top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclisi'ne veda etti




İSTANBUL/ATAŞEHİR- 31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP tarafından aday gösterilmeyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kudret Arslan yönetiminde toplanan Belediye Meclisi'nin mart ayı ilk toplantısında bir konuşma yaparak veda etti. Belediye Meclis üyelerine birer plaket de sunan İlgezdi, konuşmasında 3 dönem başkanlık yaptığı Ataşehir'de gerçekleştirdiklerini/gerçekleştiremediklerini de özetledi ve üyelere teşekkür etti.

Ataşehir Belediyesi kurucu Başkanı Battal İlgezdi, konuşmasında şöyle dedi:



"Benim üçüncü ve artık son dönemim olan 2019-2024 dönemi son meclis toplantımızı arkadaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirdik. Bir 5 yılı acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Demokrasinin gereği olarak, çoğu zaman birbirimizi eleştirdik. Eksikliklerimiz, yanlışlarımız olmuştur ama burada hepimizin amacı Ataşehir'e ve Ataşehirli yurttaşlarımıza hizmet etmektir. Ataşehir'in bugünkü günlere gelmesinde mesai arkadaşlarımın ve meclis üyesi arkadaşlarımın büyük katkıları olmuştur. Önümüzde yeni bir süreç var. Hiç kimsenin birbirini kırmadan Ataşehir'in huzur içerisinde seçime gitmesini diliyorum. Bütün adaylara şimdiden başarılar diliyorum. Bu süreçte ilçemizle ilgili birçok önemli kararlar alarak hayata geçirdik, uyguladık. Ataşehir'in en büyük sorunu olan imar planları, benim hep rüyalarıma giriyordu. Sonunda Ataşehir'in imar planları çıktı. Emeği geçen tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum. Herkesin büyük emeği vardır."

Battal İlgezdi, başkanlığı döneminde Mustafa Kemal, Âşık Veysel, İçerenköy, Yenisahra, Örnek, Esatpaşa, Fetih, İnönü, Küçükbakkalköy ve Barbaros mahallelerinin imar sorunlarının çözüldüğünü vurgulayarak "Ferhatpaşa Mahallesi'nin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları çözülmüş oldu. Yeni Çamlıca ile ilgili de planlar hazır. Tapu ve mülkiyet sorunu vardı. Önümüzdeki ay büyük ihtimalle tapuları vereceğiz. Böylece Yeni Çamlıca'da 16 bin vatandaşımızın tapu ve mülkiyet sorunu da çözüme kavuşmuş ve bitmiş olacak." dedi.

İlgezdi, veda konuşmasının ardından, Meclis üyelerinin her birine "teşekkür plaketi" vererek salondan ayrıldı.








Meclis toplantısı sessiz-sakin

gerçekleştirildi...

İlgezdi'nin veda konuşmasından sonra çalışmalarına başlayan Ataşehir Belediye Meclisi'nde ilkin CHP'li üye Tuğba Dönmez'in partisinden istifa ettiği ve görevini DEM üyesi olarak sürdüreceğini ilişkin dilekçesi bilgiye sunuldu. Meclis'te gündem dışı konuşmalarda da önemli mesajlar verildi..



İlk konuşmayı yapan MHP'li Meclis üyesi Hakan Arıkaya, Ataşehir'in imar sorunlarının çözüme kavuşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra, yerel seçimde Cumhur İttifakı listelerindeki adaylara "başarılar" diledi ve kendisinin de gelecek dönemde MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapacağını açıkladı. Arıkaya "Bu doğrultuda gerek 31 Mart'taki yerel seçimlerde gerek Türkiye'nin ikinci yüzyılında tüm yurt sathında Cumhur İttifakının başarısı için mücadele etmeye devam edeceğim" dedi.

CHP Belediye Meclis Başkan Vekili İlhami Yılmaz da konuşmasında Ataşehir'in 15, İstanbul'un 5 yıldan beri sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetildiğini, şeffaf, hizmeti önceleyen, adil ve liyakatlı kadroların işbirliğiyle ilerleyen, kalkınma hedeflerinden sapmayan, demokratik anlayışla büyük başarılara imza atıldığını dile getirerek şöyle dedi:



"Biz bu felsefeyle ve yönetim anlayışıyla Ataşehirl yönettik. Olması gereken de buydu. Sosyal Demokrat bir Belediyeden de bu beklenir. 15 yılını doldurmuş bulunmakla övündüğümüz Ataşehir'de çok önemli sosyal ve kalıcı yatırımlar yaptık. Bazı yatırımlarımız bitmek üzere. Ataşehir'in çehresi değişti. Bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımızın daha güzel işler ve yatırımlar yapacaklarına inanmaktayız. Bu vesileyle bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımıza bayrağı teslim edeceğiz. Yeni dönemde görev alacak olan arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diler, hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim."

Yılmaz, Erzincan ilinin İliç ilçesindeki maden kazasında 9 işçinin toprak altında kalmasından üzüntü duyduğunu, burada büyük ihmallerin olduğunu belirttikten sonra, sözü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne getirdi ve ülkemizdeki kadınların durumuyla ilgili saptamalarda bulundu. Kadına şiddetin artmakta olduğunu, eğitim düzeyinin iyileştirilemediğini dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

  "Değerli Arkadaşlarım öncelikle bugün Ülkemizde kadın hakları ve kadının temsil yetkisine baktığımızda, T.B.M.M'de yüzde 16-17'lerde kendini göstermektedir. Oysa nüfusumuza baktığımızda, nüfusumuzun yaklaşık %51'e yakın kısmı kadınlardan oluşmaktadır. Nerede %34'lük kısmı. O halde durumu tersine çevirip kadının temsil hakkını %50'lere çıkartılması lazım geldiğini düşünmekteyim."

Ataşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında gündem dışı konuşmaların sonuncusunu AK Partili üye Fatih Kayacı yaptı. Kayacı, bu ay içinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni de kutlayacağımızı anımsatarak şöyle dedi:




"18 Mart Çanakkale Zaferi Türk Tarihine altın harflerle yazılan, tarihe sığmayan bir varoluş destanıdır.

Çanakkale Zaferi dünyanın en güçlü ordularının dönemin en modern silahlarıyla vatanımızı parçalamak için saldırdığında, göğsü iman dolu milletimizin ayağa kalkıp düşmana karşı omuz omuza topyekun mücadele etmesinin tezahürüdür. 18 Mart Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin. Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. 18 Mart Çanakkale Zaferi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Sözleriyle bir milletin yeniden uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu anıtlaştırdığı bir gündür. Bu duygularla bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ecdadımızı bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyorum."

Kayacı daha sonra İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulunun 103. yılı dolayısıyla marşin şairi Mehmet Akif Ersoy'u da anarak şöyle dedi: "Mehmet Akif, 'O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değildir, o milletimindir.' diyerek bu eşsiz şiirini Aziz Türk milletine hediye etmiştir. İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Kayacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Ataşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı ilk toplantısında gündemde olan 18 konu komisyonlara havale edildi.

Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

47 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page