top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Hasan Sakız'ın vaadi: Gülümseyen Ataşehir



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) - 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan AK Partili Hasan Sakız bu sabah yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiği basın toplantısında projelerinin bir bölümünü anlatarak "Gülümseyen Ataşehir" vaadinde bulundu.



Ataşehir'de görev yapan yerel basın mensuplarıyla partili arkadaşları Mehmet Erdoğan ve Sertip Akşahin eşliğinde buluşan Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Sakız, "partisinin uygun görmesi halinde aday olarak gireceği seçimle" ilgili düşüncelerini, "hazır olduğunu" dile getirdiği projelerinden birkaçını ve yönetim anlayışını anlattı. Sakız, "kazandığında belediyenin girişine koyacağı 'gülümseyiniz' uyarısından başlayarak Gülümseyen Ataşehir oluşturmaya çalışacağını" dile getirdi.



Basın açıklamasına Gazze'de süren savaşta "sivillerin ve en başta da çocukların ölmesinden" duyduğu üzüntüyü ve buna tepkisini dile getirerek başlayan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Sakız, "Gazze'de şu anda tam anlamıyla insanlığın yok olduğu ve maalesef özellikle çocuklar ve kadınların katledildiği bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Tabii bildiğimiz dünyanın en Medeni Devletleri olarak görmüş olduğumuz birçok devletlerin tam anlamıyla üç maymunu oynaması bizleri çok daha derinden üzmektedir. Burada dün Dünya Sağlık Örgütünün özellikle vurgulamış olduğu her 10 dakikada bir çocuğun ölüyor olması olayın çok daha feciat durumunu ortaya koymaktadır" dedi.

Konuşmasının devamında 1976'ta Sıvas'ta doğduğunu, çocukluğunun Erzincan'da geçtiğini, 1987'den beri Ferhatpaşa Mahallesi'nde oturduğunu, ticaretle uğraşmakla birlikte matematik mühendisi olduğunu, 2002'den beri Ak Parti içinde çeşitli görevlerde bulunduğunu ifade eden Hasan Sakız, şu mesajları verdi:

  • Ataşehir için partimiz ve benim bütün projelerimiz hazırdır.

  • Biz Ataşehir'de Allah nasip eder belediyemizi AK Parti belediyeciliği ile buluştururken çocuk merkezli bir yönetim anlayışı içerisinde olacağız.



  • İnşallah süreci hep beraber takip edeceğiz ve süreç sonrasında inşallah adaylığımız da açıklanırsa hep beraber birlikte yöneteceğimiz bir Ataşehir sürecini başlatmış olacağız. Tabii burada ben özellikle de tahsil hayatımı Yıldız Teknik Üniversitesi'nde matematik mühendisliği olarak tamamladım. Sonrasında da Medeniyet Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler olarak da devam etmekte. Bu yüzden hem siyasi tarafım, yaşamım hem Ticaret tarafına hem de eğitim taraflarını çok ciddi manada hakim durumdayız.

  • Çocukları merkeze alan bir yönetim anlayışı ve mutluluğu merkeze alan bir yönetim anlayışı içerisinde olacağız. Nedir bizim bu çocukları Merkezi alarak yönetim anlayışımız? Biz özellikle Ataşehir'de bir Çocuk Meclisi kurmak istiyoruz; Aynı zamanda benim danışmanlarımdan bir tanesi de bir çocuk olacak. Yani biz çocuklarımız üzerinden mutlu olabiliyorsak bu aslında hakikaten bir aile bireyinin özellikle Gelecek kaygısı olmadan çocuklarının mutluluğu için bir yaşam mücadelesi veren bir topluluklar içerisinde hayatımızı sürdürüyoruz. O yüzden Diyoruz ki bizim çocuklarımız eğer mutlu olursa biz mutlu oluruz, bizim çocuklarımızın gözyaşı akmazsa İnanın ki dünyada birçok noktasında birçok kardeşlerimizin üzüntüsünü de belki hemhal olmuş olacağız. Belediye sınırları içerisinde Yapacağımız herhangi bir projede Biz Çocukların gözünden acaba Bu projede çocukların Arzu etmiş olduğu proje bakış tarzının ne olduğunu onların gözüyle projeleri tekrar inceleyerek o şekilde sonlandırmaya doğru gideceğiz.

