top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Gazze'de son durum nedir? İşte Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı son açıklama


İsrail - Gazze arasında geçen gerilim, İsrail'in saldırıları sonrasında Gazze'de can kayıplarına neden oldu. Tüm dünyanın kilitlendiği Gazze'de son durum her an araştırılıyor. Peki Gazze'de kaç kişi hayatını kaybetti? Gazze'de tek yanlı savaşın 14. gününde gelişmelerin yer aldığı İsrail - Gazze savaşı ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye saldırıları ardından hayatını kaybedenlerin sayısı açıklanıyor. Tüm dünyanın takip ettiği Gazze'de son durum nedir? Gazze'de kaç kişi hayatını kaybetti? İşte Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı son açıklama...


BUGÜN GAZZE'DE 44 KİŞİ ÖLDÜ İsrail'in hava saldırıları 19 Ekim'in ilk saatlerinde başladı. Refah bölgesine yoğunlaşan saldırılarda toplam 33 kişi öldü. Han Yunus'ta vurulan bir binada ise aynı aileden 6'sı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti. Gazze'de an itibariyle hastanelerde hem yeterli kaynak hem de yer yok. Malzeme yetersizliği nedeniyle doktorlar artık yaralıları anestezi olmadan ameliyat ediyor. GAZZE'DE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ? Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 3785'e ulaştığını bildirdi.4 İsrail'in Gazze Şeridi’nde bulunan Rum Ortodoks kilisesi Saint Porphyrius’a düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre en az 2 kişi hayatını kaybetti. GAZZE'DE SON DURUM İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nde bulunan Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Daha sonra İsrail bu kez hastane yakınına saldırı düzenledi.6 İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi'nin yakınına hava saldırısı düzenledi. Filistinli yetkililer, Han Yunus'taki hastanenin yakınında yer alan bir evin İsrail jetleri tarafından vurulduğunu ve en az dört kişinin öldüğünü, çok sayıda insanın yaralandığını açıkladı. Kurbanlar arasında çocuklar da var. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze şehrinde yer alan El Ehli Hastanesi'ne füze ateşlemiş ve 471 Filistinli yaşamını yitirmişti. Al Jazeera, öğle saatlerinde Han Yunus'taki bir binanın vurulduğunu ve en az dokuz kişinin öldüğünü duyurdu.8 Bombardımanda can veren sivillerden yedisi çocuktu.Al Jazeera muhabiri Hani Ebu Isheba, durumun daha da kötüye gittiğini belirtip yaşamını yitiren çocukların tümünün El Bakri ailesinden olduğu bilgisini verdi.Filistinli yetkililer, savaşın on üçüncü gününde Gazze'deki can kaybının 3 bin 758'e çıktığını öğle saatlerinde açıkladı. Yaşamını yitirenlerin 1524'ü çocuk, 1000'i kadın, 120'si ise yaşlılar.Filistinli sağlık yetkilileri, toplam 12 bin 493 kişinin yaralandığını da aktardı.365 kilometrekarelik alanda yaklaşık 2,3 milyon insanın sıkışıp kaldığı Gazze Şeridi, 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail tarafından bombalanıyor. İsrail, 41 kilometre uzunluğundaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayanlardan bölgenin güneyine gitmelerini istedi. Güvenlik gerekçesiyle verilen tahliye emrine rağmen İsrail Gazze'nin güneyine hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Han Yunus, Gazze'nin güneyindeki en büyük şehir.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in hastane saldırısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." dedi.



2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Komentarze


bottom of page