top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Fındıklı Belediyesi de Nükleer silahlara HAYIR diyor



Fındıklı Belediyesi Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması (TPNW) için Şehirlerin Talebi (ICAN Cities Appeal)ne katıldı.


Fındıklı halkı ve Fındıklı Belediyesi yaşam hakkı adına Türkiye'de öncü bir adımı atmanın haklı gururunu yaşıyor.

Bu dünya, bu ülke, bu ilçe dağlarıyla, denizi ve nehirleriyle, insanıyla ve tüm canlılarıyla bizim vaz geçemeyeceğimizdir. Fındıklı Belediyesi Meclisi'nin Fındıklı Halkının katılımıyla gerçekleştirdiği Ekim 2023 olağan toplantısında oy birliği ile Savaşsız sömürüsüz bir dünya için, insanın insana/doğaya zulmünün bitmesi için bir adım da biz atalım diyerek Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması (TPNW) için Şehirlerin Talebi (ICAN Cities Appeal)ne katıldı.

Nükleer silahlar bizi yok etmeden onları biz yok edelim. Yok edelim insanın insana kulluğunu. Dünyamızın tüm halkları renkliliğimizdir. Barış içerisinde kardeşçe yaşayacağımız bir dünya yaratmak bizim ellerimizde.

Barışın, kardeşçe yaşamın, dayanışmanın ve MECİ’ nin (İMECE’nin) kasabası olan Fındıklı’dan sesleniyoruz.

Dünyanın bir çok coğrafyasında, sınırlarımıza çok yakın bölgelerde, karşı kıyımızda savaşlar ve göz yaşları var. Yaşamı savunarak Soğuk Savaş yıllarından günümüze artmış olan Nükleer tehdide dur demeliyiz.

Bu nedenle 2017’de BM’de kabul edilip 2021’de etkinlik kazanan Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması (TPNW) için Şehirlerin Talebi (ICAN Cities Appeal) hareketine Fındıklı Belediyesi Meclisi Oy Birliği ile aldığı kararla Nükleer silahlara dur diyerek yaşamı savundu.

Dünyamız üzerinde bilinen 13 bin nükleer silahın sadece 250’sinin kullanımı ile 120 milyon insanın anında yaşamını yitireceği, oluşacak kıtlıktan ise iki milyar insanın etkileneceği hesaplanıyor. ABD ile Rusya arasındaki bir nükleer savaşta “nükleer kış” olacağı, 5-6 milyar insanın yaşamını yitireceği ön görülüyor, dolayısıyla insan neslini yok edebileceği biliniyor. Tabi bu dünya yalnız bizim değil. Ne kadar canlının yok olacağı ve doğamızın/dünyamızın ne hale geleceğini hayal bile edemeyecek boyutlarda olacağını unutmamamız gerekiyor.

Nükleer silah sahibi ülkelerin; ilk önce kullanmama politikasını kabul etmesi ve açıklaması, sonrasında Nükleer silahlarını anında kullanılabilecek konumdan çıkarmaları, yaşamımız için olmazsa olmazımız olmalıdır.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page