  • Tabii Kadın Kurulu, Gençlik Kurulu, Yaşlılar/İhtiyarlar Heyeti gibi kurullarımız da olacak.

  • Çünkü biz her zaman şunu savunuyoruz: bizim dilimiz dilimiz ırkımız bakışımız ne olursa olsun bizim Aslında Bunlar hepsi birer zenginliklerimiz olarak algılayıp ve doğru olan neyse eğer biz sadece bu işi en iyi ben bilirim havasıyla gidersek Hiçbir zaman hiçbir süreçte hiçbir yönetim anlayışında başarılı olma şansınız yok; o yüzden bizim için ortak aklın öne alındığı, birlik ve beraberliğin kol kola girerek birlikte sürecin yönetildiği; aynı zamanda Türkiye Yüzyılı vizyonu içerisinde ileriye umutla mutlulukla ve aynı zamanda güvenle yaşayabileceği bir ilçesinde yaşamaktan keyif alan huzurlu mutlu bireyler olarak ve aynı zamanda da komşuluk ilişkilerini ve komşuluk hukukunu önceleyen bir anlayış içerisinde olacağız.



  • Bu anlamda Ataşehirimiz hakikaten şu anda İstanbul'a baktığınız zaman İstanbul'un en Merkezi noktalarından ama maalesef 2008 yılında yeni oluşan bu ilçelerimiz diğer bir başka ilçelerimizle mukayese edildiğinde hakikaten çok bakir durumda hizmet noktasında. Arzu ettiği hizmeti alamamış durumda. Tabii bu bakışla da alakalı. Biz her zaman şuna bakıyoruz Tabii bizim yapımız gereği de dediğim gibi ben bir mühendis olarak bir matematik mühendisi olarak da baktığımda ortak aklın bir arada kabul ettiği en pratik çözümleri en hızlı bir şekilde ve matematiksel açıdan da en rantabl şekilde hesaplanarak karşısındaki çözümü ortaya koyan Bir anlayışın içerisinde olacağız. Bu anlamda bizim zaten birçok noktada birçok proje ödevimiz var. Biz aslında şu anda bir aday adayı gibi değil bir aday gibi yarın bize görev verildiği zaman bütün projelerimizin şu anda halihazırda olduğunu ve yarın Bismillah dediğimizde sahaya indiğimizde tek tek projelerimizi tanıtacak konumdayız. yan topluluğun Bu anlamda abul edebileceği bir hizmet anlayışını ortaya koyarak Hatta şehri İstanbul'un aynı zamanda Türkiye'nin de göz bebeği haline getirmek istiyoruz O yüzden bizim için bu süreçler çok çok önemli ve aynı zamanda da sadece böyle bir iki tane size farklı projeler noktasında bir iki projemizde anlatmak istedim.

  • Başkanla Başbaşa hattımız olacakr. Nedir bu? Başkan haftanın belirli günleri belirli saatlerinde bu hat tam anlamıyla vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Direkt aradığında bizim çıkacağımız ve karşımızdaki insanın birebir derdini başkana anlatacağı bir hattımız olacak.

  • Özellikle Ataşehir'imizde insanlar, gün içerisinde birçok yorgunluklarla birçok streslerle gününü geçiriyor ama nasip olur belediyeyi alırsak belediyenin bazı noktalarına girişine ve bir takım noktalarına levhalar koyacağız. Nedir bu levhalar? Diyeceğiz ki 'tebessüm en büyük yan etkisi olmayan ilaçtır, derin nefes al ve tebessüm et.' Yani biz bu tebessümü yüzümüzden eksiltmememiz lazım. Bunu gören tebessüm edecek. O an belki çok sinirli gelecek belki problemi var Belki alelacele girmiş olacak ama belki o levha bir tebessümü belki yüzüne yansıtmış olacak en azından o gerginliğini alacağız. Tabii ki onu karşılayan arkadaşlarımız da aynı o ilk kez doğrultusunda tebessümle kendisine hitap edecek, bu anlamda tebessümü önemsiyoruz, mutluluğu ön plana alan çocuklarımızın İşin tam merkezinde olan bir yönetim anlayışı ile birlikte inşallah süreci hep beraber yöneteceğiz.

