top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

İktidarın ve TFF'nin Cumhuriyete şutu direkten döndü


10. Haber'de Burak Kuru yazdı...

Fenerbahçe ve Galatasaray’dan ülke itibarına yerinde müdahale

Karar alındığı günden beri tepki çeken, Suudi Arabistan’daki Süper Kupa finali, tarihe geçecek skandallar sonucunda oynanmadı. Riyad’daki finale saatler kala Fenerbahçe ve Galatasaray’a Atatürk tişörtü giyerek maça çıkamayacakları, Filistin’e destek içeren Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünün yazılı pankartı taşıyamayacakları açıklandı. Suudi yetkililerin tavrı tüm Türkiye’nin sosyal medyadaki arzusuyla sona erdi: Fenerbahçe ve Galatasaray, kırmızı çizgilerimizi sonunda hatırladı ve maça çıkmadı. Size bu bülteni yazdığım sıralarda, İstanbul’daki iki havalimanında taraftarlar Fenerbahçe ve Galatasaray kafilelerinin yurda dönüşünü bekliyor. Karakter ortaya koyan asırlık kulüplerimize teşekkür ediyor, bu iki ekibin Suudi Arabistan’a gidişinde payı olanların da hesap vermesini bekliyoruz. Biz bu hallere düşecek ülke değildik.

Geçelim bu konudaki diğer haberlerimize.

Resmi gerekçe: Bazı aksaklıklar var

Süper Kupa finali, bu durumda ileri bir tarihe ertelenmiş oldu. Karar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Galatasaray, ülkece duyduğumuz öfkeyi pek de yansıtmayan bir açıklama yayınladı. Buna göre finalin ertelenmesindeki sebep “Organizasyondaki bazı aksaklıklar”dı. Toplantı sonrası fenalaşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi hastaneye kaldırıldı.

Peki TFF Başkanı’na ne olacak? Ülkece öfkenin yönlendiği isimlerden biri Mehmet Büyükekşi. Cüneyt Muharremoğlu, “Aynı masada oturmayız” diyen iki camiayı bir araya getirmeyi başaran Büyükekşi’nin artık o koltukta oturamayacağını yazıyor. 

Tepkilere gelelim.

Spor dünyası tek vücut haline geldi. Ortak görüşleri “Atatürk kazandı” şeklindeydi. Siyasiler de “Türkiye’nin onurunu korudular” fikriyle yaklaştı duruma. Dünya basınının bu krizi nasıl gördüğünü de sizler için derledik. Haberimizde tüm detayları okuyabilirsiniz. 

Yazarımız Bağış Erten, böyle gecelerde hep tarihi yazılar kaleme alır. Öyle oldu yine. “Futbol bozdu bozdu bozdu, önünü alamadık” başlıklı yazısından hepimizin duygularına tercüman bir kısmı aktaracağım: “Arı, hayası olan bir daha bu maça çıkmaz. Bu kupa bitmiştir. Ayrıca bu bir futbol değil, siyasi bir krizdir. Bu kriz memleketi bir takım para kaynaklarına feda etmenin simgesidir. Sorumlusu da asla sadece Türkiye Futbol Federasyonu değildir.” Bu paragrafın altına imza atmayan çıkar mı? Sanmam.

O kadar öfkeliyiz ki başka bir şey konuşmak istemiyor insan. Ama burası Türkiye, burada gündem bir saniye dinlenmeye müsade etmiyor işte.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page