top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Prof. Dr. Erhan Karaesmen toprağa verildi



23 Temmuz günü vefat eden Erhan Karaesmen dün ODTÜ Vişnelik'te yapılan uğurlama töreni sonrası Ankara'da toprağa verildi.


ODTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün uluslararası tanınırlığa sahip öğretim görevlisi Dr. Erhan Karaesmen ( 1936-2024), 23 Temmuz günü Ankara’da yaşamını yitirdi. Mühendislik mesleğinin yanı sıra kültür- sanat alanında kendini yetiştirmiş, çeşitli kitapları bulunan, Cumhuriyet gazetesinde zaman zaman yazıları yayımlanan Erhan Karaesmen, dün saat 14.00'te  ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi'ndeki uğurlama töreni sonrası 16.55'te  İkindi Namazını takiben Ankara'da Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.


1959 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olduktan sonra, uzun yıllar İsviçre, Fransa ve ABD’de araştırma ve proje mühendisi olarak çalışan Karaesmen  Paris Sorbonne Üniversitesi Fen Fakültesi'nde yürüttüğü bilim doktorası, kendisine yabancı ülkelerdeki akademik ortamlarda çalışma olanağı sağladı.


Türkiye’ye dönüşünde ODTÜ ağırlıklı olmak üzere çeşitli eğitim kurumlarında tam ve yarı zamanlı hocalık yapma şansı buldu.  ODTÜ’de küçük bazı kesintiler dışında 42 seneyiaşan bir hocalık kariyeri sürdürdü.  Bir dönem kamu yöneticiliğinde bulunarak  Yerel Yönetim Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. 


Kültür sanat alanında yayımlanmış çok sayıda kitabı bulunan Erhan Karaesmen,  çeşitli hizmet ödülleri kazandı, en son "TÜYAP 2009 Sanat Eleştirmenliği Hizmet Ödülü"  kendisine verildi. 


Karaesmen bahardan bu yana bir pıhtı atması sonucu geçirdiği inme nedeniyle hastanede tedavi görmüş, kısa süre önce taburcu olarak Ankara’daki evine çıkmıştı.


Karaesmen 23 Temmuz'da yaşamını yitirdi.





Karaesmen için dün ÖDTÜ Mezunları Derneği'ndeki törene ailesinin, öğrencilerinin ve akademisyenlerin yanı sıra sevenleri ve arkadaşları katıldı.

Törende konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Nusret Suna, "Erhan Hoca'nın kaybı, yeri doldurulamayacak bir boşluk yaratacak" dedi.






ÖDTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Canbay ise konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayarak "kimse öğrencilerine onun kadar hocalık yapmamıştır. Devri daim olsun" ifadelerini kullandı.


ÖDTÜ Mezunları Derneği adına söz alan Nadir Avşaroğlu da "ÖDTÜ'lü bir inşaat mühendisi olarak Erhan hocam bize sadece mühendisliği değil, insan olmayı da öğretti" dedi.

Törenin ardından Karaesmen Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.




69 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page