evet diyen veya onun karşısında ağzını açamıyor. Bu aklı ortada kaldırdı 2019. Onun için diyorum ki Allah bu tarz söylemlerde ve bu söylemleri Emir telakki edecek anlayıştan Allah korusun milleti.

Haber ve görseller (TV'den) BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page