top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Haluk Sadıkoğlu: Ataşehir için değişim vakti!



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) 31 Mart Yerel Seçimleri için Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ataşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Mimar Haluk Sadıkoğlu, bugün yaptığı basın buluşmasında, üç dönemdir CHP'li bir başkan tarafından yönetilen Ataşehir'in layık olduğu düzeye çıkarılamadığını, önümüzdeki seçimde bilinçli Ataşehirlinin sahip çıkmasıyla yönetimin değiştirileceğini ve "Birlikte Ataşehir'in Kazanacağı"nı dile getirdi.


Basın buluşmasındaki konuşmasına kendisiyle ilgili bilgileri aktararak başlayan Haluk Sadıkoğlu,  1979 yılında İstanbul – Kadıköy’de doğduğunu, Haydarpaşa Lisesi’ndeki lise eğitimi sonrasında 1999 yılında Sakarya Üniversitesi İnşaat, 2005'te de Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduğunu, siyasi hayatının AK Parti’nin kurulması ile birlikte Kadıköy'deki ve Ataşehir'deki görevlerle devam ettiğini, 10 yıldan beri Ataşehir'de İmar Komisyonu, İBB Meclisi'nde ise Kentsel Yenileme Komisyonu üyeliği yaptığını belirtti.



Ataşehir’in 15 yıldır seçim süreçlerinde teşkilatta aktif görevin yanısıra seçim koordinasyonu ve saha çalışmalarını yürüttüğünü, bütün teşkilatla birlikte heyecanla ve canla çalıştıklarını vurgulayan Sadıkoğlu, Mart 2024'te yapılacak seçimler için Ataşehir Belediye Başkan aday adayı olmaktan sevinç duyduğunu, partisinin öteki adaylarıyla yarış içinde olmadığını, birlikte Ataşehir'de değişimi gerçekleştirmeye ve Ataşehir'i birlikte kazandırmaya çalışacaklarını ifade etti.

"Bizler günün sonunda birlik ve beraberlik içerisinde Ataşehir'in menfaatine, faydasına ne olacaksa teşkilat çalışmalarımızı teşkilatımıza yakışır, uygun bir şekilde Ataşehir'in menfaatine olacak şekilde bu 31 Mart gecesine kadar devam ettireceğiz; umut ediyorum ki nasip olur da inşallah Ataşehir'de halkımızın gönlüne gireriz, teveccühünü alırız ve 15 yılın ardından Ataşehir'de sahada gördüğümüz bu dönüşüm/değişim rüzgârı İnşallah 31 Mart akşamı da vücut bulur ve Ataşehir'de bizler, çalışkan kadrolar görevi devralır. Umudumuz bu yönde; çünkü Ataşehir'de dokunulacak çok şey var; Ataşehir'de eksik çok şey var." diyen AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adaylarından Mimar Haluk Sadıkoğlu, konuşmasında daha sonra şu hususlara değindi:

  • Geçmiş 15 yıl boyunca Ataşehir gibi ismine yakışır kent oluşmuşken İstanbul'un göz bebeği 39 ilçelerden en başta gelecek olan, en kıymetli ilçelerinden birisi olabilecekken, Ataşehir maalesef 15 yıl geçtiğimiz bu süreç içerisinde beklediğimiz performansı, beklediğimiz hizmeti, gerek ilçe bütçesinden, gerekse Büyükşehrin bütçesinden sağlayamadı.

  • Tam da bu noktada, şu anda bir dönüşüm ve değişim rüzgârı var; bunu biz söylemiyoruz; biz sahadayız sürekli, vatandaşımızın yanındayız, 17 mahallemizle beraber, biz parti teşkilatlarımızla beraber halkımızın yanındayız: Dolayısıyla kime dokunsak, kiminle konuşsak, kiminle otursak herkesin derdi, Ataşehir'de bir değişim vaktinin geldiğini ifade ediyor. Bunun aslında kaçınılmaz bir son olduğunu gösteriyor, biz de bu sürecin içerisinde, Ataşehir'e dair hayallerimizle, hedeflerimizle, projelerimizde Ataşehir'de artık birlikte olma arzusu içerisindeyiz. Daha önceden partimize oy vermiş ya da vermemiş farklı partilere oy vermiş kim varsa biz bunların hiçbir şekilde farklı olarak kabul etmeden, aslında Ataşehirlilikr bilinci altında bu seçmenimizi, Ataşehirimizdeki halkımızı birlik beraberlik içerisinde bu sürece davet edeceğiz, hayallerimizi anlatacağız, en azından daha iyisini yapma arzusunda olduğumuzu ifade edeceğiz ekibimizle beraber.

  • Ataşehir'e dair bir sözü olan Ataşehir'e dair hayalleri olan, hedefleri olan insanları hiçbir şekilde karşıtlık gözetmeksizin, hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın bu sürecin içerisinde davet edeceğiz ve aslında günün sonunda topyekün Ataşehirli olabilme bilincini oluşturacağız.

  • Hedefimiz Ataşehirimizin fiziki olarak da birlikte Ataşehir vizyonuna hakim olabilmesi, ulaşabilmesi için kültürel olarak da ulaşabilmesi için, toplumsal olarak da ulaşabilmesi için bizler kaynaştırıcı olacağız.

  • 450.000 nüfuslu Ataşehir için değişim vakti diyoruz

  • Ataşehir birlikte kazanacak.

