top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

'Hesap verme' veya 'veda' afişleri belediyelere asılıyor



31 Mart Yerel Seçimleri'nde partileri tarafından yeniden aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları, binalara "hesap verme" veya "veda" afişleri asarak yönetim dönemlerini sonlandırıyorlar. İşte iki örnek:

BAŞKAN ERGÜL AKÇİÇEK BELEDİYENİN MALİ TABLOSUNU AÇIKLADI

Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, belediyenin mali durumunu Cumhuriyet Halk Partisi binasına astığı görselle açıkladı



KEMALPAŞA-Yerel Seçimlere sayılı günler kala yeniden aday olmayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Belediyenin 10 yıllık mali tablosunu Belediye binasına, Kemalpaşa Meydanına ve CHP İlçe Binasına astığı pankartla açıkladı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, astığı pankartlarla belediyenin mali durum tablosunu açıkladı. Buna göre Belediyenin 2023 bütçe gider toplam 38 milyon 786 bin lira olarak açıklanırken, belediyenin toplam borcunun 6 milyon 165 bin lira olduğu kamuoyuna duyuruldu.

2014-2024 yatırım giderlerinin alt yapı, derin deşarj ve su isale hattı ile 12 milyon TL, yol genişletme ve düzenleme ile birlikte 28 milyon olduğu gözlemlenirken toplam nakit yatırım bütçesinin 40 milyon olduğu açıklandı.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Kemalpaşa’ya gelen İstanbul Milletvekili Yunus Emre’yi karşılayan Akçiçek beraber esnaf ziyaretlerinde bulunma ardından parti binasına önüne geldiklerinde Vekil Emre’ye  “Görev yaptığım 2 dönemi de alnım ak, başım dik sonlandıracağım bu günlerde görev sürem içinde Belediyemizin mali durumunu açık bir şekilde halkımıza açıklama anlamında bu tabloyu açıkladım ve yaptırdığımız bu pankartla da halkımıza ve kamuoyuna açıklıyorum.

31 Martta da sandıktan CHP adayımız Hocamız Sayın Erhan Yılmaz'ın çıkacağına yürekten inanıyorum” dedi. 


ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ, BELEDİYE BİNASINA ASTIĞI AFİŞLE VEDA ETTİ


Öte yandan, İstanbul'un marka ilçesi Ataşehir'de üç dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra, yeni CHP yönetimi tarafından bu dönemde aday gösterilmeyen Battal İlgezdi de ilçedeki bilboardlara ve belediye binasına astırdığı afişlerle Ataşehirlilere veda etti.



Ataşehir Belediyesi'nin kurucu başkanı İlgezdi'nin bilboardlara ve belediye binasına astırdığı afişlerde şu ibareler yer aldı: "Teşekkürler Ataşehir. Birlikte çalıştık, birlikte başardık. Ataşehir'i çağdaş bir kent yaptık. 15 yıl boyunca desteğini benden esirgemeyen kıymetli komşularıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlıcakla kalın."

Bilindiği gibi Artvin'in ilçesi Kemalpaşa'da iki dönem belediye başkanlığı yapmış Ergül Akçiçek yerine CHP adayı olarak Erhan Yılmaz, İstanbul'un Ataşehir ilçesinde de üç dönem belediye başkanlığı yapmış Battal İlgezdi yerine CHP adayı olarak Onursal Adıgüzel gösterilmişti. İlgezdi aday göstermede izlenen yolu protesto etmek amacıyla 40 yıldan beri üyesi olduğu partisinden istifa etmişti.


 


53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page