top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Güne başlarken bilmek isteyeceğiniz en önemli 10 Haber




Güne başlarken bilmek isteyeceğiniz en önemli 10 Haber

25 Ağustos 2021 Çarşamba



1 1 milyar liralık kripto parayı çarpıp kaçtı İstanbul’da Turgut V. İsimli şahıs, ‘Dogecoin mining’ adında bir kripto para sistemi kurarak 1500 kişiden topladığı 1 milyar TL’lik Dogecoin’le kayıplara karıştı. Turgut V. ile ilgili soruşturma Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Tv100’e konuşan mağdurlardan Ecem Ashyrova “4 milyon Doge coin yatırdım. TL olarak 12 milyon TL zararım var şu an. 40 günlük bir paketle yüzde yüz kazanacağımız vaat edilmişti ama elimizdeki avucumuzdaki gitti” dedi.


2 Erdoğan: Milli gelirimizi trilyon doların üzerine çıkaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Rezerv artışını IMF’nin adını anmadan duyurdu. “Şu an itibariyle 109 milyar dolar rezervimiz var. Süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde bu rakam 115 milyar doların üzerine çıkacak” dedi. Milli geliri 969 milyar dolara kadar çıkarmayı başardıklarını hatırlatan Erdoğan “Döviz kuru başta olmak üzere yaşadığımız hadiseler nedeniyle bir miktar düşen milli gelirimizi en kısa sürede trilyon doların üzerine çıkaracağız” diye konuştu. Memur ve memur emeklilerine yapılan zammı da savunan Erdoğan “En düşük memur maaşı 4 bin 348 liradan 5 bin 700 liraya yükselmiştir. Kamu işçilerimizden sonra memurlarımızı da enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik” ifadelerini kullandı..

3 İstanbul’da kiralar yüzde 50-60 zamlandı Kentsel dönüşüm, ülkeye gelen yabancılar, okulların açılacak olması ve yeni inşaatların azalmasıyla birlikte İstanbul’da kiralar fahiş düzeyde yükseldi. Mal sahipleri içinde astronomik artışlar sonrası eski kiracılarını tahliye etme yoluna gidenler bile var. Kadıköy, Bostancı, Göztepe gibi semtlerde 4-5 bin TL’den az kiralık ev yok. 3+1 evlerin kiraları 10 bin TL’ye kadar çıkıyor.


4 Balyoz’da ‘Cami bombalayacak’ denilen subay terörle mücadelenin başına getirildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki atama, terfi ve emeklilik kararlarını imzaladı. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığında 4 tuğgeneral ve 4 jandarma albay emekliye sevk edildi; 5 general bir üst rütbeye terfi ettirildi; ayrıca 28 generalin yeni görevlere ataması yapıldı, 32 albayın da il jandarma komutanı olarak atamaları gerçekleştirildi. Korgeneral Ali Çardakçı orgeneral oldu ve Jandarma Genel Komutan yardımcılığına atandı. Böylelikle Genel Komutanı Arif Çetin’den sonra Jandarma’da ikinci orgeneral kadrosu açıldı. Atamalarda bir isim dikkat çekti. İstanbul’daki Eyüp Camii’ni bombalamak için keşif raporu hazırlamakla suçlanan ve Balyoz kumpas davasında 21 ay tutuklu kalıp 16 yıl hapse mahkum edilen Tuğgeneral Nail İlbey Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevine getirildi.

5 BM’ye göre Taliban toplu infazlar yapıyor Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Taliban’ın Afganistan’da toplu infazlar dahil ağır insan hakları suçları işlediğine dair haberler geldiğini açıkladı. Bachelet’e göre eski Afgan güvenlik güçleri topluca infaz ediliyor. Kadınların bazı bölgelerde sokağa çıkmaları sınırlandırıldı. Kız çocuklarının okula gitmesine izin verilmiyor. Erkek çocuklar da asker olarak kullanılıyor.



6 Taliban’dan üçüncü basın toplantısı: Türk askerine ihtiyaç yok Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban, üçüncü basın toplantısını düzenledi. Toplantıda konuşan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Batılı güçlerin ülkelerinden çekileceği 31 Ağustos tarihinin uzatılmayacağını söyledi. Kabil Havalimanı’nın güvenliğinin kendileri tarafından sağlanacağını belirterek “Türk askerinin mevcudiyetine ihtiyaç yok” dedi. Afganistan’ın doktor ve mühendislere ihtiyacı olduğunu belirten Mücahid, ABD’yi Afgan halkını ülkeden ayırmaya teşvik etmekle suçladı. Nitelikli Afganlar’ın ülkeden ayrılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Havalimanı etrafında bekleyen Afganlar’a “Evinize dönün” çağrısı yaptı.


7 Dünyanın en güvenli şehirli sıralamasında İstanbul 37. sırada The Economist dünyanın en güvenli 60 şehrini açıkladı. Dijital, sağlık, altyapı, kişisel ve çevresel olmak üzere kentsel güvenliğin 5 şartı başlığı altında yapılan araştırmada Danimarka’nın başkenti Kopenhag 100 üzerinden 82.4 puan alarak listenin zirvesinde yer aldı. Kanada’nın Toronto şehri 82.2 puanla ikinci sırada. Listenin ilk beşinde Kopenhag ve Toronto dışında Singapur, Sidney ve Tokyo bulunuyor. ABD’nin New York kenti 77.8 puanla 12. İngiltere’nin başkenti Londra 77.2 puanla 15. Fransa’nın başkenti Paris 74.3 puanla 23. sırada. Listeye Türkiye’den sadece İstanbul girdi. 62.9 puanla 37. sırada yer aldı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü 52. sırada.


8 Altın Koza’da onur ödülleri Yavuz Turgul, Şerif Sezer ve Haluk Bilginer’e Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 13-19 Eylül’de gerçekleştirilecek 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Onur Ödülleri, oyuncular Şerif Sezer ve Haluk Bilginer ile yönetmen Yavuz Turgul’a verilecek.


9 Albüm kapağındaki bebek büyüdü, Kurt Cobain’e “Cinsel istismar” davası açtı Punk rock müzik türünün efsanevi grubu Nirvana’nın herhalde en çok bilinen albümü “Never Mind”dı. Albümün kendisi kadar meşhur kapağında ise bir havuzda yüzen çıplak bir bebeğin fotoğrafı vardı. İşte 1991 tarihli o kapaktaki bebek Spencer Elden büyüdü ve Nirvana grubunun hayatta kalan üyeleriyle yıllar önce intihar eden grubun solisti Kurt Cobain’in varislerine “cinsel istismar” davası açtı. Elden’e göre kapaktaki resim için izin alınmadı ve resim aslında “çocuk pornografisi.” 2016 yılında albüm kapağındaki resmin aynını çektiren Elden bugün150 bin dolar istiyor.


10 Filenin Sultanları Hollanda’yı da yendi, 8’li finalde rakip Çekya! A Milli Kadınlar Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonası’nda fırtına gibi esiyor. Gruptaki ilk 4 maçının tamamını kazanan Filenin Sultanları, grup birinciliği için Hollanda ile oynadı. Maçı 3-0 kazandı. D Grubu’ndan lider olarak çıkan Milliler, 8’li finalde B Grubu’nu 4. sırada tamamlayan Çekya ile eşleşti. Maç pazar günü Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde oynanacak.


Kaynak: www.10haber.net

45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page