top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Genco Erkal'ın cenaze töreni için program belirlendi



Bugün 86 yaşında yaşamını yitiren tiyatro ve sinema sanatçısı Genco Erkal’ın cenaze töreni için program belirlendi. Program 2 Ağustos'ta anmayla başlayacak.


Bir süredir kan kanseriyle mücadele eden sanatçı Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti.  Genco Erkal için cenaze töreninin ne zaman yapılacağı ve nerede yapılacağına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Buna göre Genco Erkal, 2 Ağustos Cuma, saat 14.00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Erkal, Teşvikiye Camisi’nde kılınacak ikindi namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

Erdoğan'a hakaretten yargılanıyordu

Genco Erkal, 25 Kasım 2021'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmış ve 14 Nisan 2022'de beraat etmişti. Erkal mahkemedeki savunmasında, "O çobanlığı tercih edebilir ama ben sürüden biri olmayı kabul etmiyorum. Çağdaş bir toplum özgür bireylerden oluşur, halk koyun sürüsü olamaz" demişti.

Erkal'ın şu açıklaması akıllarda:

*Türk usulü başkanlık sistemi ülkemiz için felaket oldu bence. Benim asıl eleştirdiğim budur. Başkanlık sistemine başından beri kesinlikle karşıyım. Tüm yetkilerin tek kişide toplandığı bir sistemde halk huzur bulamaz. Nitekim bu sistemin yürürlüğe girmesinden bu yana, kısa zamanda siyasi, sosyal, tüm alanlarda zararlarını gördük, sürdürülebilir olmadığını anladık.

*En önemlisi, ülkemizin ekonomisi çöktü. Enflasyon, işsizlik, hayat pahalılığı, paramızın büyük bir hızla değer kaybetmesi, yoksulun daha yoksul, zenginin daha zengin olması, bu sistemin çıkmazını açıkça ortaya koydu. Dilerim ilk seçimde bu ucube sistemden kurtulup yeniden parlamenter sisteme geçer, demokrasiyi yeni baştan inşa eder, huzur buluruz. Teker teker tweetlerimin savunması böyle.

Son 6 yılda Cumhurbaşkanına hakeretten 38 bin dava

*Genel duruma bakarsak ülkemizde, son 6 yıl içinde cumhurbaşkanına hakaretten 38 bin dava açılmış. Bu herhalde bir dünya rekoru. Durumun nedenlerini araştırmak gerekiyor kanımca. Neden bu kadar çok dava? Daha önceki dönemlerde bu tür davalar yüzlerle sayılırken bu dönem birdenbire on binleri konuşmaya başlıyoruz. Demek ki ifade özgürlüğüne ciddi bir saldırı var, baskı var. Suskun, ‘evet efendimci’ bir toplum isteniyor. Soru sorulmasın, eleştiri yapılmasın, iktidara koşulsuz biat edilsin. İnsanlar hapse atılmaktan korkup sussunlar, bu mudur amaçlanan?

'Cumhurbaşkanına hakaret diye bir suçu kabul etmiyorum'

*Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ‘Şorli’ kararıyla artık cumhurbaşkanına hakaret diye bir suçu kabul etmiyorum. 'Bu suçtan ötürü gözaltına alıp yargıladıklarınıza 7 bin 500 euro tazminat ödeyeceksiniz' diyor. Bunun üstüne benim başka bir şey söylememe gerek kalmıyor sanırım. Takdir sizindir.”

102 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page