top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

İmamoğlu Ataşehir'de: İyi insan olarak iyi insanlara hizmete 5 yıl daha talibim



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugü, Kayışdağı'nda bulunan İmam Hüseyin Camii'nde cuma namazı kılmak ve sonrasında Kayışdağı Metro İstasyonu'nda incelemeler yapmak üzere Ataşehir'e geldi. Yanında CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel ile Azeri Camii olarak da bilinen İmam Hüseyin Camii'ne gelen İmamoğlu, partililerin ve cemaatin büyük sevgi gösterileri ile karşılandı.


İmam Hüseyin Camii'nde cuma hutbesini dinleyip namaz kıldıktan sonra Cami imamı Mehdi Aksu ile birlikte caddede biriken partililerin ve yurttaşları selamlayan İmamoğlu, konuşmasına başlamadan Aksu sosyal medyada yaygınlaştırılmak istenen İmamoğlu'nun Azeri Camisi'ne giderek dini istismar edeceğine yönelik karalamalara tepki gösterdi.

Aksu şunları söyledi: "Toplumu ayrıştırmaya çalışanlar, bilsinler ki başarılı olamayacaklar. Bu toplum Sünnisi ile Alevisi ile Türk'üyle Kürt'üyle Lazıyla Çerkezi ile tek yürek bir toplumuz. Eğer kim sizlere bunlar üzerinden ayrıştırıcı söylemlerde bulunursa bilin ki onların derdi sizi sömürmektir. Biz Başkanımıza çıktığı yolda başarılar diliyoruz. Biz başkanımızı ayrıştırıcı bir dil kullanmadığı için seviyoruz."



İmamoğlu ise konuşmasında CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel'e, CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın'a ve Aksu'ya teşekkür ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:



"Kıymetli hocam sizlerle burada olmakla birlikte değerli ibadethanenizde sizlerle birlikte namaz kılmak, dua etmek yüce Allah'a sığınmaktan gerçekten büyük huzur ve mutluluk duydum. Şunu söyleyeyim siyasetin çok ilginç faydaları var: Siyasete dahil olma kararımı verdim Yaklaşık 15 yıl oldu ve partime Üye oldum ve partimle beraber bir yolculuğa çıkmak istedim.Toplumun her kesimiyle ilişkisi olan, ticaret yapan, birçok kişiye iş sağlayan, istihdam sağlayan bir ailenin çocuğuyum, bireyiyim. Ama siyaset bana şunu öğretti: Siyaset bana toplumun her birimini, her ailesini öğretti; Eğer bu siyaset iyi irdelenir, iyi yapılır, iyi örneklerle süreci desteklerseniz, inanın ibadet. Her an insanlara hizmet, insanlara faydalı işler üretmek... Siyasetten önce arkadaşlarım, dostlarım oldu; Ama siyasetle birlikte toplumun içine daha fazla dahil olarak bu toplumun her çeşit inancını, her çeşit etnik kökenini ve dertleri, sıkıntıları, ayrımcılıkları öğrendim, hep öğrendik. Beni daha büyük sorumluluk sahibi yaptı, bir eksiklik varsa, bir adaletsizlik varsa, bir yanlışlık varsa onu düzeltmek onu ihya etmek, onu iyileştirmek siyasette görev yapan insanların sorumluluğudur. Buradan oy hesabı çıkmaz. Buradan iyilik çıkar, iyi insan olmak çıkar, iyi insanları birleştirmek buluşturmak çıkar, bu sokaklarda, bu caddelerde, bu çevrede hep insanımız var. Öyle koca apartmanlar yapıldı ki bir binada 500 hane var, kimin kim olduğunu bilmiyoruz. Sadece bir ortamda yaşıyoruz. Aynı kaderi paylaşıyoruz. İnanç Yaratanla kul arasında. Allah kalbimi biliyor bu toplumun her bireyine bakarken Yaratan huzurunda şahittir ki biliyor, hiçbir insanı birbirinden ayırt etmeyen bir ruha sahibim. İnşallah hiç bozulmam.

İmamoğlu daha sonra Beylikdüzü'nde ve İstanbul'un öteki ilçelerinde yaptığı, yaptırdığı, katkıda bulunduğu camileri anlatarak sözü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığının Mezarlıklar Müdürlüğü'ne getirdi ve şöyle dedi:

"Mezarlıklar Müdürlüğü'nün yaptığı hizmet değerli bir hizmet. Allah geçinden versin hepimiz faniyiz, ölümlü dünya, bir gün göçüp gideceğiz. Hizmetler yapılıyor ama bizde sadece tek bir sünnet usulüne hizmet eden din adamları var, vardı. Şimdi bizim kurumumuzda Caferi din adamları da var, Melelerimiz de var, Şafi dedelerimiz de var, papazımız da var, hahamamız da var. Her inanca hizmet veriyoruz. Bizim insanımızın en acı anında bir ailenin bir insanın inancına göre ona hizmet etmenin Bana vereceği huzurdan daha öte bir huzur yok onu söyleyeyim. O bakımdan bu ve buna benzer hamleleri yaptığımız zaman bu toplumun huzuru daha da büyüyecek."

Alkışlar arasında konuşmasını sürdüren İmamoğlu, toplumun, yaşayan insanlarımızın huzurunu, sağlığını, her ailenin çocuğunun yuvaya kavuşabilmesini önemsediğini vurgulayarak şöyle dedi:



"Bu millet biliyor zaten bu milletin aklı da kendine yeter her ailenin her bir bireyinin bireyine eşit şans vermek, kamuda her türlü görevde eşit şans vermek, siyasi ayrımcılık yapmadan hizmet etmek, inanç ayrımcılığı yapmadan vermek. Yaratanın sınavında kimin kimden fazla veya eksik olduğunu bilen var mı? Yüce Allah Yüce Adalet diyor. İşte aynı şekilde bu dünya hayatında da bizi eşitleyecek olan şey adalettir, o bakımdan bu ülkeyi ve bu milleti Allah adaletsiz bırakmasın, bu şehrin adil bir şehir olmasını istiyorum yaşanabilir bir şehir olması için, eşit bir şehir olması için, çevreci bir şehir olması için, huzurlu bir şehir olması için, size hizmet ettik. Şimdi sizin sınavınıza tabi olacağız, sınavınızdan iyi not almayı arzu ediyor ve bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Sizlerin de katkıları ile önümüzdeki 5 yılda bu şehrin çocuklarına gençlerine kadınlarına hizmet etmek istiyoruz."

İmamoğlu, 4 yaşına kadar çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım kartı verdiklerini, bundan yararlanan anne sayısının 650 bine ulaştığını dile getirerek "ben bu projeyi açıkladığım zaman dedi ki biri, mikrofondan kimin parasını kime veriyorsun, Ben de dedim ki milletin parasını millete veriyorum. Sizlere söz: milletin parasını millete vermeye doya doya keyifle devam edeceğim. Biz milletimizin hizmetindeyiz, milletimizin temsilcisiyiz, milletimizin adayı olmak istiyoruz .Her Şey Çok Güzel Olacak" dedi.



İmamoğlu ve Adıgüzel, daha sonra Kayışdağı Metro İstasyonu'nda incelemelerde bulundu ve metroya binerek Bostancı'ya gitti.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı



179 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page