  • Ben bu anlamda tekraren şunu ifade etmek istiyorum Bu dönem hakikaten AK Parti'nin dönemi olacak bu dönem İnşallah hizmetim de önemi olacak bu dönem birlikte yönetebileceğimiz bir Ataşehir'in hızla yükselişinin bir dönemi olacak bu anlamda Biz inanıyoruz ve kararlıyız bu dönemin hep birlikte yönetişim anlamında bir arada yöneteceğimiz bir sürece hep beraber yaşayacağız bunu sahadaki bütün arkadaşlarımızı sürecin içerisine katmak kaydıyla ve eşimiz dostumuz birlikte hareket ettiğimiz veya komşularımız Kimin bu anlamda gönlüne dokunabileceksek Kimin bu anlamda Eğer Hayır dualarını alabileceksek biz bu sürecin içerisinde hep birlikte olmayı vaat ediyoruz.

  • Bu anlamda birliğinle beraberliğin bu sürecin Ataşehir adına ne kadar önemli olduğunu aslında bir kez daha görmemiz lazım tabii ki Türkiye'de birçok noktada birçok evlatlarımız Arzu ettiği Yaşam tarzını belki oluşturamamış olabilir dönem dönem ekonomik sıkıntılarla da tabii ki de karşı karşıya kalabiliyoruz ama devletimizin hakikaten birçok noktada Özellikle aile bakanlığımızın birçok noktada birçok projeleri var maalesef. Tabii bizim projelere çok fazla aktarma noktasında sıkıntılarımız olabiliyor. Aslında bir ailenin bir problemi çocuklarımızın Bu anlamda bir sıkıntıları varsa devletimizin o kadar çok projesi var ki veya o kadar çok yardım kuruluşları var ki bunlarla birlikte biz onların sıkıntılarına giderebilecek mutlaka bir çözüm Yolunu Buluruz.

  • 2009 yılında süreci hakikaten çok bizim lehimize olan bir süreçte belki ama demek ki burada eksik yaptıklarımız ve belki Arzu etmeden daha henüz işin başına geçmeden bazı 'nasıl olsa bizim' havasında hareket etmemiz Bence en büyük eksikliklerimizden bir tanesi. 2014 yılında buranın koordinatörlüğünü yaptım orada da çok ciddi manada bir heyecan vardı Çok güzel bir süreç vardı ama demek ki orada eksikliklerimiz var Bunları da çok iyi biliyoruz. 2019'da Sayın İsmail başkanımızın aday olduğu süreçte de çok ciddi manada başkanımız da sahaya indi yaptıkları yapacaklarının zaten ve özellikle mahallelerin bu anlamda karşılığının bulduğu bir Listenin oluşturulması çok önemli. Çünkü biliyorsunuz yerel seçimler genel seçimlerden biraz daha ayrıdır Çünkü yerelde eğer orada o mahallede sevilen sayılan saygı duyulan Bu anlamda da bir ihtiyacı olduğunda rahatlıkla ulaşıp onun benim çözümüm ile alakalı hem hal olacağına inandığı bir insanı o liselerde görürse az önce de ifade ettiğim gibi sadece daha önceki dönemlerde başka parti Oy atmış olsa dahi orada inandığı güvendiği bir yönetimi gördüğünde o yolla birlikte sizinle birlikte yürümeye başlar.

  • Ben inanıyorum ki aday olacağız ve Ataşehir'i alacağız Ama bu işler Tabii nasip işleri Bu anlamda Biz olmadık diye hiçbir zaman bir küskünlüğümüz hiçbir dönemde olmadı bakın diyorum ben 2002'den Bu zamana kadar u anlamda İlla şurada olacağız diye hiçbir zaman böyle bir şeyimiz olmamıştır hiçbir zaman bir küskünlüğümüz de olmadı Bizim amacımız Burada eğer bir noktada hangi arkadaşımız olursa olsun o bulunduğu yerde o işin hakkını vererek o işin en güzel bir şekilde yapmış olması orada O artık beni temsil ediyor demektir benim için onun yapmış olduğu başarı kendi haneme yazmış gibi görürüm.

  • Bu anlamda Ataşehir'in sorunlarına hakim Aynı zamanda da bir birlik beraberlik içerisinde el ele kol kola yürüyecek bir sürecin oluşmasında sürecin açıcı rolünü oynayacak bir genel başkanımız var hakikaten ben onun hassasiyetlerine çok çok önem verdiğimi arz ediyorum ve ben bu süreçte bu 12 adayın dışında çok Bir ismin


  • Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı



d


 





121 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page