top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

İlgezdi 'Çalışan Gazeteciler Günü'nde basınla birlikteydi



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) Bugün, toplumun sesi olmayı, yayıncılığın ilkelerine bağlı kalmayı, toplumsal/finansal/siyasal hiçbir gücün karşısında eğilmemeyi ilke edinen gazeteciler için önemli bir gün. Bu önemli günde, Ataşehir Belediye Başkanı, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi, bölgede çalışan basın mensuplarıyla bir araya geldi.



Sabah kahvaltısını da içerin toplantıda İlgezdi, "sizler bizim için önemlisiniz, sizinle bu önemli gününüzde sohbet etmek amacıyla bir araya geldik" dedi.

İlgezdi, toplantıda yaptığı kısa bir konuşma ile basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. İlgezdi şöyle dedi:

"Geldiğiniz için teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Gerçekten bu yaptığınız iş çok zor bir iş. Biliyoruz ki olanaklarınız çok sınırlı, zor koşullarda hem ayakta kalmaya çalışıyorsunuz, hem de aile sorumluluğunuzu yerine getirmek, aile bireylerine bakmak zorunda kalıyorsunuz. YLeni çıkan yasa ile de biliyorsunuz ki artık Belediyelerde bu hakkınızı kullanamıyorsunuz. Bu aslında bana göre çok acı bir tablo. Sizlerle bireysel diyaloğumuz çok fazla var ama profesyonel diyalog içerisinde olamadık. Temennimiz önümüzdeki günlerde, önümüzdeki süreçte daha kolay bir biçimde bu işi götüreleceğiz."

İlgezdi'ye ısrarla aday adaylığından adaylığa geçip geçmeyeceği soruldu.

"Arkadaşlar ben belediye başkanıyım, 15 yıldır bu işi yapıyorum, kalkıp da ben adayım demem partimin kurulları var, yetkilileri var, karar verirler beni aday gösterirlerse seçime girerim." dedi.



İlgezdi basınla bir araya geldiği toplantıda şimdiye kadar Ataşehir'de neleri yapabildiği neleri yapamadığı, yapamadıklarını neden yapamadığı konularında da sohbet kapsamında açıklamalarda bulundu. İlgezdi, yapımı süren Atatürk Kütüphanesi hakkında da bilgi verdi. Kütüphanenin 18 Mart'a kadar %90'nın tamamlanacağını ve açılışa hazır olacağını; Atatürk Mahallesi'ne nakledilecek olan Türkan Saylan Tıp Merkezi'nin kapsamının genişletileceğini ve İstanbul'un en güzel hastanesi olacağını; nikâh sarayı projesini bitirdiğini, nisan-mayıs gibi eski belediye binasının arkasındaki 500 metrekarelik alana modern bir nikâh salonu yapacağını, oraya Meclis salonunun da taşınacağını; Yenisahra Barbaros Mahallesi'nde gastronomi Merkezi kurmak düşüncesinde olduklarını vurguladı.

İlgezdi, İstanbul'da deprem olacağının konuşulmasına rağmen bu konuda alınacak önlemlerde belediyelerin suçlanamayacağını, bunun bakanlıklarda hükümet tarafından ele alınıp yapılabileceğini şimdiye kadar hiçbir Bakanlığın hiçbir konudaki girişimine herhangi bir güçlük çıkartmadıklarını ama yol da alınamadığını sözlerine ekledi.


Haber: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı



99 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page