  • Ben Ataşehir'i Evim olarak görüyorum, burada yaşadığımız için; Çocuklarımız burada yaşıyor, ailemiz ve evimiz Ataşehir ise neden Biz 17 mahallesini hakim olmayalım, neden farklı düşüncelere sahip olan insanlarda bu farklılıkları birlikteliğimiz ve zenginliğimiz düşüncesine/kavramına getirmeyelim. İşte biz bunun için Birlikte Ataşehir Kazanacak diyoruz.

  • Önümüzdeki dönemde, yerel seçimler sonrasında belediyemizin yönetiminde oluşturacağımız çoğulcu yönetimde, çoğulcu katılım hareketiyle oluşturacağımız bu yönetim anlayışımızla aslında herkes sorununa bir şekilde çözüm bulmuş olacak; herkes aslında Ataşehir'de belediyeden beklediği hizmet neyse o hizmete bir şekliyle en kısa sürede ulaşmış olacak.

  • Ataşehirli daha iyi yönetimi, birlikte yönetimi hak ediyor; çünkü hem konumu itibariyle hem de kültürel mozaiği itibariyle bunu hak ediyor; Ataşehir'lerin oyu çantada keklik değil. Ataşehirli bilinçli seçmen, Ataşehirli kendisine hizmet edecek olan kişilere değer verir ve ön plana çıkartır. Bakar vaatlerini yerine getirmiş mi, kenti kucaklayabilmiş mi, toplumu bir arada tutabilmiş mi diye bakar, bir dönem daha gerekirse şans verir; Ama bundan sonra Üçüncü dönemi 4 döneminde artık bu kredileri bitirmişse gereğini de yapar. Biz bu dönemde Ataşehirli bilinçli seçmenimizin gereğini yapacağını düşünüyoruz.

  • Şu anda mevcut belediyemizin mali durumu ile ilgili çok ciddi sıkıntıların olduğu söyleniyor: 2024 yılında mali bütçemiz 3 milyar 670 milyon lira olarak bütçemizi onayladık, meclisimizden geçirdik, bunun alt kırılımlarına baktığımız zaman gelirler kısmında 1 milyar lirası yani 3 milyar 670 milyonun 1 milyar lirası vatandaşlarımızdan ilçeden toplanacak olan vergiler için planlanmış, 1 milyar 400 milyon lira merkezi hükümetimizin göndereceği bir bütçe, 150 milyon lirası kira gelirleri, 100 milyon lirası Ataşehir halkına planlanan cezalar yani imarla ilgili ağırlıklı olan cezalar, 1 milyar lirası da satılacak olan arsalar üzerinden planlanmış ya da bankadan alınabiliyorsa kredi borç. Bu rakamlar toplamda 3 milyar 670 milyon lira olarak Ataşehir'in bütçesi Onaylanmış ama bizim için önemli olan Ataşehir'in bu bütçesinde Ataşehir'e yapılacak olan yatırımların ne kadar bir tutar olduğudur. Baktığımız zaman 2024 yılında yatırımlar başlığı altında sadece 650 milyon lira Ataşehir'e düşünülen yatırım bütçesi. Yani bu da bu denli büyük hedefleri hayalleri Aslında Maalesef çok küçük kalıyor. Sebebine baktığımız zaman 2800 kişi Ataşehir'de çalışan bir emekçi kardeşlerimiz var, yani Ataşehir'in kaynakları imkanları maalesef yeterli değil maalesef sadece personel giderlerimizi de zaten biliyorsunuz maaşlarını ödeyemez hale geldi. Bu bizim için de ciddi anlamda üzüntü kaynağı yaklaşık bütçenin %75'i belediyenin kapısından daha dışarıya çıkmadan aslında kendi içerisinde kaybolup gidiyor. Kaynakların verimli kullanılmadığından dolayı ilçenin verimli kullanılmamasından gelir gider dengesinin bozukluğundan dolayı belediyemiz ciddi anlamda sıkıntıya düşüyor. Ve bundan sonraki yıllar içerisinde de bu şekilde yönetim anlayışı ile devam edecekse ne Ataşehir'de satacak arsa bulacağız ne de Ataşehir'de bir çivi çakacak bir hizmet yapabileceğimiz bir nokta göreceğiz.

  • Dolayısıyla durum olan yeni imkanlar yeni kaynaklar oluşturmaya çalışan bir bakış açısıyla ataşehir'imizde İnşallah iyi bir ciddi ve sıkı bir mali disiplinle güzel verileri İnşallah ilk 1 yıl içerisinde görmeye başlayacağız ve çok ciddi anlamda Ataşehir'e düşündüğümüz hizmetlerimizi, gerek merkezi hükümet, gerek Büyükşehir kaynakları gerekse ilçemizin imkanlarını kullanarak Ataşehir'e Aslında Geciken Hayal ettiğimiz hizmetlerin bir an önce kavuşması için elimizden geleni yapacağız."



  • AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Haluk Sadıkoğlu, Ataşehir'de birinci önceliğin dönüşüm projelerine verilmesini, mahallelerin depreme dayanıklı hale getirilmesinin, Yenisahra-Barbaros mahallelerinde dönüşüm projelerini üstlenen müteahhitlerin bir an önce inşaatlara başlamasının gerektiğini dile getirdikten sonra, İçerenköy-İnönü mahallelerinin imar planlarının Ocak-Şubat aylarında Büyükşehir Meclisi'nden çıkarılması için gayret edeceklerini sözlerine ekledi.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page